forts thanksgiving break

Igår hade vi Daans birthday party på eftermiddagen + kvällen. Släktingar, Daans kompisar + emily var där och vi hade jättekul! Daan hade bestämt att han inte ville ha nån cake eftersom han tycker det är alldeles för mycket frosting på allt så istället bestämde han sig för att han ville ha en birthday PIE. Haha det låter så kul x). Det var en såndär amerikansk äppelpaj med ett rutmönster på toppen som jag alltid velat testa! God var den allt.
 
Sen senare på kvällen smsade vår kusin Clarissa som varit här tidigare på kvällen, och som går på college, och frågade om vi ville hänga med henne och hennes kompis till en klubb som låg i närheten! Jag, Daan och Daans kompis följde med dom och så var vi där och dansade och så på kvällen. Det var jättekul att klubba och så vilket jag inte gjort på länge. Dock hade jag önskat att klubben spelade mer housemusik istället för typ hiphop och rnb. Men det blev bättre och dom spelade faktiskt till och med avicii!!! Och nästa gång vi går ut och klubbar här ska vi gå till en annan klubb vägg i vägg som tydligen spelar mer electronic music som dom säger.
 
Okej måste bara säga det här, när vi kom hem från klubben hittade jag en burk FROSTING i vårt skafferi som jag åt av. Alltså färdig frosting på burk!! Only in America säger jag bara..
 
Sen idag på dagen gjorde vi färdigt ljusen i vår julgran och pyntade det. Dom har gaalet mycket pynt i granen här verkligen!! Men den blev jättefin och mysig :).
 
daan's birthday pie x). det syns inte på bilden men den var jättestor (från costco)!!
 
 
haha alltså direkt efter den här bilden så sa han+ denise bara: 'är bilderna okej eller ska vi tända ljusen igen??' x)
 
Denise plockar fram pyntet..
 
innan pyntet..
 
efter! visst ser den amerikansk ut? :)

thanksgiving dinner!

Fortsättning med bilder från lovet:
 
grandma
 
lite kalkon. dom skiljer på dark meat and white meat. dark meat är min favorti för det har mer smak och är aldrig torrt.
 
sweet potatoes! smälta marshmallows + socker på dom...otroligt sött.
 
 
faith!
 
 
min tallrik! jättegod mat, särskilt the mashed potatoes var väldigt goda av nån anledning x). mashed potatoes, green bean casserole, cranberry jelly, turkey, stuffing, gravy and sweet potatoes.
 
alltså alla var så inne i maten så ingen ville kolla när jag tog kort..
 
 
av nån anledning åt jag jättemycket granatäppelkärnor..
 
en väska jag köpte på black friday! det är perfekt för den är precis tillräckligt stor för min anteckningsbok så kan ha den i skolan :)
 
lite småsaker jag köpte. hittade världens bästa affär, pacsun! de två långa halsbanden kommer därifrån, dom har asgrymma saker verkligen så nu vet jag var jag kommer shoppa i fortsättningen!!
 
 
igår började vi också sätta upp vår julgran! här hade vi inte satt upp alla lamporna än. Det är ett plastträd som man sätter ihop och det är jättefint tycker jag! känns som muse piggs träd!

thanksgiving break

Just nu har jag thanksgivinglov! Den här veckan gick jag i skolan på måndagen+tisdagen sen har jag varit ledig resten av veckan. I onsdags var det Daans födelsedag så på kvällen gick vi ut och åt på en bbqrestaurang som verkligen var jätteamerikansk med bås, servitriserna, massa olika grillade kött, många olika barbecuesåser man kunde välja på osv. Jag åt en tallrik med ribs och kycklinglår + mashed garlic potatoes och lite grönsaker och sånt, det var verkligen JÄTTEGOTT.
 
Torsdagen var själva thanksgivingdagen! Då gick vi upp tidigt på morgonen eftersom jag och Daan hade fått Denise (efter lite övertalan hehe) att åka in till the thanksgiving parade som gick genom staden. Det är landets näst största, bara Macy's i New York är större. Här fanns en blandning av olika floats (vagnar med massa olika fugurer på), lite kändisar (flera av simmarna från os tex) som åkte runt i asfancy bilar, miss michigan, uppblåsbara clowner, the mayor etc. I slutet av paraden kom santa med sina renar och hälsade julen välkommen! Vi kom dit runt 8, en timme innan paraden började, för att få bra platser. Jag tog massvis av kort! Det var jättemycket folk klädda i ljusblått den här dagen också eftersom the lions vilka är vårt footballslag skulle spela på eftermiddagen. The lions har som tradition att alltid spela på thanksgivingdagen.
 
Det var jättekul att komma ner till Detroit igen tycker jag för att verkligen på se staden. Jag har ju varit där en gång tidigare, i augusti (shiit det är redan flera månader sen!!!) men då gick vi bara genom en del av staden, typ greek town som är en del med massa grekiska resuatranger m.m. medans vi nu verkligen var där länge och fick se mer. Detroit har jättedåligt rykte här där jag bor + i skolan och så eftersom det är väldigt slummigt/kriminellt i kvarteren RUNT Detroit. Jag trodde att hela staden var asfarlig på grund av det men väl downtown så är det inte alls ghetto eller så, där bor nästan ingen. Många har kontor där och dom börjar försöka sälja massa lägenheter så att fler ska flytta dit nu.
 
En liten kul grej, dom har som en 'tunnelbana' eller vad man ska säga i Detroit som dom kallar för people mover som går runt på en bro på räls runt kärnan i staden ungefär (där många jobbar). 'Tåget' går runt kanske två kvarter i staden. Det är usas svar på pubic transportations det...
 
Iallafall, efter paraden åkte vi hem och städade huset + förberedde lite saker inför thanksgiving. Sen sjönk vi ner i soffan några timmar och kollade på matchen/macy's parade tills det var dags att gå och byta om och så inför att gästerna skulle komma. Från 4 unegfär kom en del av släkten hit och vi hade en ordentlig thanksgivingmiddag med galet mycket mat! Jag tycker det var jättegott verkligen, det enda som inte föll mig i smaken var nog sweet potatoes som hade marshmallows + råsocker på sig och verkligen var otroligt söta.
 
Vår släkt här är jättekomplicerad med hur många människor som helst + lite fejder här och där och folk som hatar varandra. Får skriva ett inlägg och förklara släkten nån gång snart! Iallafall, dom som var här på thanksgiving dinner var ju förstås vi familjen (denise, ruud, daan och jag), denise mamma jackie + pappa Dennis, grandma (denise farmor), denise aunt jill, denise bror jeff + hans barn, våra 'värdkusiner', josh and faith. Liz kunde inte komma eftersom hon var sjuk. Min värdpappa Ruud kommer från Holland och har all sin släkt där, därför var ingen från hans sida här.
 
Sen efter middagen satt vi och pratade och åt jättegoda kakor som josh och faith hade gjort (det var vår efterrätt för jackie glömde pumpapajen hemma xD). Klockan 12 på natten skulle black friday börja vilket är en dag/ett dygn typ när alla affärerna sänker priserna jättemycket. Jag skulle egentligen åkt med Regina och shoppat men dom hon åkte med skulle åka kl 2am och jag hade ingen skjuts dit då så jag bestämde mig för att gå med Denise istället! Så vi tog en nap i nån timme för att sen vakna, kolla igenom rabattkuponger, jag gjorde te i termos, och sen åkte vi till old navy + lakeside (the mall) + varuhuset kohl's. Inne på old navy stod vi i kö i över en timme, seriöst, kön ringlade sig genom HELA affären så vi hade egntligen bara kunnat ställa oss i kön från första början och shoppat varefter kön ringlade sig framåt.
 
Hem från black friday shopping kom vi runt 5.30am. Då gick jag och la mig och sov tills 3pm vilket var jätteskönt! Igår på dagen kollade vi på mary poppins, lite tecknade julklassiker, åt resterna från thanksgiving, satte upp vår julgran och jag online shoppade lite också.. Hehe har märkt hur kul det är att shoppa online, gjorde aldrig det i sverige, vet inte ens om jag kunde med mitt kort innan jag var 18, men nu funkar det minsann + att det är lätt att få billiga bra dealar här!
 
Idag sov jag också länge, till 12 ungefär, och nu ska jag bara chilla och så ett tag tills runt 4 då vi ska ha daan's birthday party för släkt + hans vänner. Sen ikväll tror jag att jag bara ska vara hemma och ta det lugnt eftersom jag fortfarande är rätt trött efter helgen hittills... Imorgon får vi se vad som händer :).
 
Bilder från helgen hittills:
 
sånna här kannor fick man som glas på restaurangen red hot n blue. älskar att man alltid får stora glas i usa (även om dom inte bheöver va såhäär stora) + att man ALLTID har free refills och kan dricka hur mycket som helst.
 
ruud och denise
 
 
min tallrik. det var verkligen jättegott!! hade massa sweet barbecue sauce på allt också..
 
alltså det finns seriöst ingen normal bild på mig och daan från i onsdags..
 
 
hahha alltså daan på den här bilden lol x)
 
jag ba 'jaaa jag måste fota barbecuesåserna!!' och såklart var ruud och daan tvungna att göra nån slags 'formation' för att det skulle se snyggare ut
 
 
på vägen till paraden, solen var orange och ascool! inte lika vackert på bilden som i verkligheten menmen.
 
 
detroit
 
 
denise i väntan på att paraden skulle börja. ruud ville inte följa med. alla människor som springer/går på vägen i bakgrunden var med i the turkey trout vilket var et 5km lopp innan paraden började.
 
 
' the people mover', alltså tågen som transporterar folk runt typ 2 kvarter i detroit.
 
 
vi gick och köpte lite varm choklad.
 
 
 
gatan där paraden hölls.
 
 
 
 
lite av alla människor som väntade på att paraden skulle börja
 
detroitpolisen
 
ett av alla marching bands som gick i paraden
 
en congressman från michigan med sin fru antar jag. alla kändisar/politiker åkte runt i sånna här bilar. dom är så himlans najs, skulle verkligen inte ha nått emot att ha en sån här bil...
 
 
en 'float'. dom spelade musik, hade utklädda människor som sprang runt och pratade med barn och gjorde oftast reklam för ngåto. den här är för GM.
 
 
 
 
 
några osvinnare i simning! minns ej vilka hehe..
 
 
alltså kolla hunden, den är utklädd till rudolf!! lol
 
 
detroit news hade en mask som figur. lite reklam för apple också..
 
 
vår skolas marching band var där!
 
 
tillslut kom tomten med sina renar
 
 
 
okej det här blev så långt så gör ett nytt inlägg från thanskgiving dinner. xx
 

widow's weekend!

För några timmar sedan kom jag, Denise och våra massor av shoppingkassar hem efter att ha droppat av Keta och spenderat helgen med att shoppa uppe på ett outlet mall som heter birchrun. Denna helgen hade det här köpcentret enorma reor, allt på grund av att the deer season startade i veckan och att tanken/traditionen då är att männe åker up north och jagar medan kvinnorna shoppar, därav widow's weekend (egentligen deer widow's weekend).
 
Vi hade det jättekul däruppe kan jag säga! Jag, Denise och Keta körde upp igår morse/förmiddag ca en timme för att kolla till mallet. Vi började shoppa massor och hann en hel del även om det kändes som att tiden gick assnabbt, jag han bara köpa en grej! På fredagen var det mycket lugnare än på lördagen eftersom dom flesta kommer upp då när dom får helg och därför gick vi till dom mer populära affärerna som coach (jättepopulärt väskmärke här), aeropostale, old navy etc på fredagen. Vi gick även på en välkomstfest runt 6tiden där ett asrandom band spelade och dom lottade ut massor av presenter.
 
Sen fortsatte vi shoppa till lite efter nio då affärerna stängde. Vid det laget var jag alldeles matt och illamående för att jag var så trött och inte hade ätit sedan på förmiddagen då vi stannade till på taco bell på vägen upp. Vi åkte till vårt hotell som låg i den 'tyska' byn Frankenmuth vilken är en liten stad i michigan där allt ser tyskt ut, massa småaffärer, maten etc. och dom gör sin egen öl. Vi åt middag på en najs restaurang där jag åt en olivcheeseburgare!
 
Sen kom natten...hehe det var HEMSK! Haha nej men grejen var att jag var jättetrött och Denise SNARKADE så extremt mycket så jag kunde verkligen inte sova, tror jag sov ungefär en timme under hela natten tills Denise väckte oss klockan 6 på morgonen eftersom vi skulle ut och köa för att få extra rabatter och skrapkort med vinster i vissa affärer (sjukt satsigt jag vet). Vi köade till en affär som heter VF men jag vann inget..Keta vann 10 dollar dock!
 
Sen shoppade vi hela dagen tills jag trodde jag skulle svimma och jag och keta var vrålhungriga. Jag köpte massa fina grejer faktiskt, bla TVÅ par RAYBANS!!!! Det var en aaaasbra deal där man fick ett par på köpet av massa som var på rea och jag ville verkligen ha ett par nya solglasögon eftersom jag tappade mina i havet i somras när vi seglade och jag bara hade mina gröna här.
 
Här är lite bilden från widow's weekend:
 
restaurangen vi åt middag på igårkväll. den ska va tysk och kändes faktiskt ganska ickeamerikansk!
 
morgonhimlen imorse när vi var påväg för att ställa oss och köa. lite innan 7am
 
jag i kö på morgonen! varm choklad gjorde att jag inte förfrös.
 
keta och denise i kö.
 
Keta och Denise under välkomstfesten när vi lyssnade på en som delade ut priser.
 
lite människor i kön. det här var utanför affären VF, alla 300 första tror jag det var fick ett skrapkort.
 
min lunch i bilen hem. hela bilen var fylld av kassar och jag hittade den här skokartongen och ba eh kan jag ta den här spom bord?? till keta för det var verkligen grejer överrallt x).
 
bredvid mig i baksätet
 
i bilen påvägen hem
 
mina inköp:
 
ralph lauren-keps. köpte den hur billigt som helst
 
 
 
mina kära raybans!!! var helt säker på att jag skulle köpa wayfarers men sen provade jag dom här....diggar dom SKARPT.
 
mina andra solglasögon! älskar dom också!!
 
 
uggsliknande boots som jag köpte från aeropostale.
 
 
första och coolaste saken, en star wars-tshirt!
 
 
mjukisbrallor. känner att jag inte kan ha för många här, är ju i princip det enda jag går runt i...
 
världens bästa jenasliknande brallor som är jätteblå. dom är så himla stretchiga så det känns som att gå runt i tajts!
 
yogapants från vf!
 

thursday lovely thursday

heeey bloggen! Idag var jag hemma från skolan eftersom jag har haft ont i halsen i några dagar och ville vila. Imorgon är jag ledig från skolan eftersom jag, denise och keta ska åka upp på en shoppinghelg! Det är något som kallas widow's weekend då outletmalls har megareor så vi ska bo på ett hotell och shoppa på ett stort outlet mall fredag+lördag! Ska bli askul för är fett taggad på att shoppaaa.
 
Och sne är det skola på mån+tis sen är det thanksgiving weekend så är lite chill med skolan just nu vilket jag diggar skarpt :). Pratade nyss med cecilia i tfn också, det var jättenajs att prata med henne och höra hennes röst och hur hon hade det och så!
 
Nu ska jag fortsätta kolla på the muppets med min familj och kolla runt på tumblr. För imorgon behöver jag inte gå upp tidigt wohooo.
 
 

Harry Potter Meme: eight quotes-Ron Weasley, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 
omg såg det här sp-avsnittet idag. sååå bra!!
 
Idag kollade jag btw ikapp de första 6 avsnitten av solsidan som visats hittills, vad bra dom är!! Trodde det skulle va fett urspårat och överdrivet nu men det var ju jättekul faktiskt.
 

nerdy girl showing off her grades...

 Jag har ju sagt tidigare att skolan här är enkel och det är den verkligen! Det börjar bli segt nu att sitta på lektionerna när nyhetens behag har lagt och allt känns vant och så men svårt är det verkligen inte. Jag har somsagt 6 klasser varje dag, helt samma. varje. dag. Vilket blir jättetråkigt ibland eftersom jag är en sån som gillar förändringar och så menmen. Nästa termin, som börjar i slutet på januari, kommer jag få ett nytt schema eftersom de flesta av mina kurse rmotsvarar 50p kurser eller vad man ska säga. Vårt skolår är uppbyggt av fyra quarters och det första slutatde för några veckor sedan så nu är jag inne i det andra. Här är mina betyg just nu:
 
 
idag tog min drawinglärare min iphone btw så jag fick komma tillbaka efter sixth hour och hämta den. det var så orättvist för alla hade plockat undan, det var 5 min kvar på lektionen, och minst 10 pers där inne satt med sin tfn!

helgen 9 november-11 november

I fredagskväll träffade jag Regina, min kompis från mexico. Hon bor ca 20 min norrut och hade precis bytt värdfamilj så vår plan var att jag skulle komma hem till henne så vi kunde ha filmkväll och prata men sen smsade hon och sa att hennes vfamilj skulle till en restaurang som heter outback steakhouse där jag åt en jättegod steak till middag! Hennes familj var supergullig och jag är verkligen glad för hennes skull att hon har bytt familj från den mysko familj hon bodde i innan...
 
Sen åkte vi hem till Regina och kollade på filmen the sixth sense vilken var jättebra! Jag hade aldrig sett den innan och hade tagit med mig en hög med filmer som denise valt ut (hon älskar film) så att vi hade lite att välja på och regina hade sett den inna  och sa att den var jättebra och ville se den igen. Och den var fett bra!!! När slutet kom och man fattade.
 
Sen på lördagen hade familjen bestämt att vi skulle åka till ett slottliknande ställe som hette meadow brook hall och gå en guidad tur. Vi blev lite sena till turen vi tänkt ta (vi är alltid sena, med denise tar saker alltid ca 30 min längre tid än planerat) så vi åkte till ett outlet mall innan som var fett coolt! Dom hade en outdoor sports affär som hade massa uppstoppande djur och levande ankor, fiskar och vattenfall i den!! Där åt vi yeros till lunch vilket tydligen är någon slags grekisk pita/kebabliknande grej som var asgod! Sen var på på den guidade turen och var lite kulturella.
 
På kvällen kom Denise bästa komis Keta hem till oss med sin familj och åt chinese food här eftersom vi skulle fira ketas födelsedag som var för nån vecka sen. keta + familj är samma personer som vi gick trick or treat med också btw. Sen kollade vi på snl (saturday night live) som vi gör när vi är hemma på lördagskvällarna.
 
Idag, söndag, åkte vi över till Denise gamla hus där hon bodde förut i och som hon i nuläget hyr ut. Hennes renter hade precis flyttat ut och lämnat det jättestökigt och smutsigt och asäckligt med massa djurhår överallt så vi städade i drygt tre timmar (jag damsög hela tiden....). Vi åt ingen mat så både jag och daan var helt döda efteråt och ashungriga.
 
Då var det passande att vi hade planerat en släktmiddag här hos oss på kvällen så när vi kom hem var Denise mamma Jackie här och lagade massa god mat! Liz, Jeff (Denise bror) och deras barn faith och josh kom hit, samt dennis (denise pappa), jackie då, och så vi fem (med ruuds pappa som hälsar på för tillfället). Det var en trevlig middag! Och till efterrätt hade vi frozen cake, glasstårta typ, för att fira denise och ruuds födelsedagar som båda var tidigare i höstas!
 
Nu har vi precis kollat på once upon a time här hemma och snart börjar den bästa serien, 666 park avenue, wohoo. Sen börjar skolan och en ny vecka imorgon... Känns inte så tråkigt alls faktiskt för på fredag får jag va ledig eftersom jag, denise och keta ska åka upp och shoppa fredag/lördag i ett outletmall + bo på hotell där eftersom det är något som heter widow's weekebnd och därmed asbilliga priser!! Är jättetaggad inför det!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen så jag hinner ducha innan showen börjar. Hoppas ni har det bra kära vänner och familj!!
 
 
liten grizzlybjörn bara
 
ankor i affären
 
vattenfall!
 
pappa dom hade massa fiskespön och jag hittade ett rosa!! då tänkte jag på dig, det skulle du kunna få mig att fiska massor med :p
 
yeros! dom var jättegoda verkligen
 
 
meadow brook hall
 
 
 
 
keta!
 
ketas barn fick inte plats vid bordet x)
 
cheesecaketårta!

election day

Här är lite bilder från election day på kvällen! Jag var så excited somsagt och sa till Denise att ta bilder när jag satt och kollade på tvn och grejer så att jag för alltid ska minnas election day 2012. x)
 
sitter och tittar på valet lite
 
jag ville ta en bild när jag gjorde tummen upp men jag hade ingen aning om att denises dumma romneyskylt satt bakom mig så denise fick sig allt ett gott skratt när hon tog den här bilden..
 
så jag tog en ny.. x)
 
 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

bra saker med livet

nagra saker i mitt huvud som jag alskar har:
 
aka runt i bilen och gora arenden pa kvallen, kopa mat och ata i bilen och bara kora runt och vara pavag naganstans m,ed bra musik i hogtalarna.
 
att jag far 100 % och ett straight A pa mina prov fast jag glomt att jag ska ha prov och inte har pluggat
 
att det finns sa mycket att gora, imorgon ska vi aka till natt random slott i narheten och snart aker vi till niagara falls. lite olika saker men det finns bara sa mycket att hitta pa!
 
mina vanner har. dom ar inte som mina vanner hemma men oj vad bra dom kan va ibland! och i borjan nar dom 'tog hand om mig' och sa. sa bra personer jag traffat!
 
min nya favoritglass med cake-smak. cake ar inte alls samma som tarta i sverige men alskar cake har, nar den ar saftig och har massa frosting. och exakt sa smakar den har glassen, frosting blandat med glass och den ar bara saa god!!
 
att ta promenader for mig sjalv nar jag kanner att jag behover ga eller vill tanka. gar runt och upptacker nya omraden och lyssnar pa grym musik.
 
min vardmamma. hon ar underbar och sa rolig och vi har mycket gemensamt och jag alskar hennes personlighet!
 
att jag kan se alla shower live har. just nu foljer jag once upon a time, 666 park avenue, the vampire diaries och revolution. dom ar sa himla bra och det ar oslagbart att se dom live pa var stora fina tv (nordig som jag ar)
 
Att mina vanner kor bil och bara kan komma och hamta upp mig och sa kan vi aka och gora vad som helst.
 
att jag kanner mig bekvam och hemma har och kan va mig sjalv.
 
shoppingen ar extremt mycket billigare och jag kan inte fa nog av den!!
 
att jag kan ha yoga pants eller mjukisbyxor varje dag i skolan utan att nagon tycker det ar konstigt. sa himlans bekvamt, jag alskar det!
 
ATT JAG SKA AKA TILL HAWAII I MARS!!

OBAMA

Jag varså himla excited hela igårkväll och satt bänkad med mjukiskläder, kaffe, choklad och popcorn framför valet och följde staterna dom checkade avs electoral votes med spänning! Och....OBAMA VANN!!!! Vare sig det är oficiellt än eller inte, Barack Obama är fortfarande president!!
 

begravning och skräckfilmer

I fredags och lördags var jag på begravning eftersom Denise syssling hade dött. Det var ingen Denise kände sådär jätteväl och jag hade aldrig träffat honom, Jimmy, men det var ändå sorgligt. Dom hade öppen kista så man kunde gå fram och ta farväl av honom och sånt, och det tyckte jag var lite läskigt för dte var första gången jag såg en död människa. Han var så otroligt stilla. Jag väntade bara på att han skulle resa sig upp och börja prata med nån för det såg så onaturligt ut hur stilla han var i kontrast mot alla andra. Mottagningen var på fredagskvällen och sen var själva begravningen på lördagsförmiddagen. Efter begravningen var det en annan mottagning på en banquethall där dom serverade massa mat och sånt. Så det var trevligt, om man nu kan säga så om en begravning.
 
Det sorgligaste med begravningen, som fick mig att gråta, var när prästen öppnade upp för församlingen att säga några ord om Jimmy. I början sa ingen något och jag kände nästan att jag ville resa mig upp och säga nått bara för att nån skulle göra det, men sne började folk prata, och en av dom var Jimmys nephew som var kanske 5 år gammal och som gick fram till mikrfonen och pratade lite om hur glad och kul uncle jimmy var. Han uppmuntrade alla att inte var ledsna trots att det var en sorglig sak som hänt och det var så himla känslosamt när han pratade för han var så liten och söt och pratade om något så hemskt och hade precis förlorat sin farbror i cancer. Inte ett öga var torrt efter hans improviserade tal kan jag säga.
 
Imellan begravningstillställningarna var vi här hemma med vår kusin Clarissa som är 19 och kollade på första saw-filmen! Jag hade sagt att jag aldrig sett sawfilmerna och denise och daan ba whaaaat så då var vi tvungna att kolla på dom (har sett ettan och tvåan hittills) och dom är ju fett....intressanta. Jag tycker det är fett pain att kolla på dom för det är så himla brutala saker och det är bara olycka och frustration hela tiden men samtidigt är det så himla smart uttänkt och det kommer alltid nått på slutet som får en att ba waaaait WHAT HAPPENED?
 
Sen på söndagen tog jag och Daan en hunting class eftersom vi vill testa på att jaga med vår farbror jeff som jagar ganska mycket här. Vi var båda fett nervösa innan provet för det var ganska mycket man skulle kunna kändes det som och instruktörerna var lite läskiga men själva provet var inte svårt alls så nu har jag ett hunting certificate!
 

MY BIRTHDAY!!

I tisdags var det min födelsedag. Jag kan inte riktigt fatta att jag är ARTON år än 18. Så sjukt! Här gör det ju inte direkt nån skillnad förutom att jag känner mig gammal om nån frågar hur gammal jag är så jag blev fett taggad på här året är slut och jag åker tillbaka till Sverige och kan FIRA ordentligen + RÖSTA!! Hehe.
 
Min dag var jättebra iallafall. Vi hade somsagt firat mig på söndagen så på tisdagen var det som en vanlig dag på morgonen. Under min fjärde hour kom en kille och knackade på dörren till min governmentklass och frågade om det fanns någon som hette hanna där eftersom han hade ett ballongbud till mig. Jag blev jätteglad och överraskad, det var från mina kära vänner suha, bree och christina! Så sen fick jag gå runt med ballongerna hela dagen i skolan eftersom det inte fanns någon plats där jag kunde lämna dom så då såg ju alla att jag fyllde är så massa random personer som jag inte känner eller så kom fram och sa åå happy birthday och så, det var roligt! :)
 
På eftermiddagen skypade jag med familjen från spanien i en och en halv timme, det var allt härligt att prata med dom!! Och jag öppnade också deras present som hade kommit några dagar tidigare som innehöll en blandning av svenska saker som jag gillar och finfina grejor. TACK så mycket familjen!! Fick också några kort, ett från mormor och morfar TACK! och tack för er present också!!, ett kort från Anders, carina, johan och simon som var jättekul att få - tack hörrni! och ett kort från gunilla och staffan - tack! jag ska ta kontakt med marissa också, kul att du skrev om det gunilla! :)
 
På kvällen åkte familjen + ruuds pappa till en restaurang som heter the red lobster eftersom jag hade sagt att jag ville ha seafood. Jag beställde en FANTASTISKT god rätt bestående av grillad hummerstjärt, pilgrimsmusslor och jätteräkor. Det var så himla gott, särskilt eftersom jag inte haft seafood så ofta sen jag kom hit. Till efterrätt var det en jättegod tjock chocolate chip cookie med flytande varm chokladfyllning innuti och med ljus på. Så när den kom in sjöng personalen + familjen för mig :). Det var nog den godaste måltiden jag har ätit hittills sen jag kom hit kan jag säga! Underbart.
 
paket hemifrån innehållande tidningar(tack så hemskt mycket för levande historia pappa! xD), teer, choklad (BONNAT <3), örhängen, saltlakrits (kan inte fatta att dom inte har dte här!!), en bok och jättefina brev/hälsningar från min älskade familj! Jag älskar er!
 
 
ballongerna jag fick av mina vänner i skolan på dagen. Svenska färgerna och allt!
 
 
på the red lobster..
 
mina värdföräldrar!
 
jag ba SMILE till ruud för han gjorde den där minen på bilden ovan så då passade denise på att le lite extra.. x)
 
alltså dom hade världens godaste ceasarsallad där som man fick som side innan maten. den hade inte ens kyckling men det var seriöst den godaste ceasarsalladen jag ätit! asgod dressing och ganska salt på ett alldeles perfekt sätt! :P
 
 
kärlek på en tallrik.
 
denise försökte ta kort på mig samtidigt som daan var asfjantig och retades massor så jag skrattade så himla mycket. hela middagen skrattade alla verkligen hela tiden! och denise hade lovat daan att inte teasa honom mer vilket hon (och jag) gör hela tiden eftersom han blev 'sårad' så vi skämtade jättemycket om det och daan var aselak mot denise istället och allt var så kul :').
 
 
 
en av denise popcorn shrimps såg ut som michigan!
 
 
 
 
en toppenkväll hade jag på min födelsedag! (sen trodde jag jag skulle kräkas för att jag var så mätt men det är en annan historia)

Pumpkin carving

Den 29e oktober, två dagar innan halloween, karvade vi pumpor! Såhär såg det ut:
 
min ståtliga och noga utvalda pumpa!
 
min pumpa. jag bestämde mig för en uggle-design...
 
vi googlade designer på min dator och ritade efter dom. med en liten personlg twist då ;)
 
lite creepy bild som jag tog.. många knivar behövdes det allt!
 
....
 
 
luktar lite i min pumpa
 
 
jobbar på... där är ruuds pappa förresten som bor med oss för några veckor
 
när den tänds kommer ni se att min är en uggla...
 
 
resultatet! daans, denise, och min pumpa. tjusiga va??
 
hoho hoho hoohoo
 
 
 

Vårt halloween party!

I lördags hade familjen ett halloween party här hemma för släktingar såväl som vänner! Vi dekorerade källaren med ljusslingor och sånt, lagade mat och bjöd på massvis av cupcakes och godis m.m. Ganska många av mina vänner kunde inte komma eftersom jag inte bjudit dom först en dag inna (hehe..) vilket var lite synd men några var där iafl! Vi hade jättekul och satt och spelade spel hela kvällen och pratade och sånt. Jag var utklädd till en alien med en grön peruk och framtidskläder. Inklusive julglitter på mina stövlar som tog evigheter att sätta på, för satsigt ska det ju va!
 
Här är lite bilder från i lördags:
 
emily och jag. Jag har glitter i ansiktet, det är inte svett eller så :p.
 
daan och en tjej som heter rachel. Hon går på isenhower vilket är samma skola som regina går på. hon är ingen utbytesstudent men host sister till en annan utbytesstudent från tyskland som jag känner som heter marrhen.
 
denise var pirat!
 
cupcakes hade vi vääldigt gott om. vi har fortfarande kvar massa från helgen nu som vi går och äter.
 
 
 
daan var zorro
 
familjebild!
 
simone som är en utbytesstudent från danmark och marrhen från tyskland.
 
systrarna marrhen och rachel!
 
simone och en av hennes värdsystrar. kommer inte ihåg vad hon heter..
 
denise, faith (som var svampbob såklart) och jag!
 
denise och jag :)
 
emily!
 
 
haha det var så kul i slutet av kvällen slängde daan sin zorromask men sen när festen var över ville denise spara den tydligen så då fick daan leta igenom alla sopor efter den x).

RSS 2.0