Pre-departure orientation

Okej nu när jag ändå är inloggad på bloggen kan jag ju lika gärna blogga! Vet att jag skrev att jag skulle på yfu-läger för någon vecka sedan men har inte berättat hur det var sååå... Det var grymt!! Jättekul att träffa massa andra som också ska åka som utbytesstudenter, det är något speciellt med alla utbytesstudenter känns det som, nästan alla jag träffade var väldigt härliga, sköna och öppna. Roliga att hänga med helt enkelt. Jag ser fram emot att förhoppningsvis träffa många av dem snart igen i USA, annars kommer jag åtminstone träffa dom efteråt på ett läger som YFU anordnar efter utbytesåret. 
 
Dock tog jag inga bilder under lägret eftersom alla fick lämna in sina mobiltelefoner i början och jag aldrig orkade ta fram min kamera..
 
 
men såhär ser det ut på mitt landställe ;)

what happened?

Älskar att logga in på min kära blogg och märka att allt är...annorlunda. Blogg.se verkar ha designat om allt, nu är det ju sjukt likt tumblr ju! Alla ni som har tumblr förstår nog vad jag menar... Och förlåt för att jag inte bloggar bra alls just nu, spenderar mycket tid på platser utan mottagning och har rätt mycket annat att stå i just nu.. Imorgon åker jag till Frankrike!!
 
jag på landet för några dagar sedan. längtar tills jag ska dit igen senare i sommar!

Förberedelser...

Håller på att packa och springa runt och leta efter saker här hemma. Om några timmar är det nämligen dags för mig att bege mig till YFUs förberedelseläger! Ska träffa Margit på vägen dit så åker vi dit tillsammans. Ska bli spännande att träffa alla andra som ska åka med yfu, har ju pratats en del via fb-gruppen och så men ska blir roligt att få ett ansikte på alla och se/höra hur dom är.
 
 
packade väskor..ehehe
 
 

nånting att testa i usa kanske?

ben and jerrys-froyo!! det har jag aldrig hittat i sverige.. bildlänk

angående min bloggdesign

Fick nyligen en fråga om vilken design jag använder här på bloggen så det jag kan ju svara på. Jag har ingen färdig "mall" på min blogg utan har skrivit om de flesta html-koderna för hand för att få bloggen att se ut som den gör. Hittade en sida där man kan välja bakgrund/mönster själv, härifrån kommer min bakgrund. Sen har jag bara testat mig fram helt enkelt för att få det personligt och så som jag gillar. Kan tyvärr inte ge ett bättre svar än så, hehe.

Dock brukar jag använda mig av den här sidan ibland när jag vill lägga till/ändra något som jag inte minns själv hur man gör.

exempel på ett annat mönster man kan göra på den sidan jag länkade överst..

det är sommarlov men jag är fortfarande stressad...

Nej men tjenare. Usa börjar närma sig med stormsteg, om bara två månader åker jag. Måste erkänna att jag känner mig sjukt stressad. Ringde precis och bokade tid hos optikern och har flera andra undersökningar att boka + papper att skriva ut + tillstånd att inte glömma + bankgrejer att fixa och mycket mycket mer. Och allt samtidigt som jag vill umgås med mina vänner och min familj så mycket det bara går. Jag är så rädd att glömma något, typ att inte få dom sista vaccinationerna underskrivna att ta med till usa, men jag hoppas att jag lugnar ner mig lite när sommarlovet börjar mer 'på riktigt'. När jag åker till landet och bara chillar och hänger med släkten typ.

Men först är det YFU-läger med start imorgon, det ska bli jättekul! Ser fram emot att träffa alla andra utbytesstudenter och lära känna dem bättre. Idag ska jag träffa några vänner och luncha, gäller att ta vara på tiden för man vet ju aldrig när man ses igen känns det som.

känns inte som jag kan lägga ut nån passande rolig bild till det här inlägget så ni för nöja er med den här fina utsiktsbilden ;). från en kväll förra veckan när jag grillade med vänner, supermysigt.

hejdå skolan.

Okej. Av någon anledning kan jag inte gå och lägga mig. Jag borde sova så att jag är pigg imorgon då det är skolavslutning men jag har verkligen ingen lust. För just nu är min sista kväll/natt i tvåan i min skola. Sen kommer jag åka till usa och inte se en endaste en av mina svenska vänner på ett helt år. Visst, kommer hänga med dom imorgon, förmodligen senare i sommar och sen träffa de flesta igen på något sorts goodbye-party men ändå. Efter imorgon finns det inget som binder mig till många människor jag känner, utom vänskap. Och kanske är det just det som gör det hela så läskigt - det är helt upp till mig vilka jag vill hålla kontakten med och ha kvar som vän.

Med mina närmsta vänner är det självklart att vi kommer fortsätta umgås, skypa m.m. men med resten, dom där man känner rätt bra men inte ut och in är det annorlunda. Och alla dom som inte ens är mina vänner, folk i skolan som jag ser varje dag i vardagen. Kanske kommer jag aldrig att se dem igen. Känner att jag goes väldigt djup här på kvällskvisten men ville skriva lite för det hela känns rätt weird. Det är herregud min sista skoldag i Sverige på över ett år imorgon.

Nu har jag skrivit av mig så kan sluta vara så sentimental, hehe. Godnatt hörrni!

ska såklart bli supermegasoft med sommarlov!! bildlänk

wazuuup m8s?

Zuuuuuuuppp?? Hehe. Med mig är det bra. Strålande. SÅ oerhört NAJS att det börjar bli (är) sommar nu. Inga krav och måsten samtidigt som man har allt skoj framför sig. Igår cyklade jag hem i soluppgången, det ägde. På tisdag får jag sommarlov, det kommer bli fett. Åååååh jag blir bara på så himla bra humör av den här tiden på året. Och sen efter sommarn drar jag till usaaaaaaaaaaa, det ska bli så spännande! Apropå det är det nog dags att jag mailar min värdmamma igen, har inte pratat med henne sedan vi skypade men har en hel del att fråga nu när det börjar närma sig....

jag för några dagar sen.

snart är det dags.

Tumblr_lt4farobmf1r29t5yo1_500_large

Tumblr_ltbmykfbyk1r3azoio1_500_large
ofattbart... bild

Sport physical form

Kom att tänka på ännu en grej jag måste fixa innan usa - vet inte om det här är något som alla som ska åka måste göra? I alla fall, jag har ju mailat en hel del med min värdmamma Denise och för ett tag sedan skickade hon en health form av något slag som jag skulle gå till en läkare och fylla i och sedan ta med i augusti när jag kommer dit.

Anledningen är att för att få göra några skolsporter alls måste man, åtminstone på min skola, vara okejad så dom vet att man inte utsätts för några större risker när man utövar olika sporter. Denise sa att man kunde fixa den när jag väl kommit fram också men att det är mycket dyrare än om jag går till en läkare och fyller i den här i Sverige. Så det måste jag också fixa nån gång här snart... Vet inte om det är någon annan utbytesstudent som ska åka nånstans nu i höst som också ska fylla i en liknande sånhär?

ena sidan

visumvisumvisum

Hejsan! Idag håller jag på att fixa med alla visumgrejer. Har ansökt online + bokat tid så nu håller jag på att försöka få koll på exakt vad det är jag behöver ta med mig till ambassaden. Jag har fixat en del men har en hel del kvar att göra, blandannat måste jag ringa (eller?) till skatteverket och beställa ett personbevis. Beställde ett från deras hemsida men är ganska säker på att det var fel version jag fick hem...

Sen måste jag gå till banken med mamma och fixa ännu mer påskrivna kvitton m.m, det är verkligen mycket att tänka på!! Hehe det här blir tråkigaste inlägget någonsin men jag tänkte att det vore skönt för mig själv att ha alla papper fixade innan sommarlovet så jag slipper tänka på det då så försöker få mig själv till att ta tag i det hela genom att...blogga om att göra det... Hehe.
några av alla tusentals yfu-papper jag har hemma..

yeeeeyyy nu finns jag med!

Insåg för ett tag sedan att det var en bra idé att göra en profil till utbytesstudent.se så att fler kan hitta min blogg! Älskar den sidan, där finns typ allt man kan behöva veta om utbytesår om man är nyfiken och man hittar enkelt andra som är i samma situation. Var tvungen att ringa in mig själv här under på bilden, hehe, antar att jag inte ligger överst i listan så länge i och med att det är väldigt många som åker 2012/2013 samtidigt som det blir vanligare och valigare att blogga om sitt utbytesår.

Jag vet att jag inte kommit igång med usa-bloggningen till 100 % än eftersom jag är kvar i Sverige och så men jag planerar verkligen att blogga mycket under mitt utbytesår, jag vill ju komma ihåg ALLT sen i efterhand!!


RSS 2.0