my american christmas <3

Hejsan. Sorry att jag inte bloggat på länge, har haft fullt upp här under juldagarna. Den 21a åkte jag skridskor och hängde med vänner som jag sa tidigare och sen den 22a såg jag världens bästa film med denise - rock of ages! Den är väl inte jätteny tror jag men jag tycker verkligen det var en jättebra film, med grym musik fårn def leppard, bon jovi, journey, poison etc. Se den!! Sen dagen innan julafton skypade jag med familjen hemma i Sverige vilket var kul, hoppas att ni hade en supernajsig jul.
 
På julafton sov jag ut (har blivit standard att sova till 12 nu här under lovet) och sen chillade vi här hemma på dagen med böcker, tända ljus, te och choklad. Blandannat åt vi av min kära paradisask som jag fick av mormor! På julaftonskvällen började det snöa och det blev alldeles vitt ute, riktigt bra tajming till julen och så. På kvällen åkte vi över till jeff's (denise lillebror) och firade julaftob där med honom, hans fru liz, mina kusiner joshua and faith, denise mamma jackie + pappa dennis. Vi åt julgodis, sushi(första gången jag åt det sen jag åkte hit!!), lyssnade på julmusik (blandat med rock lol) och hade julklappsutdelning. Jag fick jättefina julklappar, blandannat en dream catcher, biobiljetter, godis, lite kläder, en ascool grej som jag kan göra te i vår keurig med (alla har keurig istället för nespressomaskiner här), presentkort på min favvoaffär pacsun här och lite annat smått och gott! Det var jättemysigt. En kul grej var att när vi skulle åka hem hade det snöat jättemycket så det var kaos på vägarna och jackie kunde inte få sin bil att starta så vi fick stå och hjälpa henne ganska länge medan dennis, hennes man, smet iväg så fort han kunde för att komma hem till sina katter. det beskriver deras relation ganska bra x).
 
Sen på juldagsmorgonen, den 'riktiga julen' här i usa så vaknade vi runt 10, gick upp till mysig julmusik och märkte att TOMTEN hade varit där under natten! Här kommer ju tomten i skorstenen på julaftonsnatten och lämnar paketen om man varit snäll. Blandannat hade han lämnat mig en red velvet cake, tomten känner mig bra tydligen ;). Under hela morgonen (okej till 2/3pm) så satt jag, daan och denise (juste vet inte om jag sagt det men min värdpappa ruud har åkt iväg på skeppet igen) och öppnade våra finfina presenter, åt julgodis och hade det mysigt. Även st nick (den holländska tomten som egentligen kommer december 5th) hade varit där och lämnat godis och några konstiga pepparkakskarameller i våra skor som vi satt ut framför den öppna spisen.
 
Sen på juldagseftermiddagen+kvällen hade vi öppet hus för släkten då dom kom hit och åt julmat och hängde. Vår typiska julmat bestod av skinka (smakade annorlunda än den svenska), massa grönsaker med dipp+ost och kex, mac and cheese, meatballs(!!), några potatisgratänger som kallas cheesy potatoes m.m. Julmaten som min släkt här åt var god, men inte alls lika god som den svenska tycker jag! Iafl, sen senare på juldagskvällen åkte jag och Daan över till den andra sidan av släkten (från williams till tavernier) med clarissa och hennes systrar som jag inte riktigt kommer ihåg vad dom heter.. Det var kul att se hur en annan amerikansk jul kunde se ut, även om den hemma hos oss var mycket bättre och mysigare ;). Sen åkte vi över till clarissas hus, hängde med hennes mamma ett tag och hämtade filmen pitch perfect och körde tillbaka till oss med swedish house mafia på högsta volym i bilen. Sen sa vi hejdå till alla släktingar, tackade för presenter och så och kollade på filmen hemma hos oss innan vi gick och la oss runt kl 3. Det var min amerikanska jul det :)). Den var rätt annorlunda jämfört med min svenska men jag tyckte verkligen om den här, särskilt juldagsmorgon+dagen var mysig då vi bara chillade, öpnade paket etc och hade världens julstämning.
 
Jag hade hört från min utbytesorganisation yfu att det är vanligt att man längtar hem under julen men jag måste säga att det inte var något problem alls för mig. Det känns som att jag hade så himla mycket going on själv, att jag inte riktigt hade tid att sakna hemma, nära och kära och allt som haör julen till. Vilket såklart var jätteskönt, hade nog inte vart så jul att va homesick under julen.
 
Okej jag har gjort lite mer julgrejer också men får fortsätta med fortsättningen av lovet i ett nytt inlägg för det här blir så himlans långt. Och juste, GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LILLEBROR PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Idag är det min älskade bror Max födelsedag, jag hoppas att du har världens bästa födelsedag!!
 
Här är lite bilder från julen:
 
- okej mitt internet fungerar inte längre så jag får ladda upp julbilderna senare idag. xx
 
Densise hemma hos jeff's
 
sushiiii. såklart kom jag inte på att ta bild först när vi nästan ätit klart x)
 
 
deras julgran och liiite paket.
 
faith och jackie
 
liz, denise och jag. jag, denise och daan hade alla ugly christmas sweaters på oss!
 
alla mina bilder är typ suddiga... det här är alltså från julafton.
 
 
faith
 
 
 
vi turades om, vi satt i en cirkel och så öppnade vi paketen en i taget så att alla kunde se vad alla fick och så. det var kul, men tog rätt lång tid så efter ett tag blev vissa(faiiith) otåliga
 
 
min och daans grymma present till vår uncle jeff. han älskar att dricka wiskey så vi customized ett klistermärkte online där det står 'druncle jeff' och 'michigan' och lite annat som vi klistrade på en jack daniels flaska! såå bra present för det är verkligen klockrent till honom haha.
 
drunkle jeff and his bottle...
 
det här var på juldagsmorgonen när tomten hade kommit. så här är alltså mina och daans presenter från santa. sen hade vi våra 'vanliga presenter' under granen också.... notera min cake x)
 
 
denise och hundarna på juldagsmorgonen.
 
denise paket. mormor blandannat så gav jag henne ev av sjalarna (den blå) som du skickade, hon blev jätteglad för den! :)
 
så nu kan jag checka av red velvet cake över saker jag ville testa här
 
alla mina jättefina presenter som jag fick!! väntade mig verkligen inte så mycket paket som jag fick. men så bor jag ju i ett land där shopping skulle kunna va en religion..
 
en av mina favoritpresenter. jättefin dreamcatcher som jag fick av jackie och som nu hänger över min säng
 
haha den här fick jag av daan! jag är nämligen en stolt representant för vår kära svenska export-vodka-här. absolut vodka är jättepopulärt verkligen.
 
den här klistrade jag upp över min säng, fick den av denise :)
 
tasha har börjat sova i min säng med mig ibland. här blev jag dock fett sur på henne för hon klev på alla grejer...
 
lite snacks på juldagen
 
här är från the 28th då vi firade jul igen med mer släktingar från denise sida. dale, kim och deras döttrar audra, sarah + molly kom ner från norra michigan där dom bor.
 
audra och molly. audra är i med school i boston, jag tror vi ska åka och hälsa på henne på spring break för vi ska troligtvis till boston då. Hedda, molly påminner mig om dig på nått sätt, ni är lite lika i sättet.
 
grandma and denise :)
 
 
sen på kvällen hade vi gift exchange där vi spelade ett spel, man fick välja en present och sen sno en annans två gånger. jag fick den stora tillslut som jag ville ha för att den var så stor men det var lite smågrejer som en badrumsmatta och pretzels i den...hehe.
 
 

JULLOV <3 (presentation om sverige, ice skating, shopping etc.)

Igår fick jag tillslut jullov!! Kändes jättehärligt men kan samtidigt inte fatta att det regan är jullov och att julen är om bara några dagar :o. Lol måste erkänna att jag var liite nervös också inför 12-21-12, och det var jättemånga som inte gick till skolan pga det eftersom dom inte ville tillbringa sin sista dag i skolan men det gick ju bra trots allt ;).
 
Jag kunde verkligen inte va hemma på fredagen, för jag hade kommit överrens med tyskaläraren frau ...något om att jag + en annan utbytesstudent som heter linda och som kommer från tyskland skulle hålla presentationer + svara på frågor om våra länder i hennes klasser hela dagen. Jag satte ihop en liten presentation om sverige med bilder från stockholm, vrg, ikea/hm/volvo etc, swedish house mafia, spelade lite avicii + bjöd alla på djulgelvrål. Alltså jag skulle verkligen spelat in när folk åt dom för deras asikten såg så himla roliga ut, folk SPRANG liksom till papperskorgen. Så tillslut efter 4 lektioner sa läraren att nä nu får du ge godiset i slutet på lektionen istället för jag kan inte tillåta att fler lämnar mitt klassrum för alla behövde springa och dricka vatten från the drinking fountains x). Men det var jättekul och jag fick svara på hur många frågor som helst om Sverige, allt från vad vi pratade för språk till vad jag brukade göra på dagarna till om jag gillade lana del rey och var jag hade köpt mina byxor x). Var lite nervös innan på morgonen men det gick verkligen jättebra och var avslappnat och så och jag tror alla uppskattade det :).
 
Sen efter den dagen, jag var jättetrött efter att ha pratat konstant för klasser i 6 timmar, så tänkte jag att jag skulle va hemma och chilla och kolla på film på kvällen, men då smsade emily och frågade om vi ville göra något. Så hon, jag, Daan och hans kompis szabi went ice skating i en stad i närheten som heter mount clemens. Det var kul, vi åkte runt, köpte varmchoklad/läsk och träffade flera andra som vi kände. Själva skridskoåkningen var väl inte det bästa kanske, jag kände mig lite som bambi härochdär (ramlade dock inte) men blev alldeles utmattad och fick kramp i fötterna ett tag x). så jag och emily satte oss och kollade på ett tag och skvallrade och pratade killar och sånt.
 
Sen efter det gick vi till the movies för att se nån film, jag hade föreslagit the hobbit och alla var på så jag var jätteexcited för att jag äntligen skulle få se den men när vi kom fram såg vi att den bara gick i 3D och tydligen så haaaatade szabi 3d så då gick vi och såg en annan film istället som hette jack reacher och var en actionfilm. Det var en kul kväll!
 
Nu ska denise snart köra mig till the mall där jag ska möta upp regina (min kompis från mexico) och äntligen get my christmas shopping done... Alla är klara för jättelänge sen här men jag har liksom aldrig fått tillfälle att julhandla färdigt (senaste gången insåg jag att jag hade massa asbra rabattkuponger och började shoppa till mig själv istället..) men idag ska det minsann fixas! Ska bli kul att träffa regina också, har inte träffat henne på jättelänge verkligen.
 
puss och kramm alla där hemma, hoppas ni har det jättebra hemma i Sverige!!
 
idag ska jag julhandla bättre än förra gången..
 
häromveckan tog vi vår julkortsbild som ni skickats ut till nära och kära. alltså det var såå svårt att få alla hundarna (särskilt tasha) att sitta still samtidigt och samtidigt le och se glad ut...
 

förra helgen

Okej så förra helgen var jag hemma hos min kompis Bree, eller Breanna som hon egentligen heter, på fredagkvällen. Där var bland annat också Suha, Jen och andra människor som jag känner men som jag nog inte skrivit om i bloggen. Suha och Bree (+ Emily) är mina närmsta vänner här. Iafl, vi hade jättekul, bland annat gjorde vi ett pepparkakshus som blev allt annat än fint, Bree slängde det när vi gått hem x).
 
På lördagen var jag jättetrött hela dagen, jag sov till 12 och chillade i soffan + kollade på film med Denise ett tag. Daan och Ruud hade åkt upp kvällen innan med Jeff till hans släkts cabin där vi skulle jaga under helgen. Jag och Denise kom upp nån gång på lördageftermiddagen/kvällen. Vi chillade där under kvällen, kollade på the dark night rises som var jättebra och spelade kort och sånt.
 
Sen på söndagen var själva dagen till anledningen varför vi åkt upp dit. Vi jagade inte efter djur i skogen utan övade mer på att skjuta på olika targets och måltavlor och sånt. Det var jätteintressant och kul verkligen, jag hade ingen aning om hur det kändes att skjuta innan men nu kan jag lite mer om det. Dock tror jag inte att det är så lämpligt att jag lägger upp bilder från det i bloggen..men familjen jag mailar över några bilder så du kan se dom pappa :).
 
Sen på söndagen bilade vi hem igen, vi stannade på burger king och alla beställde TVÅ hamburgare var utom jag, welcome to america liksom, och sen var vi hemma och chillade på kvällen. Sen på måndagen var det dags för sista skolveckan innan jullovet!
 
såhär såg det iafl ut jeffs släkts ägor där vi höll till på söndagen. Kändes rät najs att verkligen va ute i skogen, för även när vi åker upp till vår cabin så ligger det massa hus/andra stugor i närheten, nivet sådär det är i usa när husen ligger ganska nära varandra. Här däremot var det öppet och alldeles knäpptyst, det var skönt.

tack världens bästa familj!!!

En dag i veckan när jag kom hem väntade två superfina julpaket på mig!! Det ena var från mormor och morfar och det andra var från familjen. Vet att dom var tänkta till jul och så men jag kunde ju inte låta bli att öppna dom... Fast jag öppnade inte det som var inslaget såklart! Älskar tidningarna (eller jag har bara läst en av dom hittills ni kan ju gissa vilken...) från familjen och dom där kolorna var ju asgoda!
 
Och mormor, paradisasken var ju en underbar sak att skicka! Försökte berätta för min familj här hur det går till där hemma i Sverige när släkten träffas vid jul och alla iakttar vilken chokladbit från asken dom andra tar för att se om ens favorit finns kvar ;). Teet är jättegott också mormor!
 
från mormor :)
 
!!!! jul <3
 
sen fick jag det här finfina paket från familjen!
 
med jättenajsiga grejer i!! tack så jättemycket :) paketen får dock vänta till juldagen...

tjoohoo lite snabbt sådär

heey. har inte riktigt tid att blogga just nu, gör det nån dag i veckan och berättar om helgen och så. i fredags var jag hos bree som hade fest, i lördags åkte vi up north och på söndagen jobbade vi på våra hunting skills.... skriver mer snart, hoppas ni har det bra där hemma :).
 
och pappa, hahaha, nej jag är faktiskt inte kär, jag är bara glad för allt jag får va med om. Jag har det väldigt bra helt enkelt ;).

lycklig

Älskar mitt liv just nu. love it love it LOVE it. Allt känns bara så himlans bra! Jag går runt och ler för mig själv, nynnar på glada sånger och är på braigt humör. Tjohoooo. Såhär är det att va utbytesstudent, livet går ner och UPP.
 
we-are-all-secretly-dead:

Click for grunge☻
 
jag just nu!
 
straangetimes:

(by timrobisonjr)
there's always something to celebrate :)
 
we-are-all-secretly-dead:

Click for grunge☻
 

lite av mitt liv

genom min iphone:)
vår julgran! gjord av plast men finfin ändå. nu även med lite svenska ornaments efter trippen till frankenmuth!
 
här får man ett kryss på vardera hand om man går på klubb och inte är 21..
 
många vackra solnedgångar här borta.
 
välkommen till skolan, tjohoo.
 
ett par av mina favoritbrallor. har börjat använda asstretchiga jeans jättemycket här, i olika färger, eftersom det är bästa combon av att kännas som sweats (som jag blivit van vid) men ser ut som fina jeans. me liiike.
 
mitt brev jag skrev till mig själv för ett halvår sedan på yfu pre-departure-lägret.
 
kakor som bakades här hemma för ca en timme sen! mumsfillibabba x10000 ungef'är.

heeyy wazuuuup - Christmas baking!

Tjabbaaa. Hoppas ni har det bra där ni befinner er! Jag har det kalasbra här just nu. Fick ett brev från yfu häromdagen där det stod lite on den 'svacka' som många utbytesstudenter kommer ner i nu under vintern och runt julen iochmed att många längtar hem och så. Får väl se hur det går med det för mig. Kan säga att jag inte känner av det nu, men däremot börjar jag tycka att skolan är fett tråkig ibland. Samma gamla visa dag ut och dag in liksom. Jag har ju 6 klasser i skolan (psychology,french, english, government, drawing and graphic design), varje klass är ca en timme och mellan varje lektion har jag 6 min rast. Så går det på dag ut och dag in. För att inte nämna att jag måste gå upp kl 6.10 varje morgon! ;) Men jag ska verkligen inte klaga, för jag trivs bra här. Och det känns som att jag blir bättre och bättre vän med folk jag umgås med vilket också är roligt.
 
Mina helgplaner blev ändrade en del vilket ledde till att jag fick tid att sova ut ordentligt. Jag trodde inte att jag var såå trött men fast jag bara gick och la mig kl 1 på fredagkvällen vaknade jag inte först 1.30 i dagen. high school's exhausting, just saying ;).
 
Hela söndagen bakade vi julkakor med Denise mammas recept och hjälp. Det var jättekul att göra kakorna/bakverken och se hur amerikanerna bakar, för det var faktiskt ganska annorlunda från hur jag är van att göra saker, Vi gjorde fudge, en choklad/kokos/cracker bar, lemon bars, cornflakesgrejer, rum balls, cheesecake muffins och chocolate chip cookies. Mumsigt värre var det! :)
 
Fick en fråga här också av vilka min familj består av som jag täntke svara på: min familj består av mig, min värdmamma Denise, min värdpappa Ruud (dom är båda 42 år tror jag), min bror Daan som är en utbytesstudent från holland + våra tre weimarinerhundar natasha, asbak och raleigh. Ruud jobbar på ett kryssningsfartyg så han är borta 4 månader i sträck och sedan hemma 2 osv. Nu har han varit hemma ett tag, den 21 december åker han iväg igen. Precis innan jul vilket är lite sad men that's life. Denise har en JÄTTESTOR släkt också verkligen som vi spenderar en hel del tid med. Tro mig, jag försöker fortfarande själv fundera ut vem som är vem av alla släktingar... Juste en annan sak, Ruud kommer också från Holland, han flyttade hit när han och Denise gifte sig för 6 år sen ungefär! Så det är lite roligt att både han och daan är dutch, men dom får inte prata holländska så ofta här hemma..
 
Tack så jättemycket för era fina och roliga kommentarer också förresten! Dom är jättekul att få och gör det värt att fortsätta blogga :).
 
Denise gjorde pannkaks- och korvfrukost/brunch i söndags.
 
H som i Hanna ;)
 
våra finfina julstrumpor har hängts upp! min är den längst till vänster som ni ser. Här till vänster ser ni också ett hörn av världens bästa fotölj som jag älskar att sitta i!!
 
bakning i full gång! Förklädet från marimekko fick denise av hennes första utbytesstudent, tiia som bodde här förra året :).
 
hershey's peanut butteer kisses. a s g o d a
 
 
 
 
rum balls. också jättegoda. okej ALLT julgodis är ju gott här. (minus russin såklart.)
 
step 1
 
step 2
 
step 3 - volia! fina va?
 

finally fridaaaay

Hejsan bloggen! Skriver här på telefonen lite under graphicsklassen för jag har inget att göra i den här klassen (inte en endaste vän att prata med lol bara massa udda datakillar) plus att tangentbordet inte har våra käraste bokstäver å ä ö. Sitter och mumsar lite på en kanelpoptart här också för er som undrar!
 
Den här veckan har varit rätt okej, dock kändes varenda jäkla dag som fredag efter som veckan verkligen sniglade sig fram. Igår efter skolan åkte familjen och lunchade på en diner där jag åt en saftig cheeseburger! x) Sen igårkväll träffade jag suha och två tjejer jag heter som heter jen och evan på skolan. Vi skulle gå på vår skolas basketmatch men sen kom vi på att vi var hungriga så då åkte vi till den klassiska restaurangen/matstället coney island som verkligen alla äter på här. Det fick i Michigan och staterna runtomkring men är tydligen inte alls stort i södern. Jag åt fries för er som undrar ;).
 
idag när jag kommer hem från skolan ska jag skypa med världens bästa karro och bea!! Det är på tiden. Det är svårt att hålla mycket kontakt med alla hemma i Sverige ofta ska ni veta dels på grund av tidssskillanden men också för att varken jag eller min familj vill att jag ska spendera varje kväll med Skype liksom och om man pratar med en i taget i nån timme tar det ju ganska lång tid faktiskt :p. Men er som jag inte pratat mycket med, tro inte att jag glömt er, jag älskar er fortfarande! :)
 
Sen ikväll kommer suha och hämtar upp mig och så ska jag, hon, bree, vår kompis Noah och säkert några andra också hänga hos bree och kolla skräckfilmer och lite sånt. Imorgon tror jag att jag ska träffa regina på kvällen, på dagen hoppas jag verkligen att jag kan få lite christmas shopping done för seriously alla är ju redan klara med sina julklappsinköp och jag har liksom inte börjat än...konsumtionens land! Sen på söndag ska vi baka massa amerikanska julkakor! Det är mina planer för helgen hittills det :))
 
alltså en sak jag saknar här är att äta FISK! Jag har bara ätit fisk två gånger sen ja åkte hit, över 100 dagar utan nån fisk liksom :s.
 
en kul grej är att Hawaii är bokat och så nu (TUSEN TACK OCH KRAMAR OCH PUSSAR MAMMA OCH PAPPA <3) så den 23-30 mars åker jag till freaking HAWAII i en vecka!!! Det ska bli så himlans kul verkligen.
 
Nu får det här inlägget va slut för min tfn är alldeles jättelångsam nu. Bilder kommer senare när jag är hemma och har min dator! Puss på er allihopa!!

family weekend and trip to Frankenmuth

Förra skolveckan gick verkligen jättesnabbt! Jag tyckte det kändes jättesegt måndagmorgon att gå till skolan eftersom jag bra varit i skolan 5 dar dom senaste två veckorna och vant mig vid att va ledig, men när jag väl kom dit gick det som fina fisken och veckan var allmänt bra.
 
I princip hela helgen spenderade jag med att göra olika saker med min familj. För fredagen hade Denise gjort upp planer, då åkte vi till south of Detroit där en av hennes bästa vänner och på sätt och vis släkting(...) bor. Hon hade ett house party med en tjej som var där och sålde väskor, neccesärer etc. Jag och Denise tittade runt, Denise shoppade och sen hängde jag med Daan, Ruud, pappan i familjen och deras två tonårsbarn, en kille och en tjej, som var i vår ålder ungefär. Det var najs, vi chillade i deras källare och pratade massa om skillnader mellan våra länder och usa osv. och så kollade vi lite på football ofc ;).
 
Sen på lördagen åkte jag, Denise och Keta tidigit på morgonen till en mom to mom sale (typ loppisliknande där mammor säljer sina barns utväxta kläder, handgjorda smycken etc.) på ett college som hette baker college. Det var kul att hjälpa till där och vistas i collegemiljö(lol) och så men jag lite jobbigt eftersom vi inte hann sova så mycket på natten.
 
Sen åkte jag hem och tog en tretimmarsnap i eftermiddagen x) hehe, standard för mig... På kvällen skulle jag, Emily och daan gå och se skyfall men emily kunde tillslut inte så jag, daan och ruud gick istället. Det var första gången jag gick på amerikansk bio! Filmen var jättebra tycker jag också, och vi såg den på imax som det heter vilket är typ en mycket bättre skärm som gjorde att allt såg jättesnyggt ut. Hehe en kul grej också var att jag råkade spilla salt and vinegar-pulver över alla daans popcorn x) Han var inte glad alls för det.
 
På söndagen fortsatte vi med helgens familjeplaner genom att gå upp relativit tidigt och ta en road trip upp till staden Frankenmuth i norra (typ mitten men norra för oss som bor i södra liksom) Michigan. Det är en tysk stad, skrev lite om den innan eftersom vi bodde där under widow's weekend, men nu var vi där för att se staden och så mer än för att shoppa. Vi åt lunch på en mumsig restarang (jag åt schnitzel) där alla rätter var på tyska, vandrade runt i staden och kikade i små unika affärer bl.a en ostaffär vilket tydligen är ovanligt här i amerikat, köpte fudge medmera. Sen cruisade vi över till staden saginaw eftersom jag och daan ville vara med i en hand turkey competition som yfu hade anordnat där man kunde vinna presentkort om man gjorde en handturkey(bild nedan)! Hahaha det var så kul, för häromdagen efter skolan satt vi och pysslade med dom där jäkla kalkonerna och jag gjorde min jätteglittrig och var klar efter max en halvtimme medans daan satt med sin i fyra timmar! 
 
I Frankenmuth gick vi också till en jätteenorm JULaffär som seriöst hade julpynt av alla möjliga slag! Dom hade liksom en sektion bara med SVENSKA grejer. Jag köpte en michigankula som jag ska ta med till sverige nästa år och denise köpte lite svenskt att hänga i granen!
 
Pjuh nu har jag skrivit värsta fetlånga texten ju.. Jaja, jag hade en jättebra helg iallafall ska ni veta! Ska försöka blogga lite oftare kanske, eller ja, jag är väl glad att jag har så mycket annat för mig att jag inte har tid att blogga var eviga dag liksom, men ska skriva om lite tankar och sånt snart när jag har tid ;). Hoppas ni har det bra hemma i sverige och också ni andra kära vänner ute i världens alla hörn, love u. xxx
 
juste hittade den här bilden på min dator. den är från några dagr efetr thanksgiving då vårt wish bone some vi hittat i klakonen hade torkat. enligt tradition ska man sätta sig under ett bord och bryta det och den som får den längsta bendelen vinner och får önska sig något! jag vann så vi får väl se om min önskan slår in snart...
 
min superballa kalkon! kände mig extrekt kreativ när jag gjorde den kan jag säga ;)
 
någon jobbade hårt med sin...
 
men måste erkänna att han gjorde ett rätt så bra jobb.
 
entrén till julaffären bronner's. den har öppet 361 dagar om året så här kan man köpa julpynt och träffa tomten även i juli-augusti. only in ameirca säger jag bara.
 
en del av hejdåskylten, där det stod på SVENSKA. jag ahr blivit värsta patrioten här borta, älskar allt som har med sverige att göra och låter alla veta så fort det är en svensk sång på radion, skådelspelare, mat, talessätt osv. insett att jag älskar mitt hemland här borta!
 
at bronner's. fullt ös medvetslös på julevis eller vad säger ni? aporpå bilden, en sjukt bra grej här är att ungefär alla affärer har restrooms så man kan ta en liten toapaus fall man råkar behöva det under shoppingen,
 
lite ornaments sorterade efter färger bara.
 
<3
 
ja men förstår ni, jag hittar svenskt julpynt och måste plötsligt ta KORT med det. vad händer här egentligen, jag trodde att jag inte gillade sverige?
 
daan, denise, ruud och dennis!
 
frankenmuth bavarian inn, stället vi åt lunch/middag på i frankenmuth. serivitriserna hade btw sånna där tyska kläder, oktober fest typ, med flätor och killarna hade shorts och hängslen och hattar och grejer.
 
min mat! schnitzels var väl inget speciellt men potatisgrejerna, breaded med mashed potatoes inside, var gudomliga!
 
hittade en ost som vi chillade lite med.
 
tog inte kort på det men dom hade tillochmed CHOKLADOST! smakade lite speciellt.
 
kille som gjorde färsk fudge. fick provsmaka varm fudge direkt på fingret, det var underbart gott.
 
 
Det var min helg det!

RSS 2.0