picnic and a trip to the zoo

För nån vecka tog min familj och lite utbytesstudenter bilen bort till metro beach en kvart från vårt hus. Här på stranden och i gräset hade vi picknick, spelade volleyboll(med en något fanatisk volleybollledare vid namn Al) och pratade om allt möjligt. Det var mycket najs, väldigt varmt ute var det!
 
 
åt asgoda vårrullar med SWEET CHILI SAUCE vilket jag inte hade ätit under hela usaåret. ack så smarrigt.
 
regina
 
 
min kära värdmamma
 
jag och regina
 
regina och maria från brazilien
 
 
 
 
carina från tyskland
 
Sen i söndags åkte min familj till the detroit zoo där vi spenderade dagen tittandes på djur etc tillsammans med doreen, hennes man ted och hennes mamma wanda.
 
 
här har vi ju min coola värdpappa också som inte vart hemma på längelänge
 
 
 
min favvo
 
smarrig glass som ted bjöd oss på! min är cookie dough..
 
ganska najs bild om man bortser från hur otroligt stelt jag sitter
 
ascoola fåglar i ett träd
 
sen på hemvägen stannade på på little caesars pizza ('hot and ready' hehe) och köpte kopiösa mängder av deep dish pizza. kommer sakna amerikansk pizza, mycket roligare än den tunna svenska ju!

mindre än en månad kvar

Sickk, igår ställde jag om min nedräkningsapp som jag hade innan jag lämnnade sverige, för att se hur långt det var kvar till det stora äventyret typ. Nu är det 25 dagar kvar. Tills det är över. Slut. Finit. wtf liksom?! Allt går så himla snabbt just nu och det är så mycket som ska göras nu innan jag sätter mig på det där planet hem till sverige via chicago. Idag är jag ledig eftersom det är memorial weekend nu (memorial day på måndag) och hittills har jag vart ute och sprungit FETT LÅNGT för att va mig. ska mäta online och se hur långt det var. Jag springer typ alltid på en kyrkogård i närheten här och vanligtvis springer jag kanske två varv. Idag sprang jag fyra! 
 
Sen imorgon ska hela familjen till ett spa på nån salt room grej. Juste, min värdpappa ruud är ju hemma nu igen också!! Han kom hem för kanske två veckor sedan, är jättekul att ha honom hemma igen, hade glömt hur rolig han är. Sen imorgonkväll ska jag och daan på szabis graduation party. Alla börjar ha graduation partys här snart men dom flesta har dom senare, efter att jag åkt (wtf vem tusan vill ha sin studentmottagning i AUGUSTI liksom??) men szabis kan jag iafl gå på och sen brees i juni!
 
På söndag ska vi göra familjegrejer, åka till the detroit zoo eller nått tror jag, och sen på måndag fira memorial day med släkten.
 
Sen är det dags för sista veckan i skolan, inte ens en hel skolvecka. På onsdag, torsdag, fredag har jag finals, slutprov i mina kurser och sen är det hejdå chippewa typ. Juste jag hade ett snack med rektorn härromdagen också där han ville veta allt om min experience typ och jag fösökte va artig och tacka honom och skolan för allt dom gjort för oss så mycket jag bara kunde.kände mig väldigt mogen under det samtalet! höhö.
 
Somsagt, skolan slutar 31 maj men graduation är inte först den 9e, söndagen veckan efter. Jag får inte graduate eftersom skolan inte tillåter det. Gör inte mig så mycket kan jag säga, bara en lång ceremoni med cap and gown och jag kommer va där iafl och heja på mina vänner. Innan dess ska vi dock också hinna med vårt GOODBYE PARTY. Den 8e juni har vi bjudit in massa folk, vänner släkt och familjekompisar som ska hem till oss och förhoppningsvis (solsolsol måste det va) chilla ute i solen, bada i vår pool, äta massa mat och säga hejdå, eller nej på återseende, till mig och daan.
 
Vad som händer min sista vecka här innan jag åker den 18e får vi se, pratade om att åka och campa med familjen. Vi bråkade här ett tag sen lite om också hur mkt av den sista tiden som det är ok att spendera med vänner, att det är viktigtast (enligt min familj) att prioritera familjen först och jag kan verkligen förstå hur dom känner nu när det inte är så lång tid kvar. aaaah stressigt det låter.
 
Äh jag har nästan fyra veckor kvar här och dom veckorna kommer bli bästbästbäst, spenderade med både vänner och familj. vädret har btw blivit asbra nu (minus idag som suger), 25-30 grader varje dag och stekande sol. badar i vår pool och har på mig shorts eller bikini varje dag och är för varm för att va innomhus. sommarn är här vilket är awesome x10000.
 
jillian och jag på balen
 
dom här tjejerna är bäst

prom

Fredagen den 10 maj var det dags för prom! Stunden som alla amerikaner har sett fram emot sen dom var små barn och som jag sett massvis av highschool-filmer om. Hade en egen uppfattning om hur prom skulle vara, och givetvis var det långt ifrån vad jag hade föreställt mig, varken positivt eller negativt, bara annorlunda. Som tur var hade jag fått låna min kompis emilys klänning som hon hade hemma och inte skulle använda så jag slapp köpa en balklänning för flera hundratalsdollar, det är sjukt hur mycket tjejerna här spenderar på sina balklänningar. 
 
På promdagen behövde man bara gå i skolan de tre första lektionerna om man hade på sig sin promt-shirt som jag hade. Emily körde mig hem, jag åt lite snabbt och sen hämtade hon upp mig igen och så åkte vi till en salong och fick våra hår fixade. Jag gjorde en updo, egentligen ville jag bara ha håret ner och lockat typ men min klänning är alldeles öppen i ryggen så kände att jag var tvungen att ha det uppsatt.
 
Sen kom denise kusin doreen och hämtade upp mig och så åkte vi hem och så hjälpte hon mig med min sminkning. Var jätteglad att hon kunde hjälpa mig med det för jag suger på att sminka mig och ville inte betala massa mer för att få den gjord.
 
Några timmar innan balen började kom emily hit (hon var daans date.) och så tog vi tre lite foton innan denise skjutsade hem mig till min kompis bree där jag tog foton med min grupp och min kära date suha. Sen åkte vi till själva stället där balen hålls, en banketthall, där vi serverades mat i italienskt tema, dansade i några timmar samtidigt som man försökte att inte trampa sönder alla superfluffiga princessklänningar runt omkring en, tog kort med vänner som man träffade på där, tog roliga kort i en fotoautomat, kollade in vem som blev prom king and queen och fascinerades över hur galet stora och puffiga klänningar folk hade.
 
Sen åkte jag, suha, bree och hennes pojkvän mike (dom har gjort slut nu..) hem till mike eftersom han skulle ha fest där efter prom. Vi var där och hängde med roliga människor och hade det väldigt kul som vanligt. Sen nån gång under natten åkte vi hem till bree där jag, suha och jen sov över.
 
Prom night var en jättekul kväll allt som allt även om jag måste säga att själva balen var överskattad, jag hade roligare innan då man klädde upp sig så mycket och tog kort med vänner och sen efter på festen!!
 
 
med emilys klänning ser ni liite av vad jag menar med puffiga och fluffiga megaklänningar, men jag lovar dom flesta hade mycket större klänningar med ännu mer fluff i...
 
 
 
 
 
tjejerna i min grupp + jen som var där för foton bara
 
jag har typ inga bilder på hela gruppen med killarna eftersom jag kom dit sent och suha ju var min date
 
 
bästa vänner här. gud vad olika vi tre är när jag tänker på det!
 
denise och doreen som hjälpte mig med sminkningen
 
 

familjebesök & chicago!!

Så lördagen den 27e april kom min svenska familj hit på kvällen! På söndagen hade vi först en stor brunch här hemma hos oss. Keta och Todd kom hit då med barnen KJ och Cohen. Sen åkte ner till det rika området grosse pointe (detroits djursholm typ) där vi tittade runt i the ford estate där henry fords, alltså han som grundade bilmärket ford, familj har bott. Var ett väldigt pampigt och fint hus kan jag säga, där skulle jag kunna tänka mig att bo!
 
På måndagen kom min familj till skolan under third hour där dom fick en guidad tur av mig. Försökte visa dom amerikanska grejer som fotbollssplanen och läkarna, inne i skolan och så fick dom träffa lite av mina lärare och nån kompis också. Sen på måndagkvällen var det dags att åka down town detroit där vi först åt middag på en grekisk restaurang i greek town, jag åt en väldigt så smarrig gyro, och sen gick vi bort till comerica park där vi kollade på baseball mellan detroit tigers och minnesota twins. Vi vann!!
 
Tisdagen var sista kvällen här hemma eftersom vi skulle åka til chicago på onsdagen. Denise köpte hem massa kinamat som vi satt ute på altanen och åt. Det var en mysig middag, kändes lite udda men samtidigt kul att se hela min familj (minus ruud då), både svensk och amerikansk, samlad på samma ställe. Även grandpa dennis var där.
 
Onsdag efter skolan hoppade jag efter lite stressig packning in i familjens hyrbil och så bilade vi  till chicago. Efter kanske fem timmar kom vi fram till hotell palmer house vilket var jättefint! Första kvällen gick vi på en restaurang som heter italian village, mums med pasta. På torsdagen åt vi frukost på panera bread vilket vi också har här i michigan, gick och kollade på en del sevärdheter som den coola bönan(!), vi promenerade längs med lake michigan ner till en pir och sen gick vi och shoppade på en av chicagos shoppinggator, the magnificent mile (michigan avenue). Lunch åt vi på populära restaurangen gino's east där vi åt klassisk chicago deep dish pizza vilket påminner mer om en paj än en pizza. Gottttt var dte. Alltså det var grymt blåsigt och kallt i chicago jämfört med michigan så vi var alla väldigt påbylsade med diverse sjalar, luvtröjor och jackor.
 
På fredagen promenerade vi genom parkerna till en annan del av stan. Här gick vi på marinmuseum och såg coola fiskar och framförallt MANETER. Alltså jag tycker bara dom var så coola, dom har ingen hjärna eller nånting, men färdas tusentals mil, har inga problem och bara chillar genom livet liksom. sweet att va en manet typ. Sen var jag, mamma och pappa på chicagos konstmuseeum och såg lite kända tavlor. Middag åt vi på hard rock café där ljudvolymen var lite hög för vissa delar av familjen....MAX... ;) men dom hade verkligen god mat och jag älskar stämningen där.
 
Sent på kvällen när vi satt och chillade och drack drinkar (jag festade till det med vatten) i hotelllobbyn som btw var väldigt cool med ett målat tak som i en kyrka typ, kom denise och daan äntligen fram med tåget.
 
På lördagen gick vi till ett brunchställe allisammans som vi hade googlat fram kvällen innan. Så jäkla gott var det! Typiskt amerikanskt, jag åt banana pancakes vilket nog är dom godaste amerikanska pannkakorna jag ätit, gillar dom inte så mkt i vanliga fall, och när man gick in bjöd dom på donut holes (runda små donuts typ från mittdelen på en vanlig donut) som var gudomliga.
 
Sen var det dags att säga hejdå till min älskade familj. Jag blev lite ledsen men det kändes egentligen inte särskilt jobbigt, jag vet ju att jag kommer se dom igen om en och en halv månad. Hade säkert vart jobbigare om det var ett halvår kvar, som tur var har jag ingen hemlängtan nu efter att dom har åkt.
 
Lördagen spenderades sedan med värdfamiljisen på the field museum vilket är som naturhistoriska typ med dinousaurier och lite av varje. Efter det åkte vi till willis tower, en hög skyskrapa i chicago som faktiskt är högre än empire state building. Dom hade som en liten utkiks..kub typ i glas med glasgolv som man kunde stiga ut i och titta ner på marken långt där nere i.
 
Chicago style pizza stod även idag på menyn, inte mig emot när vi är i chicago liksom, den här gången på giordano's vilket var ungefär lika gott som gino's.
 
Tidigt på söndagmorgonen tog vi tåget (ja TÅGET) hem till detroit igen. Första gången jag åkte tåg här, visste typ inte att dom fanns, men dom var faktiskt rätt lika våra svenska tåg.
 
Var en jättebra och mysig vecka, så roligt att min familj kom hit så dom fick se lite av hur mitt amerikanska liv verkligen är! Också kul att se chicago :).
 
mina underbara syskon. Hedda hade blivit så långggg
 
snygg lillebror man har
 
brunch
 
 
 
at the ford estate
 
 
 
downtown
 
 
åt lite brinnande grekisk ost
 
 
 
 
 
 
 
världens bästa syster
 
och världens bästa pappa såklart också
 
 
haha tog tydligen väldigt många kort på max
 
middag i trädgården dagen efter
 
familjen!
 
 
 
 
breakfasttt
 
 
bönan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
första dagen var vi tvugna att springa tillbaka till hotellet och hämta mer kläder eftersom det var så blåsigt...
 
från nere vid vattnet
 
lite cool syrra sådär
 
pappa hade på sig världens grönaste väst...
 
 
sen kom molnen..
 
 
jag tyckte ju då det var skitcoolt när jag hittade en vägg med en svensk sten i
 
 
 
inne på gino's fick gästerna skriva över hela väggarna så det stod massa olika saker från olika länder, år etc
 
YEAHH
 
chicago style
 
 
galleria på the magnificent mile som jag, hedda och mamma shoppade i på eftermiddan
 
coool hotellobby
 
frukost
 
molnigt värre. dagen vi var på akvariumet
 
 
 
 
 
 
 
willis tower!
 
supernajs brunchställe
 
 
kanske inte den snyggaste bilden från veckan hehe
 
sen blev det varmt igen på lördagen och tulpanerna blommade för fullt ;)
 
 
 
 
 
 
sen var det dags att säga hejdå till familjen. vi ses om en dryg månad!
 
sen var det dags för field museum... kanske inte det roligaste tyckte jag men vissa grejer var ändå rätt intressanta.
 
hade iafl väldigt roligt åt den här mannen i sitt tjusiga dinosauriehuvud och strålande leende
 
haha åh daan tog av sig skorna och skuttade runt i fontänen
 
sen åkte jag och daan upp i willis tower när det blivit sol igen.
 
vi kom dit precis vid solnedgången så himlen var väldigt vacker
 
 
jag i glaskuben 412 meter upp i luften.
 
 
 
 
 
 
 
 
sen började det mörkna, det såg lite coolt ut.
 
 
alltså dom här dörrarna såg precis ut som tagna ur serien 666 park avenue som handlar om ett hemsökt hotell. kusligt!

solsolsol och fullt upp

Nu har min underbara familj varit här och fått se hur jag har det. Var så otroligt mysigt och najs att träffa dom igen. Jag var nästan lite nervös innan men när dom väl kom hit kändes det som vi aldrig varit ifrån varandra. Jag har åkt till chicago och spenderat några roliga dagar där med familjen + värdfamiljen också en kortis. På fredag är det prom som gäller så det är förberedelser för fulla muggar just nu, är riktigt taggad även om det inte är själva dansen jag ser fram mest emot. Just nu är det solsolsol och sommarvärme. Jag var ute och rensade ogräs idag i ny bikini och brände ryggen, något som måste gå bort innan fredag då jag ska ha på mig en finfin svart långklänning med öppen rygg som jag lånade av emily. Skriver mer om veckan med familjen snart, har lite mycket att stå i just nu. kram på er kära vänner.
 
 

RSS 2.0