Up north

Idag åker vi up north, alltså till norra Michigan för att tillbringa labor weekend där med släktingar i Denise och Ruuds cabin som dom har där. Kommer inte ha internet och kommer hem först på måndag så bloggar då igen. På återseende!
 

skolböcker

Yaaay. För några dagar sedan fick jag mina skolböcker (vet inte om jag redan skrivit om det kanske?). Jag har sex ämnen men bara böcker i tre, nänligen i psykologi, franska och government. Böckerna här är verkligen asfeta och jättetunga, hoppas jag inte kommer behöva ta hem dom så ofta..
 
 
 
 
fest.

mums

Idag är verkligen en chilldag för mig. Min träning är inställd eftersom det är labor weekend och både Daan och Denise är iväg och gör olika saker just nu. Därför kollar jag ikapp Pretty Little Liars! Yaaay. Här är första dagen jag verkligen inte behöver göra något, måste säga att det känns väldigt skönt. 
 
I brist på annat kom jag på att jag kunde fota lite saker som jag äter här, hehe. Jag har verkligen fastnat för mtn dew btw, det är så gott! 
 
vi har masa olika bars här hemma som är tänkt att vi ska ta med till skollunchen om vi vill sen när skolan början. jag brukar ta med mig nån till crosscountryn ibland. chocolate chip är min favvo.
 

mtn dew!
 

till vänster ett te som vi köpte i världens satsigaste teaffär för några dagar sen. det är verkligen gott! Sen det svenska teet som jag tog med, det uppskattas här. muminmuggen hade Tiia med sig hit förra året.
 

vår kyl xD. Den känns alltid proppfull men det går näästan alltid att klämma in nått mer..
 

yääää.
 

min lunch idag. ser kanske lite äckligt ut men det var smarrig värre, jag lovar.
 

xc

Igår sprang jag mitt andra xc-meet! Det var ganska platt utan någon jättekulle och en stor del av banan var i skuggan så det kändes myycket bättre än det gjorde förra gången. Och det bästa var att jag sprang typ 2 min snabbare än förra gången! Fortfarande inte jäättesnabbt men det kändes verkligen bra igår så jag är nöjd. Dock känner jag av mitt ben, typ benhinnan tror jag, så jag hoppas verkligen att det inte blir värre så jag kan fortsätta. Denise och Faith var där och hejade på mig igår också. Det gör verkligen skillnad när folk står och hejar på en, som killarnas cross country-lag stod på en plats eftersom dom sprungit innan oss och hejade massor och skrev typ 'pass her pass her!' när jag sprang förbi. Sen tog vi foton till vår laghemsida också, lägger upp dom så fort dom kommer ut!

igåår och idag

Hejsan! Nu sitter jag på altanen under vårt parasoll, snart ska jag och Denise åka och göra lite ärenden innan min träning börjar. Det är skönt för det är inte jäättevarmt idag så förhoppningsvis blir jag inte lika lökig som igår på träningen... Hehe apropå igår så råkade jag springa vilse igår på träningen. Vi skulle springa 4 miles och vi sprang i två grupper, jag sprang med den långsamare. Det jag inte visste var att dom inte skulle springa lika långt som den snabbare gruppen så när dom vände fick jag fortsätta själv ifatt dom andra och då sprang jag mycket längre än man skulle tydligen så jag blev ganska osäker på var jag var.. Sen på hemvägen sprang jag lite fel och runt på skolgården till vårt 9th grade center istället för vid vanliga skolan så jag kom sist av alla.. x) Men alla var fett snälla och hejade massa när jag till slut kom fram och så iallafall.
 
Sen fick jag skjuts hem av en tjej i mitt lag som heter Natalie. På vägen till träningen åkte jag med Emily också, det känns så roligt att åka bil med folk i ens egen ålder, och vissa till och med yngre än jag! När jag kom hem var Daan lite sur och tvingade mig att rensa poolen för han hade tydligen rensat ogräs i flera timmar x).
 
Till middag åt vi en jättegod lasange och sen började vi kolla på en ganska ny tv-serie som heter Once upon a time, se den! Den är asbra hittills.
 
I helgen ska vi åka up north till vår cabin i norra Michigan med våra värdkusiner och deras familj, det ska bli kul! Det är nämligen labor weekend här. Sen på tisdagen efter det börjar skolan... det ska bli spännande! Hittills känner jag två tjejer som kommer ha lunch smatidigt som jag så det känns skönt iafl x). Sen nästa helg ska jag också åka och shoppa klänning till homecoming med Emily! Dom har redan börjat få massa klänningar i affärerna (det är i oktober) och om jag ska va ärlig är det vääldigt många som är rätt fula.. men det finns fina också så hoppas jag hittar någon. 
 
Igår var jag och Daan förresten i skolan med Emily som visade oss runt och sånt, och jag lärde mig faktiskt att låsa upp mitt kodlås! Fast kommer nog glömma tills när skolan börjar :/.
 
såhär ser vår pool ut! hittills har jag badat i den en gång, det var efter vårt meet tror jag.
 
 
 

Lake St Clair

Idag vaknade jag ganska sent eftersom jag var astrött och gick och la mig sent igår. Igårkväll kollade vi förresten på Inception! Vi har pratat om massa filmer rätt mycket och kollat massa trailers, typ skräckfilmer som Daan hittat och läskiga saker som jag kommer på att jag har sett (typ the children karro!) och Denise har börjat med en lista nu där vi skriver ner alla filmer och serier som vi kommer på att vi ska titta på! Naturligtvis står Supernatural med.
 
Men det var inte det jag skulle skriva egentligen, utan om idag. Idag tog vi nämligen bilen till Lake St Clair som är den närmaste sjön här. Jag trodde den skulle vara pytteliten men den var asstor, man såg inte till andra sidan, där Kanada låg btw. Sjön hade en strand och ett poolområde och sen var det någon särskild...utställning eller vad man ska kalla det idag då folk var klädda i gammeldagskläder och visade upp olika pälsar, silver m.m. Några pratade lite om historia och visade hur man skulle skjuta en kanon. Sen på hemvägen åkte vi igenom ett bostadsområde nära sjön där alla hade båtar och fett fina hus tycker jag, det kändes som östkusten i usa.
 
en del av sjön. det syns inte på den här bilden men det var jättemånga segelbåtar och en del vattenskotrar där.
 
ett av alla utställningstält som fanns.
 
en tant som instruerade hur man skulle skjuta kanon. sen när hon skjöt skulle alla hålla händerna som en mur framför öronen och öppna munnen så att det inte blev så högt tryck, men jag vet inte om det behövdes egentligen, det var inte en jättestor kanon direkt...
 
 
jag blundar på ungefär hälften av alla bilder som tas på mig... daan ville va tjejen förresten.
 
asrolig vattenlekplats där barn kunde springa runt och spruta massa vatten på varandra.
 
 
stranden!

Texas Road House

Igårkväll var jag, Denise, Daan och Denise pappa Dennis på en restaurang här i närheten som heter Texas Road House (eller kanske Roadhouse vet inte riktigt). Det var verkligen hur amerikanskt som helst! När man kom in var det ganska mörkt och musik på och överallt på golvet låg jordnötsskal eftersom dom hade stora tunnor med jordnötter i skal överallt som man kunde äta och sen slängde man skalet på golvet. Restaurangen hade bås där man satt, såklart med sånna där plastlåtsatsskinndynor som dom har överallt här -.-. Stället påminde rätt mycket om texas longhorn och jag åt en asgod stek med pommes frites till! Jag försökte förklara vad vi brukar äta till steak här i sverige ibland (bernaiasesås) men det gick rätt dåligt, hur tusan säger man det ordet på engelska? :o
 
Sen åkte vi till ett känt glasställe typ 5 min därifrån (vi tar verkligen bilen överallt här) där vi köpte jättegod glass till efterrätt. Jag tog en med vaniljsmak doppad i chokladsås, det var mums. God glass är tydligen ganska ovanligt här så dom bra glasställerna är jättepopulära. Det vi var på hade en aslång kö där man stod och köade som till en bergochdalbana ni vet med sånna där stängsel x). Men det var värt väntan!
 
Dennis och Denise på restaurangen. Ganska roligt att dom heter nästan samma sak tycker jag. Visst är dom rätt lika förresten?
 
Erma's där vi köpte glass. Eller custard hette det, det är lite som mjukglass typ.
 
min custard!

pjuh första 5k racet avklarat

Wehååå nu är jag hemma efter mitt första meet och 5k race! Det känns jättebra även om jag trodde att jag aldrig skulle sluta svettas där ett tag.. Lite efter sju tog laget en skolbuss till en stad som heter Marine City där vi skulle springa. Även killarnas cross country-lag var med och det var asweird för deras coach hade sagt till dom att dom inte fick prata med oss tjejer så när en tjej ropade typ hejsan hur är det lycka till ungefär till en kille var han tvungen att ignorera henne!
 
Det var två olika races, det första var varisty där fyra tjejer i laget sprang, Rachel, Natalie, Tara och Alyssa. Rachel kom på tredjeplats och alla var bland dom trettio bästa så dom var asbra. Jag sprang med två andra i andra loppet, junior varsity, eftersom man inte behövde springa lika snabbt då. Själva racet gick bra, jag sprang rätt snabbt i början och höll lite på att dö på några raksträckor i solen (det blev sjukt varmt!!) men jag sprang hela tiden och klarade mig under 30 min iafl så jag är jättenöjd!
 
Vårt lag består just nu av 11 tjejer tror jag, jag tror att en ny ska börja i början på nästa vecka också. Laget har bara en senior och de flesta är juniors, så jag är bland dom äldsta. (Heh hoppas nån kommer ha lunch samtidigt som jag första dagen...) Men det är kul att laget är litet eftersom det blir lättare att lära känna alla vilket är kul för dom är verkligen jättegulliga!

lite shopping

Idag var jag och Denise i ett mall och kollade runt lite. Jag köpte lite grejer... Verkligen sjukt hur billigt det kan vara här, väskan jag köpte nedan kostade 12 dollar, alltså runt 85 kr!! Och OPI-nagellacken kostade 8.5 dollar styck och sen fick jag lite rabatt för Denise hade ett kort på affären ULTA där jag köpte dom så sammanlagt fick jag två styck billigare än man köper ETT hemma. Jag är rädd att jag kommer shoppa mycket här..
 
wehååå. det syns inte jättebra på bilden men det vänstra är typ mintgrönt.
 
ny väska. köpte den i en affär som hette... charlotte russe om jag inte minns fel.
 
köpte en nirvana-tshirt i nån annan affär. den är fett najs! och det ska tydligen inte vara några problem med dresscoden i skolan att ha bandtröjor och sånt, typ som min guns n' roses-tröja med pistoler på! bara det inte är offensive mot någon eller handlar om sex eller liknande.
 

Det var det jag köpte idag. Hoppas ni har det gr8 i Sverige förresten!!

jobbig träning och fonduekväll

Just nu sitter jag ute på altanen under ett parasoll! Snart ska jag ut och jogga, måste göra nån slags träning idag innan vårt första meet(lopp ungefär) med crosscountryn. Träningen igår var asjobbig ett tag. Vi skulle springa tre varv på friidrottsbanan på så bra tid som möjligt och sen pausa och springa tre varv till. Jag trodde det skulle vara ganska chill eftersom det är under så kort tid men tjejerna sprang verkligen hur fort som helst! Tänk er typ det snabbaste man kan springa, så snabbt kändes det. Och inte blev det bättre av att footballlaget precis haft sitt peprally (eller vad det nu heter) för det var fortfarande massa folk kvar på läkarna och på gräsplanen... Men jag klarade tre varv och sen fick jag jogga en mile med några andra istället för att springa igen tack och lov. Men det var samtidigt roligt, laget är verkligen duktigt! Imorgon har vi vårt första meet för säsongen och vi ska samlas klockan sju på morgonen utanför skolan... Vet inte hur bra det kommer gå för mig men ska bli kul att va med iallafall och se hur det är!
 
Igårkväll var jag, Denise och Daan på en fonduerestaurang typ 20 min med bil härifrån som hette The Melting Pot. Dom hade verkligen supergod mat där! Först fick vi en ostfondue, sedan en god sallad, sen en köttfondue med olika sorters kött,kyckling och räkor och sist men absolut inte minst en chokladfondue med frukter + brownies m.m. att doppa! Det var så gott. Sen efter middan var vi tvungna att åka till en meijeraffär som hade öppet dygnet runt (meijer är typ som en jätteicaaffär som har allt) och köpa vita shorts till Daan eftersom han var tvungen att ha det till sin första footballmatch idag.
 
Snart ska jag ut och jogga lite, vet inte hur det kommer gå för det är fett varmt.., och sen ska jag och Denise åka till ett mall här i närheten, det ska bli kul att se. Idag har jag förresten försökt städa mitt rum här, snart måste jag nog tvätta för första gången också...
 
våra fonduegafflar i usafärger. jag valde blå för er som bryr er x)
 
daan försökte lägga dom så snyggt som möjligt..
 
ostfondue! hur gott som helst. särskilt äpplet var väldigt goda att doppa.
 
daan och denise.
 
efterrättschokladfonduen! vi valde en som hette yin och yang som var en fix av ljus och mörk choklad. såå gott.
 
lite frukter och kakor vi fick till.
 
jag!

min dag hittills

Hejsan! Nu sitter jag i vardagsrummet här hemma. Idag var jag tvungen att gå upp klockan sju för att vi skulle registrera mig på skolan. Vi fick stå i lite olika köer och sen fick jag mitt schema och skåp. Kan visa en bild på mitt schemat när jag får det online. Sen fick jag mina skolböcker i psykologi, franska och government. Denise visade mig runt i skolan och jag försökte följa med på en karta som jag fått, det var svårt x). Sen försökte jag öppna mitt skåp men jag har inte riktigt hajjat det där med kodlås än så det gick sådär...
 
När vi kom hem sov Daan och Faith, min 'värdkusin' som är åtta år och bor här just nu, och Denise gick och la sig igen så jag gick en promenad i området och bort till en stor kyrkogård som ligger här i närheten. Den har massa olika gångstigar och ska tydligen vara bra att jogga på så det ska jag göra nån gång snart! Sen åt jag frukot, idag en ostbagel, vilket är min nya favorit, med philadelphiaost på.
 
Sen satt vi ute på altanen, jag läste ut min svenska bok så nu har jag inget mer svenskt att läsa. Faith visade tusentals youtubefilmer på svampbob vilket hon även gjorde igår, nu kan jag typ alla sånger som nånsin sjungits i Svampbob xD. Juste apropå igår så spelade vi ett kul spel på kvällen som hette "Five crowns" om jag minns rätt. Man hade en asfet kortlek med dom vanliga färgerna + stjärnor och så skulle man samla triss/stegar och samla poäng på olika sätt, det var kul!
 
Sen idag åkte vi och lämnade Daan på hans träning och efter det åkte jag, Denise och Faith till Walmart där jag köpte krämer och sånt som jag behövde. På hemvägen var vi rätt hungriga så vi åkte till Tacobells drive through och köpte nachos som vi sedan åt i bilen när Denise sprang och gjorde nått ärende. Juste jag testade drickan mtn dew som jag aldrig har testat förut men som jag pratade med Denise om tidigare idag, den är fett god! Lite som en blandning av sprite och lemonad typ.
 
Snart ska jag åka till min cross countryträning och träna i en och en halv timme. Sen ikväll ska jag, Daan och Denise åka till en fonduerestaurang som Denise har bokat bord på, det ska bli kul!
 
Pjuh vad långt det blir när jag ska skriva allt jag gör... Vet inte hur intressant det blir att läsa dock, hehe. Jaja, här är iallafall några bilder från igår och idag:
 
Faith som kollar på svampbobfilmer på min dator. Hon är alltså dotter till Denise bror Jeff. Dom bor typ 10 minuter härifrån.
 
Daan fick i uppdrag att klippa gräset.
 
en av alla asrandom 'trottoarer' som jag hittade imorse på min promenad. helt plötsligt tar dom liksom slut och så måste man gå i gräset, på vägen eller byta sida om det finns nån på andra sidan. Den här stan är inte riktigt gjort att promenera i..
 
en del av kyrkogården. den ser helt tom ut för alla gravstenar är liggande istället för stående som i sverige. om nån bryr sig och kyrkogårdskillnaderna mellan sverige och usa liksom..hehe.
 

gäss! dom är fett stora här. jag kallade dom nyss för 'many gooses' istället för gees (stavning?) som det tydligen heter, då skrattade Faith.
 
jätteamerikanskt hus!
 
 
min gata!

baseball

Igårkväll var vi på en baseballmatch mellan detroit tigers och toronto...flyers eller nått sånt. Det var jag, Daan, Denise och en tjej som heter Emily som är junior på vår skola och bor alldeles nära här. Exakt var har jag dock inte riktigt fattat än.. x) Vi åkte bil ner till Detroit och fick se lite av stan då också. Stadion var fett stor och cool, det var jättemycket folk där och dom flesta hade mörkblå eller oranga tröjor med vårt lagnamn på. Vi åt hotdogs som man fick inslagna i ett papper till middag och sen en glass som påminde väldigt mycket om ben&jerrys, den var asgod. Själva matchen var...LÅNG. Typ tre timmar!! Det var kul när det var spännande men jag har inte riktigt fattat alla regler än tror jag x).
 
Tydligen hade Denise fått biljetterna av yfu så det var många andra utbytesstudenter i samma område där vi satt, bredvid mig satt en tjej från Tyskland som hette Rachel tror jag. Det verkar som det är fett många tyskar här i vårt distrikt. Inte så många svenskar dock, vilket kanske är bra så jag inte har nån att prata svenska med.
 
Här är lite bilder från igår:
 
daan, deinse och emily utanför entrén
 
en del av detroit
 
 
utanför entrén.
 
 
planen! och detroits skyline bakom.
 
på den här tavlan visade dom alla spelarna när dom skulle slå och deras statistik. När varje spelare ska slå spelar dom en del av hans favoritsång. En spelare hade levels med avicii så honom gillade jag eftersom det är svenskt, men han var visst bland dom sämsta i laget så jag måste nog hitta en ny favorit..
 
det var jättemycket folk!
 
här är en skyskrapa som general motors äger. varje gång the tigers spelar här visar dom det här D:t högst upp! det är typ lagets logga.
 
vi satt högt upp men vi hade fett bra platser ändå, man såg allt och hade finfin utsikt.
 
 
btw: vårt lag vann! glömde visst skriva det x)

shopping

Här är lite jag handlat!
 
shooorts. köpte dom i new york på urban outfitters
 
min tigerströja! den ska jag ha på mig ikväll på matchen.
 
 

en klänning jag köpte på en marknad(!) i new york.
 
min nya ryggsäck! var verkligen tvungen att köpa en, kunde inte riktigt bära min handväska på vägen till new york för den var så tung så fick bära den i famnen som en..låda istället.
 
jeans. såg att dom hade liknande på costco igår så där är dom säkert ännu billigare men dom här var verkligen billigare än i sverige iafl!

home alone

Tjabbaaa. Nu sitter jag i vardagsrummet i världens skönaste fotölj. Om ett tag kommer en tjej som heter Emily över hit, hon ska följa med oss till the tiger game som är ikväll! Vi ska alltså åka till Detroit (troor jag det är iafl) och se en baseballmatch. Den är mellan Deroit Tigers och nått lag från Kanada tror jag. Vi har köpt t-shirts som vi ska ha på oss som det står typ 'detroit tigers' på.
 
Denise var nyss och lämnade Daan på hans footballsträning så jag var hemma själv här i huset för första gången! Eller ja, hundarna var ju här. Det kändes kul. Jag har inga problem med att ta mat och sånt i kylen nu längre, i början kändes det lite konstigt. Och igår frågade jag om jag fick duscha på morgonen, det gör man ju inte hemma liksom... Men jag vänjer mig snabbt :).
 
Just nu har jag inget speciellt att göra så kan göra som du ville Hedda och lägga upp bilder på en del av det jag handlat här hittills! Det inlägget kommer snaart..

vårt hus!

Hejsansvejsan! Just nu sitter jag i köket här. Denise bror Jeff, hans fru Liz(s?) och deras två barn Joshua och Faith + Denise mamma (min värdmormor alltså!) var precis här. Barnen ska sova här, just nu sitter dom och spelar dataspel med Daan i soffan. Idag vaknade jag ganska sent, runt klockan 11. Jag åt yoghurt med bär till frukost fall nån bryr sig! x). Sen åkte vi till en sportaffär för att Daan skulle köpa footballskor. Sen åkte vi och lämnade honom på sin träning. Vi väntade där ett tag, satt på läkarna, och det kändes såå amerikanskt. Massa footballkillar, en plan med skolans logga på och så står det "Big Reds" ungefär överallt.Skolan var btw fett cool, ska försöka ta bilder på den imorgon, vi ska nämligen dit och registrera oss och anmäla våra kurser då.
 
Sen åkte jag och Denise till en jättestor affär som heter Costco. Tyvärr glömde jag ta med mig kameran in, det borde jag verkligen gjort för det var så sjukt. Verkligen jättestora förpackningar av allt, tydligen det dom är kända för. Blandannat hade dom stora säckar med socker i, ni vet sånna där säckar som jag brukar kunna köpa jord i, i vanliga fall. Jag köpte shampoo och strumpor..
 
Sen när vi handlat åkte vi hem och åt, sen skulle jag iväg till min första cross country-träning! Det var inte så jobbigt som jag trodde, men tydligen var det en ovanligt lätt träning idag. Laget var jättegulligt, det enda jobbiga var att nästan alla var jättekorta så jag kände mig som världens jätte.
 
Jag har tagit lite bilder här i huset som jag tänkte lägga ut så får ni se hur det ser ut här!
 
en del av mitt rum, det är jättefint tycker jag. Det har lila väggar och heltäckningsmatta, det är ganska tjejigt men ändå inte överdrivet. Och sängen är skön!
 
min säääng.
 
jag försökte fota min garderob. Louise eller Carro om nån av er läser det här: Notera den röda boxen längst ner! 
 
vår trädgård.
 
vardagsrummet! tvn är asstor. dom lägger vita lakan/filtar på sofforna så att hundarna inte ska förstöra dom.
 
köket! till höger, det man inte riktigt ser är en "bar" med stolar och sen ett matbord.
 
Asbak som leker lite. oj pinsamt om det är en av de andra hundarna som heter natasha istället...men jag tror det är asbak x). jag lär mig långsamt..
 
daan som tvättar sin sko efter att han trampat i bajs i trädgården x).
 
Denise utanför huset.
 
utanför vårt hus. det är så breda vägar här! notera även vår coola brevlåda.
 
huset! det är en våning och sen en källare med tvrum och sånt.
 
det här står framme! heh får väl lägga undan det om jag får hemlängtan..

framme i clinton township

Okej, nu är jag framme i Michigan! Flög hit från New York i det minsta flygplanet jag nånsin sett, på min sida av gången, på min "rad", fanns det bara en enda stol. På flygplatsen möttes jag av min värdmamma Denise och min värdbror Daan från Nederländerna. Min värdpappa Ruud jobbar på ett skepp och är inte hemma just nu. Vi åkte direkt på hemvägen och köpte pizza till lunch, kändes välidgt amerikanskt x). Nu har vi ätit ute på altanen i trädgården, jag har också träffat Denise pappa som var här och åt med oss, och nu sitter vi här på altanen med varsin laptop (hehe) och jag håller på att välja kurser till skolan. Det känns jättebra att äntligen vara här! Bilder och sånt kommer sen när jag fotaaaat.

mer från New York

fortsätter med lite bilder från new york... Jag har förresten tagit alla foton med min nya nikon d3200 som jag fick i tidig födelsedagspresent av mamma och pappa innan jag åkte. Den är så bra!!
 
lite random bild från fridays där vi åt middag för några dagar sen. det känns inte alls lika fancy (eller dyrt) här som hemma.
 
lite högt hus bara.. 
 
vi tog en färja som gick till staten island och sen tillbaka för att få chans att kola på utsikten över manhattan från håll. Det var verkligen jättefin utsikt! och härligt att åka båt. så här är alltså jag på färjan.
 
min nya bff.
 
en av alla miljontals utsiktsbilder jag tog från färjan. här är manhattan söderifrån, alltså typ finansdistriktet och lite andra höga hus som sticker upp. 
 
käre mammsen som dricker iced lemonade.
 
YÄÄÄ
 
jag försökte fota mina balla regnbågsfärgade shorts som jag köpte på urban outfitters häromdagen. det gick lite sådär men ungefär såhär ser dom ut fall nån bryr sig. massa försäljare har kommit på knepet att ge mig komplimanger för dom och sen börja prata om sina varor...en tjej på barneys sminkavdelning igår var brutal, hon gav sig verkligen aldrig och var jätterolig för att hon var så påstridig. Anna jag tänkte på att du skulle verkligen skrattat ihjäl dig om du varit med!
 
jag i en park som jag glömt namnet på på södra manhattan. 
 

Ojsan nu måste jag springa tillbaka till hotellet och göra mig iordning inför ikväll.. hoppas ni har det bra i sverige hörrni!! :)

New York

Okej. ÄNTLIGEN har jag internet på min dator. Yaaay. Jag tvingade nämligen iväg mamma (igen) till Starbucks. Idag är sista dagen i New York, imorgon mitt på dagen flyger jag inrikes till Detroit. Det ska bli så spännande att komma dit, träffa min familj och få se hur allt ser ut! Jag är fett taggad, fast det känns lite läskigt också eftersom jag ju ska bo där nästan ett helt ÅR.
 
Nu när jag har internet kan jag ju berätta lite om vad vi har gjort dom senaste dagarna... Som sagt lämnade vi hemma i tisdags morse. Jag hade sagt hejdå till mina vänner tidigare och min familj, eller ja pappa, Hedda och Max, följde med till flygplatsen där dom vinkade av mig utanför... Det var lite sorgligt. Sen på flygplatsen var det jättemånga utbytesstudenter märkte jag, eftersom organisationen Explorius åkte iväg då. Där träffade jag blandannat en kille från min skola som åkte med dom. Här i New York har vi gjort massa saker som jag känner att det kommer bli väldigt tråkigt att rabbla upp upp och ner såhär, men blandannat har vi vart uppe i empire state building, gått över brooklyn bridge och varit i brooklyn vilket var jättemysigt, shoppat en hel del (fast jag egentligen inte skulle köpa något på grund av vikten...min väska vägde lite över 23 redan på arlanda.), ätit på massa mysiga och coola restauranger, promenerat på upper east side (där det kändes som att nate skulle komma utspringande från nån port när som helst!) och mycket, mycket mer!
 
Känns ganska lagom att vara här i fem dagar, mina fötter är rätt döda nu. Det var lite kul igår(det var hemskt), då hade jag uggs på mig eftersom jag fått skavsår av alla andra skor, och vi promenerade massa i Brooklyn under gassande sol. Det blev sjukt varmt!! Jag fick lite panik och sprang in i en lågprisaffär (vilken var jätterolig eftersom dom hade så mycket olika asbilliga saker!) och köpte ett par fula silverblingblingflipflops för 35 kr som jag gick runt i resten av dagen, halleluja för dom säger jag bara!
 
Ikväll ska vi på en restaurang i Central Park som heter The Boathouse, den ska tydligen vara bra. Sen börjar det väl bli dags att samla ihop sakerna jag köpt och försöka packa om lite i min väska... Jag har iallafall köpt en ryggsäck som jag ska ha handväska, den väskan jag hade på hitvägen var hemsk eftersom den var så tung och svår att bära..
 
Här kommer lite foton från dom senaste dagarna. Och fler kommer nästa gång jag får internet!
 
jag i bilen påväg till arlanda, gaaanska pirrig i magen.
 
asfin utsikt över Grönland från planet!
 
jag framme på Newark. Inte ens efter en flygresa på drygt 8 timmar kunde jag riktigt fatta att jag var i usa.. Här står jag och mamma i kö i väntan på en taxi.
 
vårt hotellrum!
 
kändes lite som ett måste att fota den här statyn. den ligger väldigt nära vårt hotell.
 
starbucks....det här isteet känns det som att alla går runt och dricker här. säkert för att det är alldeles för varmt  för kaffe.
 
central park! jag joggade här för några dagar sen, aslökigt för det var verkligen jättevarmt. Och idag gick jag och mamma en promenad här upp till sjön för att kolla på den, då ösregnade det..
 
jag försökte va cool och ta en 'äkta new york-bild'. Jag tycker den blev lite cool.
 

5th avenue. Här har vi gått måånga gånger under dom här dagarna. Det är nästan alltid sjukt mycket folk, utom kanske på morgonen då.
 
en lindtaffär! jag säger bara mums.
 
jag köpte lite godis.. dom här är fett goda! choklad med jordnötssmör i. och jag som trodde att jag inte gillade jordnötter...
 
vet inte riktigt vad jag ska skriva på den här bilden. så här ser det ut för er som inte vet iafl ;)
 
jag, lite rädd, i entrén till empire state building. lite rädd eftersom jag ju är liiite rädd för hissar efter en incident i Nice tidigare i somras... Men det gick bra iafl och nu har vi åkt fett mycket hiss så jag är inte lika rädd längre!
 
verkligen jättefin utsikt däruppifrån.
 
jag igen. 
 
vi är sjukt nyttiga här!!
 
times square, i förrgår tror jag. Det regnade jättemycket när vi var där men det var coolt ändå. I hörnet sephora där mamma handlade lite. aprpoå affärer är alla verkligen sjukt trevliga här! i flera affärer har expediterna kommit fram och pratat och frågat om dom ska bära ens kassar medan man tirttar runt och frågat om jag vill ha lite vatten medans man shoppar. hur ofta händer det i sverige liksom?
 
underbart. dock avstod jag från att köpa m&ms till mig själv eftersom jag räknar med att jag kommer äta gaanska mycket godis under det här året ändå..
 
Okej nu orkar jag inte lägga upp fler bilder just nu, men så ni vet har jag det jättebra när i new york iallafall! På återseende ;).
 
 

Framme i New York!

Noo jag hade precis skrivit klart ett inlägg som jag skulle publicera bär blogg.se-appen stängdes ner. Jaja. Jag och mamma är iallafall framme i New york nu! Tyvärr har jag inget wifi (är på starbucks just nu) på hotellet så jag kanske får vänta med att bloggaordentligt till på söndag då jag kommer fram till michigan! Jag fick en jättefin kamera i tidig 18årspresent som jag har fotat massa med och ska lägga upp bilder från, den är så kul att fota med!
 
Om jag minns rätt kommer Daan fram imorgon så nyligen hörde YFU av sig i panik och undrade om jag hade skickat in dubbelplaceringsformen.. Men det hade jag och   Nu har den kommit fram så allt är luugnt.
 
Åh måste bara säga också att jag fick världens klockrenaste present från Karro som jag öppnade på planet, ett saltkar!! Kanske svårt för er att fatta (Erik du kanske fattar?) men det var väldigt kul!

vet ni???

Jag har en nyhet!! xD (wehå för en gångs skull liksom..) Men iafl, min värdmamma Denise skrev till mig på fb i förrgår och berättade att dom förmodligen ska hosta en annan student också, som välkomstfamilj! Det är en kille från Nederländerna som heter Daan, jag har inte pratat med honom än men det ska bli fett kuuuul ju! Så nu ska jag stalka honom på facebook lite...
 
btw, jag åker om TRE dagar!!
 
Anna och Astrid på mitt lilla hejdåfika som jag hade igår, det var mysigt!

RSS 2.0