osaka + st pattys dayyyy

Waduppp. Med mig är det rätt så bra, just nu sitter jag och chillar på min säng, försöker PLUGGA (känns nästan kul eftersom det behövs så sällan) eftersom jag måste ha ett fett engelskaprov på the great gatsby på fredag iochmed att jag åker till freakin HAWAIIIIIII på lördagmorgon!!!!! Så GALET TAGGAD. Kommer bli awesome, det vet jag bara.
 
Imorgon har vi early release i skolan vilket innebär att alla lektioner (dom är i vanliga fall mellan 59 och 63 min lr nått sånt)  är 10 min kortare så jag slutar en timme tidigare. Dom där 10 minuterna i varje klass får dagen att kännas så jäkla mycket kortare av nån anledning.
 
I fredags var jag bara hemma och chillade, hade inga planer alls, så jag och denise hyrde sista breaking dawn filmen och så kollade vi på den. Alltså twilight serien är ju för himla töntig tycker jag, men den var lite bra ändå. Sen på lördagen....Juste. Då åkte jag till the mall för att köpa lite grejer som jag var i behov av, bla lite saker för hawaii och nytt TE eftersom vi inte haft te hemma (okej lite olika tepåsar och sånt men ni tedrickare fattar väl) på evigheter. älska TEAVANA liksom. vi har inte det i sverige va?
 
Sen på lördagkvällen kom min kära vän Jillian + hennes pojkvän jeff och hämtade upp mig och daan och så åkte vi till en japansk restaurang som heter osaka där vi träffade en annan kompis kelsey, och åt middag. Anledningen var att jillian skulle fylla år (hon fyllde 18 igår). Det var verkligen en awesome restaurang, man satt som i en halvcirkel runt en stekhäll där en liten japan stod och lagade massa extremt god mat. har aldrig varit så mätt ungefär.
 
Sen åkte vi hem till jillian och åt cookie cake vilket är som en megastor chocolate chip cookie med frosting på som man skär bitar av. alltså ibland saknar jag fresh-heten i svensk mat men h e r r e g u d vad jag kommer sakna allt underbart onyttigt när jag lämnar mitt liv här.
 
Iafl, på söndagen var det st patrick's day vilket firas med buller och bong här i staterna. Det är nr 1 dagen att gå till barer och bli väldigt full i princip(om man är 21 dåråå). Vi klädde upp oss i grönt, jag hade på mig min enda gröna t-shirt, knähöga fuzzysocks etc. Vi åkte till två olika irländska barer som hade typisk irrländsk mat tydligen, tror aldrig jag ätit irländsk mat förut, men här åt vi corn beef, gryta etc. Fick även epp par cooola brillor från ett ölmärke (dom som denise har på sig på bilden nedan). Det var kul att uppleva st patricks day eftersom vi inte firar det så mycket i sverige. Det känns som att alla olika kulturer embracas så mycket här i usa iochmed att alla i princip har nått annat ursprung än amerikanskt, ingen är "helamerikan" eller vad man ska säga, man är fransk, polish, canadian osv.
 
några av bilderna är rätt så väldigt crappy som vanligt,, telefonen hänger ju liksom med lite oftare än kameran. men hawaii hörrniii då ska jag ta massvis av bilder!!
 
min fredagkväll i en bildd
 
på osaka efter att vi ätit. jag ser ju lite weird ut där i mitten i min långhet menmen..vad gör man inte för bloggen liksom.
 
 
 
 
 
 
alltså det syns kanske inte så bra på bilden men ALLA var klädda i grönt, hade grönt hår och så.
 
på en irländsk pub på st patricks day, vi fick grytan inbakad i ett bröd.
 

vänner, ikea, hockeyyy

Förra helgen var awesome! Jag hängde jag med Suha, Bree, Jen, Mike som är sort of brees pojkvän och hans kompis steven på fredagskvällen. Vi  åkte på lite spontana äventyr och hade det väldigt kul. Alltså bara känslan när man sitter i bilen med ett gäng kompisar, grym musik på högsta volym och är påväg gudvetvart är så jäkla najs, går inte att förklara.
 
Sen på lördagen hade vi en liten familjeutflykt till mitt älskade IKEA. Har inte varit på ikea sen jag flyttade hit, det finns ett i hela michigan och det ligger typ 45 min från vårt hus. Det var så himla kul att komma dit, har aldrig tänkt på det förut men alla namn och allt på möbler etc står ju på svenska så jag gick runt och hade högläsning på svenska medan alla amerikaner ju inte hade nån aning om vad det var dom köpte. Sen köpte vi svenska köttbullar med brunsås som vi ska laga här hemma nån dag snart. Även några burkar lingonsylt, knäckebröd, SALTLAKRITS, påskmust (visste inte att jag hade saknat det, det är ju inte ens så gott liksom men där och då smakade det ljuvligt) och lite annat. På lördagkvällen var jag bara hemma och chillade med familjen, vi kollade på filmen the sinister som jag trodde skulle vara tusen gånger läskigare än den faktiskt var.
 
På söndagen var det dags för helgens höjdpunkt! Jag har ju nämt tidigare att jag blivit lite besatt av hockey, så jag var väldigt excited när vi på söndagen åkte in til detroit för att se detroit red wings spela match mot blue jackets, nått kanadalag(buuuu alla hatar kanada här hehe). Jag, Daan, Denise, Szabi och Regina åkte dit tillsammans. Hela hockeyeventet var för oss ett event med vår organisation YFU, så vi hade fått t-shirtar med red wings/yfu-loggan på och YFU hade även gjort en lottdragning och ordnat så att några utvalada utbytesstudenter fick komma ner till isen innan matchen och stå i tunneln där spelarna kommer ut för att high fiva dom. Och jag och Daan blev utvalda!!! Kändes lite trist att szabi och regina fick sitta där uppe och vänta på oss men det var så kuul ändå. Vi fick gå ner till nedersta våningen av arenan, såg när några av spelarna värmde upp etc, tog kort (jag kunde endast ta med min iphone för min kamera blev tagen vid entren för att den var för stor), och sen ställde vi upp i tunneln under läktarna där spelarna springer ut. Vi highfivade spelarna och när henrik zetterberg kom ut, en av stjärnorna i laget, fick jag säga lycka till till honom på svenska varefter han svarade tacktack på svenska. Jag dog. Sen fick jag en spelpuck också som dom hade spelat med! Var galet excited för det hela gamet sedan x).
 
Ni kanske inte vet det, men detroit red wings, som spelar i nhl, har jättemånga svenskar i laget av nån anledning. Tror det är 6 eller 7 stycken just nu, och flera av dom är grymma. Bland annat spelare somsagt henrik zetterberg här, johan franzen, joakim andersson, niklas kronwall, jonathan ericsson, gustav nyqvist och jonas gustavsson (som jag i söndags fick reda på kommer från danderyd!!!) så det är verkligen jätteroligt att vara svensk och följa hockeyn här! Vet inte om det kommer bli några mer livemacther för mig i år men följer allt på tv nu iafl... Och sen när familjen kommer hit i slutet på april börjar på baseballsäsongen så då blir det baseball!
 
Sen efter matchen på kvällen chillade vi här hemma, had little ceasar's pizza och deras ljuvliga bread sticks, jag fick världens kramp för att jag åt så fort hehe och sen körde vi regina hemmm.
 
Sen var det dags för ännu en skolvecka! Veckan var rätt vanlig förutom på tisdagen, då höll jag och daan presentationer på middle school algonquin hela dagen om hur det är att vara utbytesstudent, våra länder etc. tillsammans med denise och vår yfu field director kathy. Det var rätt kul faktiskt, vi bjöd på lingonsylt och goudaost och jag spelade swedish house mafia för dom.
 
Här är liite bilder från helgen, har somsagt inte så många bra då min telefon fick agera kamera både fredag, lördag och söndag..
 
jen, suha och jag i fredagsss
 
jen, bree, suha och jag
 
<3333 vackra färger det där
 
lite lingonsylt
 
jag fick dricka påskmust! notera även min coola ravenclawhatt
 
denise och regina i sina finfina yft-shirts at the game
 
här var typ 50 min innan matchen började som ni ser eftersom det var alldeles tomt, när spelarna värmde upp. sen blev det fullsatt av rödklädda hockeyfans!
 
 
regina och jag
 
 
snodde dom här fotona från redwingshemsidan, en fotograf tog dom av oss.
 
 
Det var förra helgen och veckan det! :)
 
 

helghelghelg

Idag är det måndag och det är strålande sol hääär. Lika strålande som mitt humör om vi ska va lite fjantiga och så. Nej men alltså jag vet inte varför, jag mår bara så himla bra just nu. Fast jag är lite sjuk. Idag var senior skip day fast jag var tvungen att gå i skolan ändå pga att jag ska till hawaii+ta ledigt några andra dagar och redan har lite frånvaro så denise ville att jag skulle gå..och det til trots så gick jag och log till allt och hälsasde på alla i korridorerna idag. Alla säger ju att när man är utbytesstudent så går humöret upp och ner hela tiden, och jag förstår verkligen vad som menas med det för just nu är allt bara uppuppupp yaaay life is great ungefär. Jag vill aldrig lämna allt här, det skrämmer mig att tänka på det.
 
I fredags var det sista ski club ever, lite sorgligt men vi hade det väldans kul. Blev väl sådär med skidåkningen, satt inne och pratade och åt maaat i en del timmar också. Fick skjuts hem av Jillian i hennes gigantiska truck idag igen. På lördagen chillade jag bara på dagen, skrev mitt megalånga inlägg om florida blandannat hehe. Emily bjöd över oss alla till hennes släktmiddag för hennes födelsedag. Det var kul, alltså det roligaste var att hela hennes släkt verkligen ÄLSKADE daan och det kändes som han va där på intervju för att dom skulle gifta sig typ. fast dom är bara kompisar. om den tjejen fick bestämma bettar jag allt jag har på att läget skulle va annorlunda dock...hehe.
 
Sen efter det åkte jag, emily och daan hem till jillian som hade sin snowcomingfest (vi har en dans varje år som heter snowcoming men ungefär ingen går på den, i år blev den inställd för 16 personer köpte biljetter x)) vilket var jättekul. I början var det typ happ okej vad ska vi göra nu då men efter ett tag blev det allt latjo. Där träffade jag också chuck, killen som jag var på date med för några veckor sen.
 
kom hem och hann pga vårt tidiga curfew se slutet på saturday night live, där MACKLEMORE var musikgästen. awesomeness. här tänker alla på thrift shop när dom hör honom men alltså, han har så himla många bra låtarrr.
 
På söndagen städade vi huset på dagen och på kvällen kom släkten över och så hade vi födelsedagsmiddag för liz som fyllde 39. Väärldens godaste chokladtårta åt vi.
 
Nu ska jag gå ut på en långprommis för mig själv och lyssna på lite mer awesome musik. Imorgon har jag ingen skola för alla juniors har act-testing och eftersom jag är senior (alternativt sophomore det är lite komplicerat) så behöver jag inte komma till skolan. Går förmodligen till the movies med jillian, hennes pojkvän och lite människor  eller så hänger jag med några andraa (har inte hängt med suha på jääättelänge sen nu känns det som.)
 
Tack farmor för brevet som du skickade för ett tag sen, det var jättekul att läsa!! Hoppas ni har det bra :) Grattis till pappa också som åkte hela vasaloppet i öppet spår, bra jobbat!!!!
 
nä nu är det dags för mig att röra lite på mig, nu när förkyldningen börjar gå över och så. hejdå for nowww
 
har tyvärr inga bilder från helgen men här är nåra mer från flooorida
 
 
 
 
foto som jag tog från strandpromenaden i tampaa

Floridaaaa

Tjohoo buddies. Nu är det snart en vecka sedan jag kom hem från florida, tiden går snabbbt. Vi hade det jättebra där verkligen!! Vädret var underbart, så skönt att komma bort från michigans snö och kyla och istället gå runt i 70-90 graders värme i shorts och linne. Denise uncle jimmy bor där nere med hans fru patty, hon är jurist och han är läkare, så dom har ett jättestort och fint hus verkligen. Vi hyrde en bil, en ascool knallorange liten bil, som jag, denise och daan (ruud är på skeppet) bilade runt i hela veckan.
 
Det första vi gjorde när vi kom dit var att bli upplockade av jimmy i hans bil och så åkte vi till tampa bay lightenings hemmastadio och kollade på hockey. dom spelade mot toronto och hade två grymma svenska spelare i laget, viktor hedman som är min nya favvo, och deras målis anders lindbäck. jag har aldrig varit särskilt intresserad av hockey förut men nu är jag helt hooked. Jimmy går varje vecka och har bästa platserna i hela arenan, så vi såg och hörde allt från nära avstånd vilket var kul. Det var massa fajter också under matchen vilka var väädligt underhållande att kolla på, visste inte att man fick slåss så mkt i hockey?!
 
De första två dagarna spenderade vi i tampa, staden de bor i. Vi gick på en jättemysig kubansk restaurang där jag fick äta fisk för typ fjärde gången sedan jag åkte hit förra sommaren. Tydligen så är det kubaner som först kom till tampa och grundade staden så staden har många kubanska influenser. Den dagen, första dagen, åkte vi efter lunchen, med bra musik på radion, ut till ön och området clearwater där vi chillade på stranden i några timmar. Det var ganska blåsgigt och typ enda stunden på hela veckan som det var molningt, så det blev inte så mycket solning direkt, men vi hade kul och jag och daan badade iallafall. På kvällen gick vi till en mysig barbecuerestaurang.
 
Dagen efter åkte vi till nöjesparken busch gardens som är en kombination av en nöjespark och zoo typ med lite safari, massa djur och sånt. Vi hade en grym deal där som hette all day dining, vi fick ett armband och sen fick man äta så mycket man ville på deras restauranger hela dan. himmelriket liksom. På kvällen var det dags för tampa's andra hockeymatch som vi skulle gå på, dne här gången mot boston. Boston bruits eller vad tusan dom heter är ett väldigt bra team och vi förlorade med 4-2 har jag för mig, men matchen var vädligt intressant att följa. Den här kvällen hade jag på mig en svensk jersey som jag fått låna av jimmy så jag kunde representera mitt kära hemland! Under matchen fick vi också hälsa på the mayor of tampa som jimmy känner.
 
Dagen efter gick vi upp tidigt, packade våra väskor och tog vår lilla oranga bil ut på motorvägen och raka vägen till orlando, nöjesparkernas stad typ. Vi lånade en condo här av jimmy och patty som vi bodde i. Planen var att vi skulle gå till disney world och göra alla turistiga grejer vilket vi också gjorde.
 
Första dagen i orlando gick vi till den klassiska parken magic kingdom. Det är här cinderella's castle finns, mickey mouse är överallt och alla sagofigurer. Jag trodde att disney var som en vanlig nöjespark typ med bergochdalbanor och sånt, men här handlade allt mycket mer om the experience, dom hade jättemånga 'rides', ofta i tågform, där man åkte runt i massa låtsasvärldar och träffade sagofigurer och sånt. Det var kul och kändes som ett måste att se men jag tror jag hade tyckt att det var coolare om jag hade varit typ 10 när jag var där istället..
 
Andra dagen i orlando åkte vi till en annan park av disney world (det är typ 5 parker totalt), den här gången disney hollywood studios. Den här parken var cool, dom hade några awesome rides, en hette hollywood tower of terror och var baserad på tvserien the twilight zone (som jag aldrig hade sett). Riden gick ut på att man satt fastspänd i en hiss och åkte upp och ner som fritt fall i en kolmörk hiss typ. Sen plötsligt öppnades dörrarna här och där och man befann sig på nån spooky våning med spöken som faktiskt såg ut som riktiga spöken, dom var gjorda av ljus och halogram (tror det heter så?) på nått sätt. Det var AWESOME verkligen. Sen var vi på en car stunt show här också där vi fick se hur man spelar in biljakter och sånt i filmer. Bilar välte runt och körde galet snabbt, saker exploderade och människor föll från 10 våningar och sånt. Det var jättecoolt att se! at studios träffade denise också sin kompis katie som hon inte träffat på 20 år, så vi hängde en del med henne och hennes familj.
 
Tredje dagen i orlando skulle vi åka till universal studios vilket inte är en del av disney utan en annan park. Denise ville helst inte gå till den här parken eftersom hon varit där flera gånger innan så hon släppte av mig och daan på morgonen och hämtade upp oss på kvällen. Universal var verkligen awesome, dom har ett harry potter land som ser ut precis som i hogsmeade vilket var underbart. Här kan man köpa butterbeer, få en trollstav utvald av mr ollivander (jag och daan blev utvalda av massa människor!), åka bergochdalbanor i harry potter-tema, köpa chokladgrodor, besöka hogwarts och mycket, mycket mer. Dom hade en alldeles fantastisk ride här som var inne i hogwartsslottet som simulerade, med hjälp av massa tvskärmar etc, att man var ute och flög kvast med harry potter och dom andra karaktärerna. Det kändes seriöst som att man var med i filmerna när man flög runt med dom, vet inte hur dom gjorde det men det var en grymmmm upplevelse kan jag säga. 
Här köpte jag också en cool ravenclaw keps och en choladgroda. yäää.
 
Sen på kvällen åkte vi tillbaka till tampa igen. Minns inte exakt vad vi gjorde på kvällen...jo juste vi kollade på oscarsgalan som var den söndagen! Sen på måndagen var vi alldeles slut efter 4 heldagar i nöjesparker, så vi chillade hemma. Jag ville ut i solen så jag gick en långpromenad längst the beach walk in tampa med bra musik i hörlurarna, det var awesome och jag fick äntligen lite färg.
 
SIsta kvällen gick vi till en av jimmy och pattys favoritrestauranger, en liten tysk familjeägd restaurang som faktiskt hade jättegod mat. Jag orkade inte äta upp min mat, för vi hade varit och ätit burritos på ett mexikanskt ställe ganska kort innan, så serivitrisen som var fet kul blev sur på mig och jag mig en 'box of shame' där jag fick ta hem min mat i... Här bjöd jag också alla på middag som tack för att vi fått bo med jimmy och patty och så under resan.
 
På tisdagen gick vi upp kl 4am och åkte in till flygplatsen i tampa där vi nästan inte kom med planet eftersom det var överbokat, men tillslut löste det sig...fast vi fick sitta utspridda. Alltså lol jag hade massvis av trubbel på resan hem, jag tappade min telefon inklämd mellan sätet och väggen för att lilltjejen bredvid sparkade mig och jag kunde inte nå den på något sätt och vis. Jag försökte och försökte, hämtade en penna och försökte peta fram den, kröp ner på golvet under min stol (det var inte ett stort utrymme kan jag säga) och killen som satt bredvid mig och lilltjejen va ööh har du tappat nått?? typ tio gånger och jag ba eeh njaaa alltså jag kan inte nå min telefon. tllslut, med min arm iklämd mellan stol och vägg (jag har ett ilsket sår på min knoge nu) lyckades jag nå den. men sen ramlade mina linser ut av nån anledning och jag fick springa till badrummet, där jag såklart tappade dom på golvet... och dom serverade inga snacks på flygresan hem för det var för bumby ride med turbulens och sånt. höhö. men annars var hemresan kanon ;).
 
Kändes lite deppigt att va hemma i kylan igen men jag hade och har mycket kul att se fram emot (just nu vill jag att tiden aldrig ska ta slut, jag vill stanna för alltid) så det är chill ändå.
 
Snart ska jag hem till emily på familjefödelsedagsmiddag typ och sen efter det ska vi till min kompis jillian som har fest ikväll. Imorgon blir det familjemiddag för att fira aunt liz som nyss fyllt år. Nästa skolvecka är ett skämt, vi kommer va lediga hela tiden ungefär. Hoppas sverige äger, alltså sverige är så jäkla bra ändå glöm aldrig det!
 
Här är lite bilder från florida:
 
direkt när vi kom fram var det dags för hockey
 
 
viktor hedman! alltså jag är lite kär i honom.
 
svenska goalien anders lindbäck
 
vår coola orangea bil
 
utanför den kubanska restaurangen där vi åt lunch första dan i tampa
 
här är alla traffic lights svarta istället för gula som i michigan. vissa lagar om hur man får köra, typ högersväng mot rött etc är annorlunda också eftersom alla staterna har olika lagar.
 
här åt jag key lime pie för första gången i mitt liv. den var u n d e r b a r
 
patty och denise
 
stranden i clearwater. runt omkring här fanns det sjuka hus, superlyxiga och hur stora som helst med massa palmer och pelare och sånt.
 
daan och jag efter att vi badat
 
här hade dom massa evakueringsskyltar eftersom clearwater var ett högriskområde för orkaner och sånt.
 
typisk amerikansk middag på en bbqrestaurang
 
denise at busch gardens i tampa, där vi åt vår gratis frukost x)
 
chillar lite med en känguru
 
 
 
fortfarande at busch gardens, här hoppade vi precis på ett tåg som skulle ta oss på en liten safaritur
 
 en noshörning hade världens sötaste unge som sprang runt. lite dålig bild menmen
 
 
denise och daan på veckans andra hockeygame. denise representerar detroit i sin red wings jersey (vårt hockeylag här som har typ 7 svenska spelare) och daan har nån random rysk jersey tror jag..
 
representerar stolt sverige, hejade glatt på svenska målisen och hedman. och mamma jag vet, mitt hår.
 
sen var det dags för disney worlddd. här är när vi precis kommit in till magic kingdom
 
utanför cinderellaslottet hade dom en disneyshow direkt när vi kom dit
 
var fett coolt att se det här slottet i verkligheten. jag har ju sett det i hur många filmer som helst men det här var på riktigt ju!
 
jag köpte en klassisk nöjesparksklubba såklart ;)
 
vi åkte i dom här racerbilarna och jag körde som en...kratta. seriöst, jag bara bumbade in i allt hela tiden och denise flög hit och dit samtidigt som hon försökte ta kort..ska bli kul det där att ta körkort snart.
 
 
haha alltså daan var alldeles slut på kvällen, han var sjuk och hade lock i öronen så han hörde ingenting....
 
mumsig frukost andra dagen i orlando på en såndär typisk amerikansk diner
 
jag inne på disney hollywood studios, bakom syns tornet med hissriden jag pratade om tidigare
 
studioshatten. alltså vi tog så många turistiga bilder....
 
här var vi på car stunt-showen, det var fett coolt, bilar flög ut genom fönster och sånttt. staden man ser i bakgrunden, skulle vara en sydfransk liten stad, är bara kulisser.
 
baaaaamm
 
sen dagen efter det var det dags för universal
 
såklart så RUSADE jag direkt till harry potter land först och blev lyckligast i världen när jag fick gå runt på gatorna här inne och känna mig som en häxa.
 
 
 
 
jag drakc frozen butterbeer vilket var som en slush med smak av butter scotch(har vi den smaken i sverige?) eller karamell typ med ett gräddigt skum på toppen. den var jättegod! godare än den klassiska faktiskt
 
 
många bilder på mig här men jag kände ju att jag va tvungen att ha kort med allt liksom.
 
 
min ascoola ravenclawkeps!!
 
åt funnel cake för första gången i mitt liv. smakade lite som en våffla typ
 
det här var i slutet av dagen, vi har så trötta och flamsiga
 
alltså daan glömmer ALLT. hela tiden. var 5e minut är det o where did i put my camera?? have anyone seen my wallet? did u bring the keys? osv. och här letade han efter sin kamera så jag passade på att ta kort..
 
 
 
i never let go of min keps under resten av resan
 
x)
 
höjdpunkten på resaaann, när jag fick äta min chokladgroda och fick godric gryffindor-kortet! heh jk men den var najs.
 
pjuh det här tog mig evigheter att skriva verkligen och jag har inte ens skrivit om allt. Men vi hade en jättebra, kul och händelserik vecka iafl :)) 

RSS 2.0