hejssvejs

Idag är första fredagen någonsin sen skolan börjat som jag inte har practice, sååå najs! Just nu är jag hemma och kollar på tv, snart kommer Suha och Bree hit och hämtar upp mig för att vi ska åka till ett mall och shoppa och hänga. Sen kanske jag ska på en tjej(devin) i mitt lags pasta party kväll om jag hinner och sen senare ikväll/natt när daan är klar med sin fotbollsmatch åker jag, denise och han up north för att spendera helgen i vår cabin där! Fullt upp liksom.
 
Idag hade jag btw en fett dålig dag. I skolan kändes det som att jag skulle bli sjuk och jag var på jättedålig humör och inte glad alls. Jag vet inte riktigt varför men nu känns det bättre igen iallafall.
 
Bloggar mer när vi kommer hem på söndag!

mudwar

I lördags hade vi et crosscountrymeet på en farm. Själva banan var verkligen rolig att springa, vi sprang bland majsfält, pumpor, höbalar och genom två floder. Efter meetet (som jag btw inte sprang så snabbt) hade vi lerkrig och rullade oss i lera och kastade massa lera på varandra. Det var fett kul! Mindre kul var det efteråt när densie sa att vi skulle åka direkt från mitt meet till en annan utbyutesstudent familj eftersom denise var tvungen att kolla igenom att deras hus var ok eftersom hon är yfu-vountär ibland. Dom hade ett jättestort hus med vita, skinande golv och så fort jag rörde mig lämnade jag ett spår av lera runt mig så jag försökte så så still som möjligt och till slut (vi var där i flera timmar) hämtade pappan en handduk som jag kunde stå och prata på och en pall att sitta på x). Det var lite pinsamt.
 
de flesta i laget och några från killarnas lag efter racet.

Swedish meatballs

Hörrni!! Nu måste jag skryta lite. För vet ni had jag gjorde igår?? Jag lagade HEMMAGJORDA swedish meatballs med potatis, brunsås och lingonsylt! Vet att typ alla utbytesstudenter från sverige gör det till sina värdfamiljer men jag är stolt ändå. För jag är ju inte riktigt en matlagningsfantast om vi säger så.. Jag felplanerade tiden lite grann så den mat som skulle vara klar till när daan kom hem från sin träning klockan 8 blev istället klar klockan 9. Jag sprang runt som en galning och försökte göra allt samtidigt och improvisera ihop en brunsås och daan frågade hela tiden om han skulle hjälpa till för jag såg så stressad ut och jag ba neeejneej allt går jääättebra!! hela tiden fast jag var asstressad.
 
Men det belv verkligen gott! Både Daan och Denise blev lite nervösa när jag sa att jag aldrig hade lagat det förut (vi brukar aldrig göra dom från scratch i min familj) men dom tyckte det var jättegott och pratade om när jag kan göra det nästa gång igen. Så. Nu har jag skrytit färdigt!
 
 
 
jag tvingade även dom till att dricka mjölk till för att göra det the swedish way all in liksom. och Denise hade köpt lingonsylt på ikea som vi använde.
 
jag åt hur mycket som helst. det här var min första portion, jag åt tre. Det smakade verkligen svenskt så jag var jätteexcited!

Olive garden!

I lördags tog Daan med mig och Denise till pastarestaurangen Olive Garden där vi åt pasta. Jag åt en jättegod pasta med kyckling och fettuchinesås, som tydligen heter Alfredo sauce här. Jag fick verkligen en jättestor portion så servitrisen 'boxed it' så jag kunde ta med maten hem. Dom frågar det rätt ofta 
här och det är inget konstigt med det, det är najs!
 
det var ascrowded när vi kom dit och vips en liten stund senare var det alldeles tomt i vår sektion! maten var jättegod btw. (ignorera hur weird jag sitter med min arm..)
 
 
min box!
 
daan åt all you can it vilket innebär att man får refill när man vill och precis innan vi skulle gå beställde han en till rätt så han kunde boxa den och ta med hem..
 
våra mumsiga efterrätter! Den ljusa som är tiramisu är min.

en liten förklaring

Okej det råkade visst bli tre inlägg i rad med mat här på bloggen men jag lovar, jag gör faktiskt andra saker än att äta här! Så ni (mamma..)behöver inte bli förskräckta, jag tycker bara att det är kul att visa det jag äter eftersom mycket är så olika från det som finns i Sverige. ;)

lite random fakta

- vår skolkafeteria har världens godaste chocolate chip cookies
 
- folk har skor innomhus. jag brukar ta av mina här hemma men då blir mina strumpor alltid smutisga eftersom hundarna går ut och in hela tiden.
 
- jag äter bars här nästan varje dag innan min träning
 
- jag hatar mornarna. Jag måste gå upp klockan 6 am och är alltid jättetrött. Sen ska jag sminka mig och äta jättesnabbt innan emily kommer och hämtar oss 6.45. Dom dagar hon inte kör oss tar vi skolbussen, det är ännu värre för det är alltid jättekallt på väg till bussen+på bussen och vi måste gå hemifrån ännu tidigare..
 
- i min tredje klass i skolan (english 12) blir jag av någon anledning alltid jättesömning och har problem att hålla ögonen öppna och inte somna. jätteudda för sen när jag kommer till min fjärde lektion (government) är jag inte alls lika trött längre..
 
- jag har inte haft hemlängtan än utom första kvällen då allt var jätteöverväldigande.
 
- jag väljer vilka kläder jag ska ha på mig i skolan kvällen innan så jag slipper ta tid till det på morgonen.
 
- jag har inte läst en bok en enda gång utanför skolan sedan jag kom hit.
 
- inte heller har jag kollat på nyheterna eller läst tidningen. Jag tänkte inte ens på att jag inte gjort det först när jag skypade med familjen tidigare i veckan och vi pratade om det.
 
- jag tycker numera nötter är fett gott i det mesta.
 
- ibland hittar jag på historier som jag skriver essays om i skolan när jag inte kommer på ett bra ämne.
 
- jag går ofta själv mellan mina lektioner eftersom alla ska åt olika håll och har skåp på olika ställen.
 
- en av mina favvolåtar här är what makes you beautiful med one direction vilken jag tyckte var astöntig förut.
 
- ikväll ska familjen till en italiensk restaurang som heter olive garden och som har refill på alla sina rätter.
 
- eminems dotter går i vår skola.
 
- kid rock bor här nånstans i närheten och det känns som verkligen alla älskar honom här.
 
- Jag äter jättemycket random sötsaker här eftersom vi har så mycket hemma. typ som halloweengodiset candy corn som vi har en skål framme av hela tiden (fast nu åt jag upp den igår..).
 
liiite candy corn kvar i skålen..

min stora last här

bilden får väl tala för sig själv. reese's. dom är underbara.

KFC! (och lite annan mat)

I förrgår åt jag kentucky fried chicken för första gången! Denise köpte hem till mig efter att jag sagt att jag aldrig testat det tidigare.
 
i bakgrunden rootbeer som jag inte heller hade smakat tidigare. Det var...speciellt. Det smakar typ som flytande minttuggumi. som är brunt. vilket jag tycker blir lite äckligt i kombination med smaken, men det var okej.
 
mums! nyttig som jag är tog jag både potatoes och mac and cheese som sides.
 
sen åt jag en sån här intressant donut. det är PUMPASMAK. den var god men inte lika god som vanliga donuts, den smakar typ kanel.
 
okej när jag är inne på mat måste jag visa dom här karamelliserade äpplena också. Det är ett grönt äpple täckt i kolasås, men just såsen på den här var inte så god faktiskt.

pasta party

Igår var jag i skolan som vanligt på dagen och sen på practice. På kvällen hade Rachel i cross countrylaget ett pasta party som jag var på. Anledningen till att vi har det är huvudsakligen för att ladda med kolhydrater dagen innan ett meet. Sen hänge vi hemma hos Rachel ett tag vilket var jättekul. Vi pratade och lekte olika lekar vilket var kul eftersom det verkligen kändes som vi lärde känna varandra bättre!
 
de flesta i mitt kära lag.
 
Natalie och Tara.

dumma tardy

Jag såg precis på poweschool (som schoolsoft typ) att jag har fått 3 tardies i mina klasser i hittills! Jag hade ingen aning om det för läraren har aldrig sagt något, och idag var jag sen till min bildlektion efter att jag varit på en obligatorisk pizzalunch som alla studenter var tvungen att gå på. Så jag kunde inte göra nått åt det juuu! Och fyra tardies är lika med kvarsittning för er som inte visste det...
 
 

några anledningar till varför jag valde YFU

Jag fick en fråga om varför jag valde YFU som jag tänkte att jag kan svara på. Jag valde bort AFS ganska snabbt eftersom det enligt papprena jag fick var mycket dyrare än dom andra organisationerna trots att det innebar ungefär samma sak att åka med dom som med någon annan.
 
Jag intresseanmälde mig till både YFU och Explorius men kände på intervjun att jag gillade yfu bättre. Jag gillar att YFU är samma organisation både Sverige och i usa så man inte blir utelämnad till nån annan organisation eftersom jag vet att några jag känner haft problem med det.
 
Sen är yfu en ideell organisation som inte betalar sina värdfamiljer vilket jag tycker känns tryggt och bra.
 
Yfu är också en stor organisation som visserligen inte skickar iväg hundratals från Sverige men som finns i massa länder vilket jag tyckte kändes kul eftersom jag då kunde träffa andra utbytesstudenter från andra länder och samtididigt tryggt eftersom dom har stor erfarenhet och vet vad dom sysslar med.
 
Med yfu bokar man också sin egen flygbiljett vilket gör att du själv väljer när du vill åka vilket jag tyckte var bra!
 
Säkert var det massa andra anledningar också till varför jag valde yfu men det här är det jag kommer ihåg just nu. Jag trivs verkligen jättebra med yfu och har inte haft några problem hittills. Glöm inte att du ska välja den organisation som känns rätt för dig. För mig var det yfu :).
 

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!

Jag hoppas verkligen att du får en kanon födelsedag idag. Vi hörs om några timmar!
 

YFU-möte i Port Huron

Igår var jag på ett YFU-möte i Port Huron med dom andra utbytesstudenterna som bor i vårt distrikt här i östra Michigan. Jag trodde att vi skulle göra massa lekar och få tid att prata och lära känna varandra men det var hur mycket papper och regler som helst som vi skulle gå igenom vilket var lite synd.
 
Vi delades upp i grupper och jag var i grupp 3. Där var det typ 5 tjejer från Tyskland, en tjej fårn Mexico, en kille från Italien (som har en kompis i Djursholm och som varit där själv!! snacka om liten värld!), en kille från Brasilien vars namn jag absolut inte kunde säga, en jätterolig tjej från Thailand som ställde massa roliga frågor hela tiden eftersom allt är väldigt olikt här från i Thailand och sen en japansk tjej. Gruppen var bra och så men jag hade velat ha mer tid att prata med alla!
 
Det roligaste var lunchen för då fick jag en chans att träffa många. Och jag fick prata svenska face to face med någon för första gången på ca 4 veckor!! Pontus som mer i norra Michigan som jag träffade på vår pre departure camp i Sverige var nämligen där vilket var jättekul!
 
Till lunch fick vi sloppy joes vilket är typ köttfärs i hamburgebröd, mac and cheese, cupcakes och sallad med dressingen ranch som verkligen finns ÖVERALLT här. Folk har ranch på sin sallad, doppar sina pommes frites i den, äter den som sås och ja säkert på tusen andra sätt också.
 
Runt fem åkte jag, Denise, Daan, 'James' och en utbytesstudent från Chile som går i vår skola som heter Leo hem igen. På kvällen var Daan iväg och gjorde nått med några vänner medan jag, Denise och Denise kusin var hemma och kollade på saturday night live, pratade massor och åt godis och glass. Det var perfekt för jag var verkligen jättetrött vilket jag är ganska ofta nuförtiden i och med dom tidiga skolmorgnarna och långa träningarna..
 
Tyvärr tog jag inga bilder från idag så ni som inte läste allt kan jag inte direkt klandra ;) men vill skriva upp vad jag gör så jag minns det sen i efterhand också!
 
just nu sitter jag och dricker teet till vänster och ska försöka skriva några brev innan vi ska iväg och göra ärenden och sen gå på ett birthday party.

Friday 9/14

I fredags var jag i skolan som vanligt och sen efter skolan på min crosscountryträning. På kvällen skulle vi ha vårt andra homegame och tydligen hade chippewa valley blivit utvalda att bli filmade under matchen. Tv (nån detroitkanal tror jag) var där och filmade redan under vår träning och det var bestämt att alla som skulle gå på matchen skulle ha svarta kläder på sig eftersom det här gamet skulle hedra soldater som dött i strid. Folk kom verkligen jätttetidigt, redan under vår träning som var runt 5tiden var det jättemycket folk där. Jag och Sam hade svarta kläder så vi hoppade in i folkhopen och var med när en reporter sprang runt med vår maskot och introducerade programmet.
 
Jag åkte med Emily till matchen runt 7 och träffade Natalie, Tara, Rachel och Trina från laget där samt flera andra som jag kände igen. I början spelade vi jättedåligt men efter halvlek blev vi asbra så vi vann tillslut! Efter matchen radade alla upp sig utanför planen och sprang över planen för att hylla laget. En annan utbytesstudent från Indonesien, kan inte riktigt stava hans namn, kom till matchen nån gång i slutet och hängde med oss eftersom han bodde i Detroit och vi skulle köra honom till ett YFU-möte som vi skulle till dagen därpå.
 
Efter matchen åkte jag, Denise, Daan och den indonesiska utbuytesstudenten (han sa att vi kunde kalla honom James eftersom ingen kom ihåg hans namn xD) till Coney Island och åt middag. Jag åt cheese fries vilket är pommes frites som man doppar i en ostdipp (ja PRECIS som den jag brukar ha på min tacos familjen).
 
vår läktare. missade dock att ta med studentsektionen där vi brukar stå, den är mer till vänster. Där klär alla upp sig i skolans färger, eller i fredags då svart, och gör ansiktsmålningar och står och skriker och hejar och sjunger. Det är kul!
 

andra sidan, våra motståndares läktare x).
 

det var väldigt jämt och spännande! Här hade vi 13 och motståndarlaget (minns ej namnet på skolan) 14. Matchen slutade med typ 20-14 till oss eller nått sånt.
 

mina cheesefries! Dom var asgoda men kändes inte så...nyttiga..

min vardag!

Hejsan sorry att jag inte skrivit sådär jätteofta men jag har det bra ska ni veta! Väldigt bra. Vardagarna är ganska lika varandra, upp tidigt klockan sex och göra sig klar till skolan, gå i skolan mellan 7.15 och 2.11. Emily skjutsar mig och Daan till skolan tre dagar i veckan och dom andra dagarna kör Denise men från och med nästa vecka ska vi ta bussen dom dagarna istället eftersom Denise börjar jobba igen. Jag har 30 min lunch mitt i min fjärde lektion, inga andra raster utom 7 min(tror jag det är) mellan varje lektion. Jag brukar äta lunch med några tjejer i min governmentklass som är jätteroliga och snälla och med några andra olika som brukar sitta med oss. Till lunch har jag oftast en dubbelmacka med rostbiff eller skinka på, nån dricka (jag försöker köra på vatten nu), frukt samt nån kaka eller bar.
 
Sen efter skolan går jag till ett ställe på andra sidan skolan där jag träffar dom andra tjejerna i crosscountrylaget. Vi sitter och pratar och gör läxor i en dryg timme eftersom vår coach är lärare på en annan skola och därför inte kan starta träningen tidigare än 3.15. Sen springer vi i ungefär två timmar, uppvärmning, stretchning, ibland sprintövningar och ibland långa joggingturer. Jag tycker träningarna är roliga, ibland blir det långtråkigt att bara springa men det är kul att göra något riktigt jobbigt ändå och samtidigt hänga med laget.
 
Efter träningen får jag antingen skjuts hem av Natalie eller så kommer Denise och hämtar mig. Sen duschar jag och vi äter middag, tid varierar mellan 6 och 8 typ. Idag åt vi meatloaf och potatis! Om jag har nån läxa/plugg gör jag det nån gång efter middagen (vilket jag oftast inte har eftersom jag har fett chill kurser) och sen brukar vi kolla på nån tvserie, dricka te och prata och chilla. Sen förbereder jag träningskläder och sånt och sen är det sovdags nån gång mellan 10 och 11. Jag försöker att inte gå och lägga mig för sent för det är verkligen brutalt hemskt att gå upp på morgonen då..
 
Oftast har vi massa ärenden som vi måste göra också, som igår följde jag med Denise till en fruktmarknad och handlade, fixade en annan viktig grej och så åkte vi till dunkin donuts(MAMMA!!) i bilen hem när vi skjutsade hem nån från daans lag eftersom jag ville testa dom! Det kanske låter tråkigt att jag gör ungefär samma sak varje dag men jag trivs verkligen jättebra med allt jag gör nu och det är såå NAJS här just nu!!
 
vår kalender som sitter på kylskåpet. Här skriver vi upp grejer som vi inte vill glömma, typ när vi har meets och möten och sånt. Bilden tog jag för nån vecka sen, nu är den mycket mer full.

homecoming shopping

Igår var jag och shoppade med Denise, Emily och Emilys mamma. Vi åkte först till en stad som hette Chesterfield tror jag där dom hade nån affär som hette DEB som Emily ville gå till. Jag provade några klänningar och alla tre hjälpte mig att försöka hitta sånna som var i min smak men det mesta var verkligen gräsligt! Så himla mycket krusiduller, tyll, rosetter, fula skärp och paljetter överallt.. Fast sen gick vi till ett stort varuhus, minns inte riktigt namnet, och där hittade jag två klänningar! En var röd och fin tycker jag men ganska casual för här så den köpte jag för att ha till nått lämpligt tillfälle, inte till homecoming. Sen köpte jag en tajt mörkblå och silvrig klänning med ett axelband som jag ska ha på homecoming! Tänker inte lägga ut nån bild på den nu, ni får se den på mig sen om en knapp månad istället ;).
 
Sen lämnade vi Emily+hennes mamma och åkte och hämtade upp Daan som jobbat med Denise kompis Nikitas mans bil hela dagen. På hemvägen åkte vi förbi tacobell och köpte megagoda nachos som vi åt till middag. Sen på kvällen kollade jag och Denise några avsnitt avtvserien once upon a time (asbra serie!) och drack te, det var mysigt!
 
 
den här köpte jag för 10 dollar!!! den var på jätterea.
 

försökte visa färgen lite bättre för den är mörkare än på den övre bilden.
 

liiiite av min homecomingklänning. inte alls en jättetypisk klänning som jag antar att ungefär alla kommer ha men jag tycker den är fin.
 

köpte även running shorts! dom här kostade 5 dollar btw.
 

alla springer typ i tajta shorts här.

cinnamon rolls

Häromdagen gjorde Denise asgoda cinnamon rolls från någin fördigköpt deg som vi hade hemma. Jag åt en till frukost och dom är verkligen sjuukt goda när dom är varma! Mjuka och saftiga och jättemumsiga!
 
ni andra som är i usa (vet inte om de finns i sverige eller nån annanstans?) testa dom här!!

den röda lilla boxen!

Jag glömde ju helt bort att öppna den röda lilla boxen jag fick av Louise och Carro efter min första skoldag! Öppnade den efter min första skolvecka istället och blev fett glaad. Det var ett brev som stämde väl överrens med hur det är har (min värdmamma sa dock att sån ost är jättedyrt här :P) och svensk choklad m.m. Och sen mer saker som jag ska öppna senare. Ni har ju tänkt massoor! Blev verkligen jätteglad när jag öppnade den och plockade fram brevet och grejerna som hörde till ska ni veta. :)
 
 

mitt student ID

För några dagar sedan hade vi skolfoto, såhär ser mitt ut! Det här id:t måste man ha med sig till skolan eftersom man blandannat behöver det till när man ska köpa mat i kafeterian. Vilket jag aldrig gjort hittills, men ändå.
 

fran skolan...

Oj vad roligt det ar att alla sidor pa skoldatorerna ska vara blockade men att inga svenska ar deet. Sa jag kan lasa bloggar och sa under min graphics design class eftersom det ar en sa stor del av tiden som vi inte gor nagat alls.
 
I lordags blev jag forkyld efter vart cross country meet eftersom det var sa kallt pa morgonen. Jag smsade min coach och han sa att jag inte behovde komma pa traningen idag pga det sa idag ska jag ta skolbussen hem for forsta gangen har! Daan tog den i fredags vet jag och fran och med nasta vecka kommer vi behova ta den nagra dagar i veckan eftersom Denise borjar jobba och Emily inte kan kora oss varje dag eftersom hon ibland har simtraning pa morgonen (klockan 6 det ar sjukt!). Bloggar mer nar jag kommer hem (ar ledig hela eftermiddagen pga av det och har inga laxor sa om nan vill skypa (BEA) sa sag till miiig) och wish me luch med skolbussen....

från idag

Ojsan jag glömde ju lägga upp mina jätterandom bilder som jag tog på picknicken:
 
 
Denise pratar med några jobbkompisar.
 

en rolig läsk som jag testade, den smakade verkligen godis! typ lila skittles eller nått.

mitt tredje cross country meet

Idag hade jag mitt tredje cross country meet! Vi sprang mestadels i skogen vilket var lerigt men skönt eftersom det innebar skugga. Jag förbättrade min tid med ungefär 40 sekunder vilket var kul, men jag ville va lite snabbare så jag får se till att ta igen det vårt nästa meet. Skolbussen hämtade upp oss redan kl 7.15 imorse på skolan men jag skulle inte springa först kl 12 eftersom jag och en del andra sprang i jv-racet idag (jv är inte lika bra som varsity, vilket jag springer beror på hur många skolor som är med). Jag var på fett dåligt humör innan mitt race och inte alls excited och undrade varför jag i hela fridens namn har valt cross country vilket inte var så kul. Men sen blev jag astaggad innan vi skulle springa och efter var jag nöjd med mitt race och alla i laget var så snälla och peppande så då kändes det mycket bättre.
 
Sen var det en del drama vid prisutdelningen inom laget eftersom några tjejer inte sprungit och dom bästa inte ville att dom skulle vara med när hela laget skulle få ett gemensamt pris så då började några bråka och en tjej började gråta... Massor med drama var det, sånt skulle aldrig hänt i Sverige. Sen efter prisutdelningen var jag tvungen att åka med Denise och Daan (dom var där och hejade) istället för med skolbussen eftersom vi skulle till en picknick på Denise jobb så jag vet inte om dom andra i laget blev sams på vägen hem eller inte.. Jag blev iafl försäkrad att ingen absolut var sur på MIG vilket känns skönt. Tycker det är fjantigt att dom bråkar om en sån sak så jag hoppas det löser sig snabbt.
 
Men iallafall, sen åkte vi till Denise jobb på en credit union där dom hade picknick. Vi åkte dit för att se hur det är där hon jobbar och så, och vi satt och åt hamburgare och kakor m.m. och pratade med folk i solen. Dom hade en hoppborg där! Fast jag var tyvärr för stor för den.. Det var kul att se hur det är där Denise jobbar, hon är en av cheferna inom lånedelen på en bank (eller det är en credit union vilket är ungefäär som en bank). Om en vecka börjar hon jobba igen, just nu är hon ledig efter en operation hon gjorde för en och en halv månad sen ungefär.
 
racet. jag i rött i vår skolas tävlingsuniform. Tror det här fotot är taget när jag hade ungefär 1 mile kvar att springa.
 

vi sätter alltid upp ett tält där vi lägger våra grejer och har med mat till och sånt. Det här kortet tog jag på morgonen, det var verkligen jättekallt då och alla var supertrötta! Eller det var jag iafl...
 

första footballmatchen!

Igår hade vi en kort xcountryträning eftersom det var fredag. Jag bestämde med Sam, Natalie och några andra från laget att vi skulle gå på footballmatchen på kvällen. Jag åkte dit med Denise som också ville se matchen eftersom Daan är med i footballaget. Vi satt eller mer stod och hejade längst upp på den läktare som alla studenter från skolan är på. Föräldrar, syskon m.m. sitter lite längre bort. Matchen var rolig, jag fattade ungefär ingenting av reglerna från början men har lärt mig lite mer nu och det var så kul att se hur alla verkligen hejade jättemycket och klädde sig i skolans färger och så. Många hade rosa/lila på sig också eftersom vi skulle hedra en tjej som gått på skolan som nyligen dog i cancer. 
 
Efter ett tag när jag, Natalie, Tara och Rachel stod i kön till att köpa popcorn och sånt träffade jag även Emily och hennes kompis från simlaget så jag satt ett tag med dom och hejade och så. Vi vann matchen med 21-7 tror jag så det var asglad stämning!
 
Efter matchen träffade jag Denise igen och så väntade vi på Daan som skulle byta om och sånt. Tydligen skulle hela footballaget+en del familjer till en restaurang som heter Brann's (tror jag den heter) så jag och Denise åkte också dit. Där träffade jag även Sam som var där med sin pojkvän som är med i laget! Jag och Denise delade på en megastor nachotallrik och satt och pratade om alla footballplayers typ, det var en kul kväll!
 
 
 
Rachel, Tara och Natalie högst upp på läkaren.
 

vi leder med 14-7.
 

 

emily efter sitt simmeet som dom hade precis innan matchen! dom vann på det också.
 

vår läktare! motståndarna sitter på andra sidan, deras läktare är mycket mindre än vår.
 
 

skolan

lol jag vet att jag redan publicerade ett inlägg om skolan men det här tog aslång tid att skriva så det får stå kvar. Kanske hade jag ändrat uppfattning lite när jag skrev det här, det var en dag senare än andra skolinlägget!
 
psychology
Jag har en asskön lärare i den här klassen som tydligen alltid låter oss göra klart våra assignments under skoltid så vi slipper ha läxor. Sam är den enda jag riktigt känner i den här klassen, jag har pratat med fler och så men jag fick inte presentera mig i början så jag tror att vissa inte vet vem jag är än.
 
french
Som jag sa tidigare är läraren lite udda, men han är verkligen kul också. Jag går tydligen i french 4 och inte french 3 vilket det står på mitt schema. Igar (skriver fran en amerikansk dator nu sa har inte de tre sista bokstaverna) fick jag massa fragor i den klassen om hur det ar i Sverige. En tjej, Grace, i den har klassen har bott i spanien och varit i sverige och stockholm ocksa, det ar lite kul!
 
english 12
efter franskan gar jag till min engelskalektion. Lararen ar asskon, hon har typ jobbat lite som komiker sa hon sa hon haller alltid pa att beratta massa roliga historier om sig sjalv och sa. idag gjorde vi en seating chart i den klassen och den suger verkligen, jag kanner typ tva i den har klassen och jag sitter fett utmobbat i ena hornet... Men jag gillar klassen, det ar asmanga killar och ganska fa tjejer. Vi skrattar mycket i den klassen sa det ar kul.
 
government
jag var tvungen att valja government eller history och jag valde government. Alla seniors maste ta denna klass sa det har ar en klass med enbart seniors. Daan ar ocksa i den har klassen, det ar kul for ibland pratar var larare om europa och sager saker som vi inte direkt kanner igen fran hur det verkligen ar i europa.. I den har klassen fick vi bestamda platser forsta dagen och jag var sen till den klassen och fick ta vad som var ledigt sa min plats suger har ocksa, jag sitter inte runt dom jag kanner. Mitt i den har klassen, efter 30 min, gar alla ivag och har lunch i en halvtimme och sen har vi ytterligare 30 min innan klockan ringer. hittills har lararen statt och pratat medan vi antecknat och vi har jobbat en del sjalva. jag tror att det har blir en intressant klass!
 
drawing
Efter government har jag drawing. Vi sitter typ och skissar och far olika uppgifter. hittills ar detta amnet som jag verkar fa mest laxor i. jag skrev forut att var larare ar valdigt strikt och det ar hon, men hon ar kul ocksa. Jag gillar manniskorna i den har klassen ocksa, dom vi mitt bord (for en gangs skull en bra plats liksom) ar fett najs!
 
graphic design
Den har klassen ar jag i nu, sa som ni forstar gor vi inte sarskilt mycket i den har klassen... Den ar aschill, vi far aldrig laxor och anledningen till att folk tar den har klassen ar for att ha nagot amne som ar lite mer soft. Det kryllar av datanordar har, sa jag kanner inte sa manga i den har klassen men min partner (vi sitter bredvid varandra och hjalps at och sa) ar schyst och kul att prata med iafl!
 
Sen efter skolan varje dag har jag crosscountrytraning mellan ca 3.15 och 5.30/6. Idag, eftersom det ar fredag kommer nog traningen va kortare iafl enligt var coach. Ikvall vet jag inte riktigt vad jag ska gora, jag tror jag ska ga pa footballlagets forsta hemmamatch med nagra kompisar men killarnas crosscountrylag har ett pasta party ocksa (for att ladda med kolhydrater innan var tavling imorgon) som nagra jag kanner ska ga pa sa jag vet inte om jag kanske gar med dom istallet.. 

skolan

Här är mina klasser i skolan:
 
psychology
 
Hittills en rolig klass med en asskön lärare som vunnit massa priser för bästa lärare och sånt. Den enda jag känner i den klassen är Sam. Eller alltså jag har ju pratat med andra också, dock inte alls alla, jag fick inte presentera mig eller så i början så jag tror inte alla vet vem jag är i den klassen. En bra sak är att lärarn sa att han alltid ger assignments som vi får göra under skoltid.
 
french 4
 
I början tyckte jag läraren va askonstig, och det är han, men han är fett rolig också! Tydligen är jag i french 4, fast det står french 3 på mitt schema, och alla människor där är fett najs. En tjej, Grace heter hon, har bott i Spanien och varit i Sverige och Stockholm också. Och en annan tjej är aaslik Hanna i Pretty little liars!! Idag fick jag svara på massoor av frågor om hur det är i Sverige i den klassen. Tara från mitt lag är i den klassen också. Själva övningarna är hittills ganska lätta, men det märks att dom i french 4 verkligen är bättre på franska än dom i french 3 så det är inte jättelätt längre vilket det var i början.
 
enligsh 12
Sen har jag engelska med en asbra lärare som typ jobbat som komiker och berättar massa roliga historier som får hela klassen att skratta hela tiden. Det är en senior class som alla seniors måste ta och jag tycker den är fett najs. Jag sitter med en tjej som heter caroline som är jättelik caroline i vampire diaries! Samma hår, namn, färger, ögon och ansikte och allt typ. Värsta tvseriefreaket jag är, men hon är verkligen också lik! Jag tror den klassen kommer bli kul, jag gillar människorna i den, men det är ungefär bara 7 eller 8 tjejer och ca 20 killar.
 
government
Klass som alla seniors måste ta, handlar som namnet avslöjar om olika regeringar och sådant. Daan har den klassen också. Läraren är bra men det är kul ibland när han pratar om Europa för vissa saker känner varken jag eller daan igen.. Jag har sämsta platsen i den här klassen dock, läraren gjorde en seating chart första dagen och då var jag sen och fick ta det som va ledigt. Jag sitter vid väggen omringad av folk som jag inte känner medan folk jag känner sitter fett långt ifrån mig... Men ämnet verkar intressant iafl. Mitt i den här klassen har jag också lunch, så efter 30 min går alla till kafeterian och sen efter en halvtimme har vi sista 30minuterna av lektionen. 
 
Drawing
Som jag skrev är min lärare ganska läskig men hon är rätt rolig också. Jag blev lite rätt att det skulle vara en svår klass efter hennes prat första dagen men hittills är den kul och aschill. Min partner i drawing som vi fick välja första dagen är tydligen storebror till en tjej i mitt lag, det är lite kul.
 
graphic design
Världens mest chilliga klass. Folk tar den här klassen för att ha nått ämne där det inte är något plugg. Det är ungefär bara datageeks (och jag) i den här klassen dock så jag känner inte så många men min partner (vi sitter bredvid varandra och hjälps åt och så) är fett najs, han påminner mig om mark zuckerberg x). Idag gjorde jag min drawingsläxa under den här klassen...
 
 

Första skoldagen!!

Jag gjorde det. Överlevde. Min första skoldag på chippewa valley high school. Hehe. Måste säga att det var över förväntan! Min psykologilärare är fett rolig och min franskalärare är asweird. Han skriker jättehögt när någon inte fattar och det är rätt så ofta för franskanivån i klassen är inte direkt hög... Läraren bad oss att skriva fem meningar om oss själva som vi sedan fick läsa upp och alla skrev typ 'Jag gillar fotboll' 'Jag har en hund' så när jag läste upp mina som var liite längre tyckte folk det var ascoolt och sa typ woooow är du fransk??. Det var lite kul. Sen var min bildlärare asläskig för hon hade massor av regler och tydligen ganska många assignments så jag får se hur det går i den kursen nu i början, om den är för jobbig får jag väl byta den.
 
Lunch åt jag med Sam från mitt crosscountrylag och hennes kompisar. Dom var jättesnälla och lunchen var faktiskt rolig. Riktigt mycket folk i kafeterian och korridorerna runt omkring dock, så det var svårt att hitta varandra.
 
Till middag åt vi några goda pizzor som Denise pappa Dennis åkte och köpte. Nu är jag asstressad för jag borde verkligen gå och sova nuuu eftersom jag måste gå upp klockan 6 varje morgon.. Som tur är fick jag inga läxor idag, Daan fick massor..hehe.
 
Nä nu ska jag sova, Godnatt!
 
vår middag! jag var ashungrig efter min crosscountryträning. 

labor weekend del 2

fortsättning vad vi gjorde i helgen!
överallt hade dom garage sales där folk sålde sina egna grejer, typ som loppisar. här är en som hade nyinköpta grejer.
 

i tawas city.
 

är det bara jag eller ser man typ aldrig sånna här i sverige?
 

lite läsk. Max om du läser det här, du skulle älska usa för det finns så himla många olika sorters roliga drickor som du skulle kunna testa! min favorit hittills är mtn dew.
 

 

marknad i tawas city
 

lite halvoskön sko jag hittade..
 

torkat kött som äts som chips, faktiskt jättegott.
 

 
en gubbe gjorde ascoola ljus av gamla ölflaskor m.m. Vi köpte några som luktade som nån öl, sen luktade hela bilen öl.
 

stranden i tawas city vid lake huron
 

 

 
 
 
en gammal bio vi gick förbi.
 

vårt bidrag till festen...
 

dallrigt värre.
 

vår cabin från baksidan.
 

min middag på festen.
 

efterrätt!
 

"bandet"
 

 

vår 'hemmagjorda' macaroni and cheese
 

lite av all vår läsk vi drack. Jag försökte dricka vatten ibland och en gång stod det ett vattenglas i köket och jag frågade om det var mitt och dom ba jamen självklart! för ingen annan dricker vatten här..
 

vi häller typ alltid ost på grönsakerna.. det är gott.
 

 
Helgen var jättemysig och det var kul att komma upp och se en annan del av Michigan. Imorgon börjar skolan så snart ska jag soova. Hoppas ni har det gr8 i Sverige!!

labor weekend! del 1

För några timmar sen kom jag hem från norra Michigan. Vi hamnade i asfeta bilköer och det tog över en och en halv timme längre tid än det gjorde när vi åkte dit. Vi såg en fett läskig bilolycka på hemvägen, en bil med en jättehusvagn hade kört av vägen och vält och folk satt och höll om varandra och försökte hjälpa till och hämta is i sina kylväskor och sånt för polis/ambulans hade inte kommit än.
 
Menmen, själva helgen var jätterolig tycker jag! När vi efter två och en halvtimmes bilfärd, fylld av Bon jovi i bilen, kom till vår cabin bytte vi direkt om och åkte ut på sjön med Jeff i hans båt. Vi körde runt, åt mackor och åkte ring vilket jag först inte fattade att det var eftersom det heter 'tubing' här. Det var fett roligt minus att jag fick ont i min axel och verkligen blev jättestel i armarna efteråt typ för att jag höll i mig så hårt.. Sen badade vi i sjön vid vår stuga, vattnet var jättevarmt.
 
Till middag grillade vi hamburgare som vi åt ute ett tält som står på vår cabins tomt. Sen cyklade jag, Daan, Faith och Josh och köpte glass och sen runt i området (Faith ville adrig sluta cykla upp för en viss kulle..). På kvällen spelade vi spel.
 
Första heldagen åkte jag, Denise och Daan in till staden Tawas City där det var marknad. Vi gick runt hela dagen och kollade på saker, gick i hamnen och kollade på båtar (staden ligger vid lake Huron) och jag köpte världens godaste fudge! Fudgen här är verkligen annorlunda mot dom där små fyrkanterna hemma, här fick man som en tjock skiva och den var asmjuk innuti och mer krispig utanpå, såå god. Tyvärr glömde jag ta kort på den.
 
På kvällen var det ett party i en gemensam lada som stugorna i området delade på. Huvudanledningen var för att typ välkomna massa ägare till gamla fina bilar som kom förbi. Alla skulle ta med sig något att äta, vi köpte en jätteläskig och dallrig jello som vi tog med. Maten var fett god, jag åt hamburgare (igen..), hotdog, mac and cheese, sallader och lite kakor. I ladan fanns en scen där ett 'band' som bestod av en person (lol) spelade kvällen till ära. Det kändes verkligen amerikanskt med all mat, bilarna och människorna som var såå amerikanska. Det var massa locals där och det märktes verkligen att vi var på landet.
 
Dagen därpå åkte alla utom Liz till en flod som hette AuSabel River där vi hyrde kanoter. Jag, Faith och Denise paddlade i en. Vi hade gjort mackor som vi tog med och åt under färden, vi paddlade i kanske två timmar. Naturen var jättefin där, massvis med träd och vatten som forsade fram.
 
På kvällen satt vi ute i tältet och åt middag igen, det var mysigt. Och jag åt mac and cheese igen...fast med italienska korvar den här gången. x) På kvällen kollade vi på en gammal skräckfilm från 80-talet som hette Creepshow, det var roligt för den var så gammeldags och inte läskig alls. Fast samtidigt ganska cool, och Stephen King spelade i den.
 
Denise i Jeffs båt.
 

vår stuga ligger mellan två ganska små sjöar, här är den ena.
 

Jeff och Daan
 

 

hehhe..
 
koncentrerar mig...
 



 

faith spelar nintendo ds vilket hon gjorde ungefär hela helgen.
 

en del av köket

 

joshua och faith
 

 

denise och jeff
 

spelar lite spel.
 

vi gjorde en brasa i trädgården som vi satt runt..
 

och gjorde s'mores!
 

 

vi hade i nån grej i brasan så den brann i olika färger, det var coolt.
 

asbak, natasha och raleigh chillar lite.
 
Okej jag fortsätter sen med bilder från helgen för det här tar alldeles för lång tid just nu + att allt raderades alldeles nyss så jag fick göra om...

chinese food

Dagen innan vi åkte up north, när jag chillade hela dagen typ, åt jag för första gången chinese food här till middag! Fick ingen fyrkantig box eftersom det beror på vad man beställer men gott var det minsann xD. Kanske lite onödigt inlägg men jag tog massa bilder såå...
 
det är verkligen asstora portioner här. jag åt ungefär hälften av min friterade kyckling, en tugga på min vårrulle och en tredjedel av mitt fried rice. och såsen var liksom större än en misosoppa hemma!
 

Asbak satt och ville ha min mat...som vanligt.
 

min fortune cookie. lite felstavad men fint budskap xD.

RSS 2.0