SNOW DAAAAY

Igår hade jag äntligen en snowday!! Skolan stängdes för att dom inte hunnit ploga vägarna och sånt. Alltså det var så najs, när jag vaknade kl 6.10 och insåg att jag kunde krypa ner i min varma säng igen och sova och chilla hela dagen.
 
Idag däremot var en vanlig skoldag. Älskar mitt nya schema, det är så himla chill och mina klasser är fett najs. Nu har jag precis kommit in efter att ha plockat upp hundbajs i vår trädgård konstant i en timme, det var så himla mycket bajs och dessutom hade det regnat idag så det var äääckligt som bara den. Här är det ju nämligen vanligt att man bara släpper ut hundarna i trädgården istället för att promenera med dom. Jag förstår inte hur våra hundar kan vara vältränade :o.
 
Nu ska jag ÄTA för jag är ashungrig fast jag precis åt oat meal... Ikväll ska jag gå på en hockeymatch med några kompisaar, det blir latjoo.
 
e-flatminor:

bloggingwallflower:

hancastles:

must. have. this. on. blog.

ezra omfg

all of emma’s clothes in this movie should be mine
jag när jag fick veta att igår var en snow day

en helg sådär i januari

tjabbatjenahalååå på er allihopa! alla mina tusentals läsare alltså. Här i Detroit hålls det varje år en international auto show där fräsiga bilar + framtidsmodeller från världens alla hörn visas. I torsdags gick familjen dit med Keta och Todd + deras barj kj and cohen. Denise ringde in till skolan dagen innan så efter 3rd hour fick vi earl dismisal och därmed en liten lapp som man fick visa upp som bevisade att man hade tillstånd att lämna skolan innan skoldagen var slut...usa alltså med alla petiga regler.
 
the auto show var iallafall kul, jag kan inte påstå att jag är världens bilfantast direkt men det var coolt att se framtidsbilar etc och så fick jag också sitta i min favoritbil, en jeep wrangler! juste, bilshowen var down town detroit så på vägen dit + efter så åkte vi med 'the peoplemover' som den kallas, som en liten tunnelbana över jord som går runt i en cirkel runt staden typ. Kändes nästan som att åka tunnelbana igen, har inte åkt tunnelbana på huur länge som helst!! (hehe new york med mamma, det var ju en fantastisk upplevelse där nere i tunnelbanan eller hur mamma...). Efter bilshowen åkte vi down town till en restaurang som hette pizza papalis där dom hade chicago style deep dish pizza. skillnaden från vanlig amerikansk pizza var att den här hade två lager deg med ost +grejer imellan och sen massa tomatsås på toppen, som en paj typ. Jääättegod var den kan jag säga.
 
Sen i fredags var den en vanlig skoldag och på kvällen kom Regina hit och sov över. Vi kollade på filmer, drack massor av te och pratade om allt som pågår i våra små utbytesliv, det var meganajs!
 
På lördagen vaknade vi tidigt som bara den fast det var helg..anledningen? Det var dags för det andra YFU-mötet, mid year orientation. Mötet var uppe i port huron vilket är typ en timme norrut. Det var mycket roligare än det första mötet, vi behövde inte gå igenom lika mycket papper och regler etc utan hade mer tid att prata och så vilket var kul eftersom det var så många roliga människor där. Alltså btw det kryllar verkligen av TYSKAR här i michigan, det är tyska utbytesstudenter verkligen överrallt!! 
 
Sen igårkväll kom Suha och hämtade upp mig och så åkte vi hem till enkille som hette Harsh som hade festtt. Det var jättekul, väldigt amerikanskt.
 
Sen nu har jag precis skypat med min kära familj! Ikväll kommer en del av min amerikanska släkt hit och så ska  vi ha familjemiddag. Imorgon börjar skoolan igen, det känns helt okej :).
 
Juste fick en fråga här för ett tag sen som jag kan svara på: 
 
Hej! Jag håller på att skriva mitt värdfamiljsbrev nu så jag undrar om du har några tips angående det? Jag vet att man ska försöka skriva så ärligt som möjligt och vara sig själv men det är lite svårt att veta vad som är bäst att ta med... Vet du vad din värdfamilj gillade med ditt brev eller dina foton? Sen undrar jag om man kan skriva till exempel att man gärna skulle vilja ha värdsyskon (jag vill väldigt gärna ha det!) i brevet eller liksom hinta lite om det? Svara gärna, ha det bra! :)
 
Svar: Hejsan :)) Vad kul att du ska åka nästa år, bästa beslutet du kan göra, du kommer lära dig så himla mycket och få uppleva massvis av saker som folk som inte åker som utbytesstudent aldrig kommer att få vara med om :). Alltså, jag läste igenom mitt brev för ett litet tag sen och tyckte att det var jättefjantigt nu i efterhand eftersom jag var ganska formell, så mitt tips är att vara personlig och ärlig! Min värdmamma tittar igenom de nya utbytesstudenternas brev just nu och alla skriver ungefär att dom är sportiga, gillar att vara i solen, hjälper till massor hemma etc. Försök att va ärlig och skriv med saker som du verkligen gillar att göra, kanske om du har nån särskild hobby eller gillar nån särskild typ av musik. Ja det kan du ta med, skriv typ att you would LOVE to have host siblings to take care of or share your experience with eller något sånt! dock skulle jag inte bli besviken om du inte får värdsyskon, du kommer inse att du kan ha det väldigt bra ändå + att du slipper alla avundsjuka som uppstår (känner flera som bytt familj pga det) mellan syskon+utbytesstudenter så det finns för och nackdelar med båda!
 
puss och kram på er
 
lite utsikt i detroit från i torsdags när vi went down town
 
 
 
 
 
kär bil
 
 
 
sverige fanns representerat!
 
cool eller vad?
 
 
chicago style pizza
 
såå god
 
 
månen var fett cool igår
 
häromdagen gjorde vi också hemmagjorda quesadillas, det var mumsigt.

första skoldagen på nya terminen

Hej hopp! Snabb jag är som skriver två inlägg i rad bara sådär. wuut liksom. Nej men tänkte bara skriva lite snabbt, för idag var nämligen första skoldagen i nya terminen! Lite som first day of school over again med nya klasser, massa främlingar etc. men dock har jag ju lärt mig en hel del, som var jag ska sätta mig i klassrummet, vilka jag vill prata med, var alla klassrum ligger, om jag hinner gå på toa mellan två klasser (okej jobbar fortfarande på den) och sånt. och så känner jag ju mer människor så det var inte totalt främlingar i alla klasser som i början på septeber. Dom enda klasserna jag har kvar är engelska och franska, resten är nyttnyttnytt. Jättekul med nya klasser, hade blivit astrött på dom gamla eftersom det är samma visa varje dag (dock kommer jag sakna en del människor i mina gamla klasser..).
 
Dagens utmaning var helt otippat när det var dags för lunch. I min skola kan man ha antingen a,b eller c lunch och jag hade med mitt schema tilldelats c lunch vilket är efter 4th hour. Jag tyckte det var asnajs eftersom två av mina bästa vänner här bree och suha hade samma lunch och vi kunde sitta tillsammans och hitta fler vänner att sitta med och så. men sen visade det sig att suha inte var i skolan idag för att det var svinkallt (seriöst, om det hade varit 2 degrees kallare hade skolan stängt pga cold day men sån tur skulle vi naturligtvis inte ha) och bree var tvungen att byta till a lunch den här veckan. så jag ba eeeh WHAT för jag hade inte ens frågat nån annan kompis vilken lunch dom hade. Så för en stund tänkte jag att nä, synd hanna men det blir ingen lunch för dig idag, du har inga vänner och kan inte luncha (hehe jag är lite dramatisk av mig ibland) men sen som tur var träffade jag min gamla kompis tara från xc som hade samma lunch och som jag frågade om jag kunde ha lunch med så då satt jag med henne och hennes kompisar vilket var jättekul, jag och tara märkte efter en del prat att vi hade några grejer gemensamt som vi inte visste om varandra.... Det var min lilla utmaning för dagen det.
 
Här är mitt schema för vårterminen: 
 
nutrition vilket är som hemkunskap där man lagar mat, läraren är assoft också. sen franska som vanligt, sen jewelrymaking vilket verkar kul, har den klassen med suha också men seriöst, idag var jag sen till lektionen och killen bredvid mig(enda killen i klassen btw, as girly klass) lyssnade på musik jättehögt och tjejen mittemot mig KUNDE INTE PRATA ENGELSKA så jag bara satt där, hade askul del lektionen verkligen! imorgon är det bättre plats + sällskap av kompis som gäller.
sen har jag engelska med ms johnston again. hon är en jättecool lärare och så men jag gillade inte klassen jag hamnade i idag, känner ingen och jag vet inte...kändes inte lika 'mysig' som alla mina andra klasser menmen hoppas det blir bättre.
sen har jag human relations igen vilket är som en psykologiklass ungefär och sen andra semestern av graphics. Haha jag försökte ju undkomma den klassen iochmed att vi inte gjorde nått alls men sen var jag tvungen att ta den tillslut iafl eftersom dom flesta andra var fulla. men det är chill, jag kan göra mina läxor där (om jag mot förmodan skulle få nån) och människorna var rätt sköna, bättre än min förra graphicsklass faktiskt.
 
yup det är mitt schema det, första dagen idag och allt känns kul och jag är nöjd med det. vi får se hur länge det varar ;). xx
 

senaste veckan

I onsdags började mina finals vilket innebar att jag onsdag+torsdag+fredag edast hade två lektioner per dag (slutade 10.33) under vilka jag to mina finals/mid terms. Det var som ett slutprov i ungefär alla klasser (utom engelska och franska där jag hade midterms eftersom det är helårsklasser) som mestadels bestod av multiple choices, jag fick An i alla mina.
 
Vet inte om jag sagt det tidigare men för ett tag sedan gick jag med i min skolas ski club. I onsdags hade vi fårt första 'möte' så då träffades vi nån gång på eftermiddagen och tog den kära gula skolbussen ut till skidstället "kullen" pine knob där vi åkte skidor/snowboard hela eftermiddagen och kvällen. Det var jättekul att äntligen få åka lite skidor tycker jag, även om pisterna inte var de längsta och brantaste. Jag fick en ny kompis, en tjej som heter Jillian som också är med i klubben, så jag åkte runt med henne, daan och en kille som heter leo som kommer från chile. Vi hade jättekul! Nästa skidresa är om typ 2 eller 3 veckor om jag inte minns fel...
 
Förra veckan började jag också springa efter skolan igen! Har i princip inte tränat något alls sedan xc förutom en del promenader så det var faktiskt ganska så underbart (okej det var hemskt på samma gång) att börja springa igen. Vi har en kyrkogård som ligger rätt nära där vi bor som jag springer till och springer runt lite på och så för att få till en runda på hellan 4 och 6 km beroende på vilket humör jag är på ;). Tänkte att det är dags för mig att börja träna här igen nu nu innan våren och alla resor och sen sommaren kommer...heh.
 
Sen i fredags tog vi vårt pick och pack, lastade bilen full av mat, väskor och hundar och körde up north 2.5 h till vår stuga. Vi hade långhelg i helgen iochmed martin luther king day så vi passade på att åka upp och chilla i stugan (fast sen slutade det med att vi åkte hem på söndan iafl). Det var asnajs, vi gick runt i pyjamas hela lördagen och söndagen, kollade på runt 10 filmer totalt varav många var klassiker såsom the breakfast club vilken jag numera äälskar, 16 candles och lite bra filmer som fight club, the others och många fler som jag inte kommer på just nu. Vi sov jättemycket och chillade hela dagarna så det var verkligen en avkopplande helg vilket var skönt sådär innan vårterminen skulle börja i skolan (med andra ord så hade jag två veckor av 'höstterminen' kvar av skolan efter jullovet).
 
Sen på söndagen åkte vi då lite spontant hem. Lika spontant kom vi på att familjen kunde åka till somerset mall på måndagen eftersom vi ju var lediga. Det var ett jättestort köpcentrum som var jättefancy med många dyra butiker såsom gucci, louis vuitton etc. men dom hade också fett awesomeaffärer som urban outfitters, pacsun och forever21 där jag köpte en del najsiga grejer. Alltså det här mallen var lätt det bästa jag varit i hittills, våra två här i närheten är också bra och fräscha med najs affärer och så men det här var ännu större och hade massvis av affärer. Och juste, det var som två huvudbyggnader som satt ihop med en glasgång i mitten över en väg så att man kunde komma till andra sidan och i den gången hade dom sånna där rullband som dom alltid har på stora flygplatser, då kändes det som jag skulle ut och resa.
 
Apropå resa, om mindre än en månad åker jag, Denise och Daan (ruud är inte hemma än) till denise kusiner i tampa, florida där vi ska bo en vecka. Eller ja, vi ska delvis bo hos dom och sen vara i orlando ett tag också. Ska bli superkul! Så jag har beställt massa sommarkläder online som jag kan börja använda då, är stört taggad på att det ska bli varmt och soligt ute just nu!!
 
Och sen mindre än en månad efter att vi kommer hem från florida packar jag väskan igen och åker till hawaii med massa andra utbytesstudenter, ska bli så jääkla roligt verkligen!! Och sen veckan efter hawaii är det spring break och för då har vi inte bestämt exakt vad vi ska göra, eventuellt boston som jag sagt tidigare, och sen i slutet på den månaden kommer min kära svenska familj och hälsar på och förhoppningsvis kan jag/vi hänga med dom i chicago en del också. och sen är det prom, graduation och hela faderittan och den 18 juni åker jag hem till sverige igen. jeees tiden går så himla snabbt plötsligt :S. Eller alltså, tiden har alltid gått fort här i michigan hela tiden i princip men jag har inte tänkt tidigare på att jag faktiskt har mindre och mindre tid kvar här...först nu..sick. Just nu känns det dock ok även om jag verkligen inte är sugen på att lämna allt än, för jag är fett taggad på sommaren och träffa vänner + familj och åka till emmabodaaaa!!! Kommer bli grymt, men just nu är det i framtiden det.
 
Och juste, i månadags morgon var det dags för barack obama + biden att svära presidentseden eller vad det nu kan heta på svenska, inaguration heter det på engelska iafl. Det var coolt att se, händer ju inte varje dag liksom. Sen uppträdde en del artiser som kelly clarkson och beyonce också, fatta coolt att få sjunga för presidenten+miljontals människor direkt från vita huset. galet nervösa måste dom ju varit.
 
Här är lite bilder från senaste veckan (alltså varför ska mina inlägg alltid bli nån jäkla summering av veckan,,,lessen men det gåår liksom inte att blogga mer ofta, jag har inte tid och om jag skulle ha den nån gång är jag oftast för lat...hehe...ni känner väl mig.) iafl, bilderna:
 
 
jillian, jag och leo i skidbacken förra onsdan. i början var jag bah wuuuuut ska jag åka skidor utan HJÄLM skulle inte tro det va, för det ingick inte i hyran av skidgrejerna, men sen när vi väl började åka märkte jag att det var chill för fanns inga extrema backar där jag kunde skada mig oerhört iochmed att dom inte var tillräckligt läskiga/branta för det.. så jag kunde fräsa på utan att oroa mig för huvet mitt.
 
 
leo. alltså min vmamma denise har haft så jäkla mycket trubbel med den här killen för hon är hans area rep och han är världens latmask och har f i ungefär alla ämnen i skolan och var nära på att bli hemskickad etc.. men han är kul att hänga med.
 
jillian. lite kul för hon är i simmlaget så hon var fett bra kompis med tiia från finland som bodde i min familj förra året.
 
daan hoppar med sin snowboard
 
lite katastrofal bild men enda jag har på mig från skidbacken.
 
mina fräsiga skidor.
 
stunderna när jag latar mig beskrivet i en bild. EXAKT såhär är det när jag känner för att chilla och inte göra nånting. snacket varierar dock. likaså färgen på muggen. men orange är min favvo. nu vet ni.
 
från obamas inauguration!!! hans tal var jättebra tycker jag.
 
jag at somerset mall. den här koftan har blivit standard här i vinterkylan när jag inte pallar bära runt på nån töntig jacka.
 
okej måste lägga ut den här bilden bara för att jag hade den på datorn.. häromdan kände jag för att testa nått nytt snacksmässigt så jag gjorde en liten tallrik av nutella, marshmallow creme och vitlöks&parmesamkex som jag åt tillsammans. rekommenderas INTE kan jag säga. allt är ju gott för sig meeen lets keep it that way ok..
 
jag skulle inte säga att jag blivit beroende eller så meeen...onlineshopping är ju askul har jag märkt!! lugn mamma  btw, jag hittar massa fyndiga reor så det inte blir för dyrt eller så ;). här var troligtvis ett linne + skor som jag beställde från pacsun häromveckan. kan ta kort på lite saker jag shoppat nån gång snart..nångång..
 
 

slutet av jullovet!

Hejsansvejsan! Hoppas ni haft en bra vecka +jullov var ni än är. Tänkte att jag skulle skriva om slutet av jullovet medan jag kommer ihåg vad jag gjorde..
 
På onsdagen åkte jag, Denise och Daan ner till Detroit för att gå på the henry ford musem. Ford är jättestort här iochmed bilindustrierna. Det här museumet har inte bara bilgrejer utan en stor del av usas historia generellt vilket var intressant. Förutom coola retrobilar lärde jag mig en del om gamla amerikanska presidenter, hur det var att leva på 50talet, vem som flög först jorden runt och lite sånt. Daan var asexcited för han är världens bilnörd medan jag mest tyckte att det var liite kul att vara där.
 
Sen en kväll hade jag filmkväll med bree och suha, vi köpte hem thaimat och kollade på en skäckfilm hemma hos bree. Komer inte exakt ihåg vad filmen hette men den var fett läskig. Juste, apropå filmer så fick jag äntligen gå och se the hobbit på lovet!!! Gick och såg den med daan och szabi en kväll och den var jättebra verkligen! Så kul att få se karaktärerna från the lord of the rings igen även om jag inte mindes exakt alla detaljer om vad som skulle hända i the hobbit eftersom det var så länge sen jag läste den (eller det kanske var du pappa som läste den för mig :))
 
Sen på..fredagen tror jag det var, träffade jag Regina och Rachel (rachel var värdsyster åt en tjej som heter marrhen och som kommer från tyskland men som nu har bytt familj). Vi åt middag på en jättegod restaurang som hette bd's mongolian barbcue. Man gick runt massa buffébord och fyllde en skål med massa råa saker som pasta, kyckling, räkor och grönsaker och sen 'lämnade man in den' till en av kockarna som wookade ihop allt till en jättegod rätt. Det var supergott verkligen (jag åt hela middagen med pinnar btw! just vet inte om ni vet det men i vanliga fall så äter amerikaner bara med en gaffel. ingen KNIV. jättejobbigt. fast jag går oftast och hämtar en kniv när vi äter middag fall inte jag dukat..men oj det var inte alls det här jag skulle skriva om nu är parentesen slut) iafl, det var jättekul att träffa regina och rachel, vi hade massor att prata om verkligen. Sen efter ett antal timmar så skjutsade rachel mig hem och så kollade jag på nån 70tals film med familjen.
 
btw både denise och daan har sett hur många filmer som helst så alltid när vi har diskussioner frågar dom 'och har du sett den här filmen? och den här? eller den här? du MÅSTE ju ha sett den här?? och jag ba nej,nej NEJ, och nää  inte den heller, hmm känner igen namnet lite.. Näääe förretsen det var visst inte den.  Fast sen när det kommer till musik är det jag som kan det mesta. Denise har jättebra musiksmak, gillar massa 80s rock och sånt som jag också älskar. och typ alltid i alla reklamfilmer på tv är det jag som kan all musik + känner igen låtar på radion och så ;).
 
Iafl, sen på lördagen träffade jag Bree och Suha igen. Suha kom och hämtade upp mig nån gång på dan och så åkte vi till köpcentrumet partridge creek där vi kollade på filmen texas chainsaw massacre (!!!!) med några killar som vi känner. Filmen var fett blodig och äcklig men inte alls så läskig som jag hade trott. haha det var kul dock för bree var jätterädd och totaldödade min arm/högra sida av min kropp i princip för att hon var så rädd. Sen efter det åkte vi hem till en av killarna och chilladeett tag innan dom skjutsade mig hemm för att jag hade lovat att vara hemma på kvällen med Dense. Då kollade vi på den gamla versionen av texas chainsaw massacre (med jessica biel) och den var faktiskt lite läskigare än den andra..
 
Sen på söndagen var jag asdeppig för att skolan skulle börja dagen efter. Eller okej, jag hade inget emot att skolan skulle börja för skolan är rätt chill + att jag inte behöver prestera bra, men jag hade fett med ångest eftersom jag skulle behöva gå upp kl 6.10AM igen efter att ha gått upp at noon varje dag på lovet... På söndagskvällen åkte vi över till keta och hennes familj och firade minijul med dom eftersom vi inte träffat dom på länge. Det var mysigt. Jag lekte också med massa barbies med hennes dotter kj vilket var kul, hade nästan glömt hur roligt det är att leka med baries ju.
 
jag i henry ford museumet. här är bussen vari en svart kvinna vägrade att flytta på sig från framdelen av bussen till längre bak även då det var lag på det. så sjuka + förtryckande (vet inte om det ens är ett ord på svenska) lagar människor har tvingats leva med i historien :/.
 
också från museumet
 
alltså hur rolig ser inte den här BILEN ut? x) skrattade högt när jag såg den, den är tydligen ultrasnabb men den ser så himlans rolig ut.
 
min favvo.
 
på vägen hem från muséet åkte vi igenom detroits förorter där det är rätt ghetto. det kryllar av gamla hus som är jätteslitna och övergivna där ingen längre bor. här är runt 8mile tror jag.
 
random bild men alltså, pastasås med vodkasmak! har vi det i sverige??
 
töntiga jag var ju tvungen att posera lite med såsen också.
 
från restaurangen bd's. på den här stora spisen eller vad man ska säga tillagar dom allas rätter. några av killarna kille posa lite också när dom såg att jag tänkte ta kort x).
 
rachel och jag
 
regina och jag
 
häromdagen köpte vi middag från klassikern white castle där dom har en slags minihamburgare som man äter. dom var lite udda men rätt så goda. här är en liiten hamburgerförpackning därifån.
 
ser jätteäckligt ut ser jag nu men var lite mörkt i bilen. för ja vi åt mittdag i bilen ;)
 
sen efter att vi vart över i denise gamla hus och städat stannade vi på seven eleven på vägen hem och köpte slurpees. det är som isläskmilkshakenågotsånt. min var mtn dew. mumsigt!
 
okej jättelångt och ostrukturerat inlägg men det var slutet på lovet det + lite vad jag gjort i veckan :). Hoppas ni har det bra allisammans!! xxx
 

tjohoo

sorrii att jag bloggat dåligt på senaste tiden, ska blogga om slutet på lovet och veckan som gått i helgen nu när jag har tid! Fick några frågor från en taggad blivande utbytiesstudent också som jag tänkte att jag kunde svara på:
 
Ville bara säga att man blir så himla taggad av din blogg, exakt varje gång man går in och läser blir man helt taggad! Sen tänkte jag också passa på och fråga en sak, när man översätter betygen, måste det vara en lärare som skriver under eller kan det vara ens föräldrar även om dom inte har lärare som yrke? Det står nämligen: föräldrar kan skriva under. Undrar bara hur du gjorde? 
Hoppas du får ett fortsatt bra år!:)
 
Svar: men å tack jag glad jag blir!! vad kul att du också ska åka btw. du kommer INTE att ångra dig!! hmm ja om jag inte minns fel så var det min mamma som signade betygsöversättningarna och hon är inte lärare. Tror inte det ska vara några problem med att göra så :). och taack det hoppas jag också!
 
Jag är samma person som skrev kommentaren ovanför och ville bara tillägga en fråga, vad betyder title på betygsöversättningarna (det står också sist på pappret där vid signaturerna)? :
 
Svar: haha okej, det här kommer jag tyvärr inte ihåg :/. Minns att det var jättjättemkt att fylla i och att det tog lång tid. Om jag vore du skulle jag bara ringa till yfu-kontoret och fråga dom om du är osäker.

under jullovet har jag...

- åkt pulka med daan och szabi och fått så ont i rumpan jag aldrig trodde jag kunde få. och så tappade jag andan när vi åkte alla tre på en gummiring på världens elakaste gupp.. men det var kul ändå!
 
- gjort världens snyggaste snögubbe med suha och bree. det var inte kramsnö så han blev lite..kort och liten och konstig men alldeles underbart snygg ändå såklart ;).
 
- chillat med bree och suha, spelat monopol, skvallrat etc. (den här dagen blev Denise sur på mig också för att jag inte planerade hur jag skulle åka hem därifrån och när jag fick sjuts hem kom jag hem alldeles för sent..det var inte så kul)
 
- ätit massvis av choklad. blandannat ett choklad H som maarten, en kille från holland som bodde här förra året, skickade till mig.
 
- kollat på film! avengers + pizzakväll med med emily, daan och szabi, bad teacher, the kings speech, rock of ages (som jag redan skrivit jag vet) + att jag börjat kolla på brittiska skins. (jag älskar numera nicholas hoult)
 
- börjat läsa the perks of being a wallflower vilken är f a n t a s t i s k. läser även the vampire lestat av anne rice nu vilken är jättebra. har i princip inte läst något alls under min tid här tills för ungefär två veckor sedan. glömde nästan hur underbart det är att läsa där ett tag.
 
- varit på en konsert av rockbandet trans siberian orchestra! hade aldrig hört talats om dom innan jag åkte hit men dom är asgrymma. ena halvan var deras julshow med en berättare mixat med låtar och så medan andra halvan var från deras typiska rockmusik. dom spelas på radion en hel del här borta.
 
- druckit kopiösa mängder te, även för att vara mig.
 
- blivit tumblrberoende igen...
 
 - ätit hamburgermiddag på en vädligt så amerikanskt retro sports bar
 
- testat ut lite grejer på mcdonalds vintermeny. deras caramel mocca latte är inte så pjåkig den, icke heller deras varma choklad faktiskt.
 
- lunchat + shoppat lite mer med regina (och hennes värdlillasyster alexis!)
 
 
 
alexis och regina. jag och regina äter nästan alltid samma kinamat när vi är at the mall men den här gången testade vi faktiskt en japansk kycklig istället ;).
 
vad jag gör just nu
 
från TSO - trans siberian orchestra. - 29 december.
 
at the palace där konserten hölls
 
vi satt jättenära scenen!!
 
en av killarna i bandet hade en elektrisk fjol som han sprang runt och spelade på. och så log han hela tiden, han såg så rolig ut x).
 
 
dålig bild men här är min favoriiiit i bandet.
 
 
mitt choklad-H! det är tydligen en radition i Hollad att äta chokladbokstäver runt santa claus, eller st nicholas day som dom kallar det, vilket egetnligen är den 5e december.
 

nyårsafton 2012

Gott nytt år alla!! Hoppas ni hade ett bra och festligt nyår! Min nyårsafton bestod av att först åka med Daan och Dennis (denise pappa)  till en travbana och spela på hästar. Det var roligt, jag har aldrig gjort det förut och jag tyckte det var lite komplicerat med odds och sånt så jag bettade på hästar beroende på vilken färg den var klädd i och beroende på om den hade ett roligt namn eller inte. Nummer 7 blev mitt favoritnummer, den hästen var alltid rosa nämligen. x) Det gick faktiskt bäst för mig, jag vann 9 dollar i ett race medan både daan och dennis förlorade pengar hehe.
 
Efter att vi spelat på hästar och så på kvällen åkte vi hem till Denise som hade tvn på, redo för nedräkningen från times square with the ball drop från new york. Det är tydligen tradition att kolla på det här (åtminstone om man har eastern time), så som vi svenskar kollar på den där gubben som ringer ut det gamla och in det nya på skansen ;). Vi skålade i champagne och önskade varandra nytt år. Hörde några få fyverkerier men såg inte ett enda vilket var lite tråkigt. Tydligen går en del ut här och skjuter sina pistoler i luften dock, enligt 'tradition'.
 
Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, för jag och mina kompisar bree och suha var bjudna på en rolig nyårsfest som vi skulle gå på, men det kändes som att jag skulle haft väldigt dåligt samvete om jag gick när Denise var hemma nu när ruud inte var det. Det var tråkigt att jag inte kunde följa med dom menmen, vi hade det mysigt hemma också och jag är glad att jag stannade hemma för tror jag skulle haft väldigt dåligt samvete annars eftersom vi ju bara har en nyårsafton tillsammans, min amerikanska familj och jag.
 
Juste, en asläskig grej hände i bilen upp till travstället. Mitt på 75, största motorvägen, såg vi världens bilolycka. En svart truck/jeep körde in i betonggrejen som delar vägen i två riktningar, slirade i snön och välte på något vis så att bilen vändes uppochner och 'rullade' runt i jättehög hastighet samtidigt som det skapades massa gnistor på vägen av metall mot asfalten... Det såg jätteläskigt ut. När bilen väl stannade (rättvänt igen) med krossade rutor såg vi att någon rörde sig där inne(det var 3 pers i bilen) och en anna bil stannade som jag antar ringde polis, ambulans etc. Alltså jag hoppas verkligen att dom i bilen överlevde, det såg otroligt läskigt ut och vi var så nära.
 
har jättedåliga bilder från kvällen för tog inte med min kamera så tfnen fick duga
 
häst nr 7 efter att den vunnit ett race, det jag vann pengar på. syns inte så jättebra på den här bilden men den har rosa klädsel iafl :P
 
 
daan och dennis
 
vinnarhästen two socks bye
 
gjorde mig 9 dollar rikare x)

RSS 2.0